FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fișa postului e o glumă » Cum încalcă FCSB zilnic regulamentul: Pintilii nu îndeplinește nimic!

Articol de , , - Publicat marti, 21 martie 2023 07:00 / Actualizat marti, 21 martie 2023 07:43

FCSB încalcă zilnic Regulamentul privind Statutul Antrenorului, documentul în baza căruia își desfășoară activitatea tehnicienii din România. Regulamentul impune o fișă a postului pentru antrenorul principal, o listă care arată ca o farsă în clubul lui Becali, în care Pintilii nu îndeplinește mai nimic.

Regulamentul privind Statutul Antrenorului e documentul care reglementează cadrul în care își desfășoară activitatea tehnicienii din fotbalul românesc. Așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor în care e implicat Becali, el a transformat și regulamentul acesta într-o glumă.

Actul le impune cluburilor să atașeze, atunci când înregistrează contractele antrenorilor, și o fișă a postului. Un club poate să mai adauge niște atribuții în fișă, dar Federația impune o serie de atribuții pe care un tehnician e obligatoriu să le aibă.

Când va aduce Becali un antrenor la FCSB: „Cere 100.000€ salariu pe lună. Să-mi dea Burleanu și Burchel bani”
FCSB
Când va aduce Becali un antrenor la FCSB: „Cere 100.000€ salariu pe lună. Să-mi dea Burleanu și Burchel bani”

Gigi Becali: „Asta e, o să aleg eu și rezervele!”

Câteva sună amuzant, dată fiind situația reală de la FCSB. Pintilii ar trebui, conform regulamentului, să aleagă titularii, să poată avea opinii despre achiziții, să conducă echipa de pe marginea terenului în timpul partidelor.

El nu alege titularii, nici schimbările, fiindcă acestea sunt drepturi de care „l-a dezbrăcat” Becali. Pintilii nu poate nici măcar să apară în conferințele de presă, pentru că nu are licența Pro. Din fișa postului, Gigi nu îi mai permite lui Mihai nici măcar să aleagă el rezervele! 

Patronul s-a supărat la un moment dat, după un meci în care voia să întărească atacul pe parcurs și se trezise că nu avea niciun vârf pe bancă: „Chiar trebuie să mă implic și să aleg eu și rezervele? O să fac eu și asta de acum înainte, dacă nu se poate altfel! N-ai cum să-l pui pe Cristea pe bancă și să nu-l ai rezervă pe Dumiter!”.

Plătește ca un antrenor, deși Gigi Becali nu-l recunoaște

„Cluburile au obligația de a-i prezenta Comisiei Tehnice a FRF contractele și fișa postului încheiate cu antrenorii în vederea înregistrării și avizării acestora", prevede Regulamentul. 

FCSB nici măcar nu a înregistrat contractul lui Pintilii, pentru că Mihai are cu clubul un acord în care el figurează ca delegat al echipei, nu ca antrenor, așa că nu-i este supus Comisiei Tehnice, în teorie. Roș-albaștrii nu au înregistrat la Federație nici un contract al vreunui „principal”, deoarece ei nu mai au un astfel de angajat.

În practică, Federația l-a suspendat pe „Pinti” pentru patru etape fiindcă el s-a comportat ca un tehnician înaintea și în timpul partidelor, adică FRF l-a sancționat pentru îndeplinirea unui rol pe care nici măcar Becali nu-i permite să-l joace!

O să angajez un antrenor atunci când voi găsi unul potrivit pentru regulile de la FCSB. Și știți care sunt regulile aici, principala este că Becali e stăpânul, iar angajații sunt numai slujitori și atât. Cât voi trăi eu așa o să fie!

- Gigi Becali, patronul FCSB

Pasajul din Regulamentul privind Statutul Antrenorului:

„Fișa postului va trebui să conțină obligatoriu următoarele:

  • face strategia tehnică în corelație cu obiectivele de performanță ale echipei 
  • își alege colaboratorii și stabilește atribuțiunile fiecăruia 
  • conduce de pe margine echipa la jocurile oficiale și amicale prin diferite mesaje și simboluri tehnice 
  • face programul de pregătire pentru un termen scurt și lung 
  • își spune punctul de vedere tehnic în privința transferurilor 
  • participă ori de câte ori este solicitat la ședințele cu administrația 
  • menține ori de câte ori este nevoie legătura cu patronul, cu directorul executiv și cu celelalte persoane din conducere 
  • conduce ședințele tehnice cu jucătorii 
  • decide formația care intră pe teren la jocurile oficiale și la cele amicale 
  • stabilește rezervele 
  • participă la conferințele de presă, răspunde solicitărilor media 
  • participă la toate acțiunile de perfecționare organizate de FRF, de Școala Federală de Antrenori și de AJF.”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Șoc la FCU Craiova: Mititelu vrea să-l dea afară pe Napoli! Un stelist e dorit pe bancă + italianul a refuzat să mai vină la interviuri

Aici s-a ajuns! Scene unice în Liga 1 » CFR a reconstituit cu juniorii golul anulat cu Rapid: „Nu e ofsaid! Trimitem imaginile la FRF și CCA!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (41)
mihai041
mihai041  •  21 Martie 2023, 19:57
Postat de emil1986 pe 21 Martie 2023, 19:07

guimaraes1.0, clonatule, ce inseamna sau cum se scrie corect vizavi???? :)) Mai ai fratiori??? Si tot atat de clonati si de prostuti sunt???? Saraca maica-ta ... :))

Uite, inteligentule, definiția: [Scris și: vis-a-vis] – Din fr. vis-à-vis. VIZAVÍ adv. Peste drum (față) în față, în punctul exact opus. Te lămuriși? Lasă mamele oamenilor, deșteptule!

emil1986
emil1986  •  21 Martie 2023, 19:07

guimaraes1.0, clonatule, ce inseamna sau cum se scrie corect vizavi???? :)) Mai ai fratiori??? Si tot atat de clonati si de prostuti sunt???? Saraca maica-ta ... :))

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  21 Martie 2023, 18:04
Postat de emil1986 pe 21 Martie 2023, 14:15

Sa-nteleg, specie de prost ca tu esti una si aceeasi persoana cu Mihaita minte putina???? :))

La cat de prost esti nici nu ma mira intrebarea ta 7manuel.da ba sunt acelasi mihaita in aceeasi masura in care scala e"vizavi"de universitate ateneul e"vizavi"de casa armatei stadionul giulesti"vizavi"de cimitirulcalvin sau fostul palat al telefoanelor"vizavi"de hotelul hilton-athenee palace.baa 7pr05tmanuel alias emil"vizavi"1986 tu sa imi mai raspunzi cand o sa inveti in primul rand ce inseamna"vizavi"apoi sa bagi la teasta ca times si rimes nu sunt echipe de fotbal ci o redactie de ziar respectiv o cantareata din rep.moldova iar remis este un verb |||.ai inteles?ai surori?va astept la o bere la capsa doar stii ca se afla"vizavi"de magazinul victoria.:-)

Vezi toate comentariile (41)
Comentează