FOTBAL  »  Superliga  »  CEI MAI BUNI

EXCLUSIV Florin Răducioiu a analizat luna octombrie în fotbalul românesc: „Farul joacă formidabil! Hagi revitalizează jucătorii”

Articol de , - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 09:00 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2022 10:18

Florin Răducioiu, fostul mare atacant român, a fost unul dintre cei cinci jurați ai Gazetei Sporturilor care au votat pentru a desemna cel mai bun jucător și cel mai bun antrenor ai lunii octombrie. Ex-atacantul de 52 de ani, a explicat motivele pentru care a decis să meargă de această dată pe mâna lui Doru Popadiuc de la Chindia și a lui Gheorghe Hagi de la Farul. Cei doi au fost și câștigătorii în cadrul proiectului „Cei mai buni” pe luna octombrie.

- Domnule Răducioiu am ajuns din nou la nominalizările pentru cei mai buni antrenori. În luna octombrie cine este alesul dumneavoastră?
- Eu l-am ales pe Gică Hagi! Dar înainte de toate vorbim de trei antrenori care au avut o lună foarte bună. Pe lângă Hagi au mai fost Toni Petrea și Cosmin Olăroiu. Performanțe interesante pentru toți, dar eu pe mâna lui Hagi. Este de necontestat valoarea lui ca antrenor. Mai mult pe lângă echipa standard pe care o știm a făcut schimbări și i-au ieșit. Farul reușește să fie pe primul loc în clasament și este la câteva puncte în fața Rapidului.

- O diferență de cinci puncte înainte de startul acestei etape.
- Echipa joacă formidabil! Un fotbal foarte frumos, în cel mai pur spirit ofensiv. Astea sunt notele predominante ale fotbalului modern. Bravo lui Gică! Sper și sunt convins că va avea aceeași linie de rezultate pozitive. Pe lângă asta jocul lui este extrem de eficient.

- Farul are în echipă jucători tineri, dar și experimentați. Hagi a reușit să facă un mixt perfect.
- Am mai spus-o că compartimentul defensiv al lor funcționează perfect cu Larie și Popescu. Evident, mijlocul terenului este foarte bun. Are jucători importanți de la Alibec la Pitu sau Grameni. De exemplu, Grameni după mine e cel mai bun assist-man din fotbalul românesc.

Florin Răducioiu: „Hagi revitalizează jucătorii”

- Hagi a schimbat mult în vară și poate puțin se așteptau să aibă o forță ofensivă.
 - Știm capacitatea lui de antrenor, de a forma o echipă cu jucători pe care el îi alege. Timpul a fost foarte scurt, dar el a reușit să închege o echipă competitivă. Revitalizează jucătorii care au trăit momente mai dificile, erau într-o anumită cădere. Datorită calitățile lui de om i-a pus pe picioare pe acești băieți. Un antrenor cu empatie care îi face pe jucători să înțeleagă că trebuie să dea totul pentru propria echipă.

- Talentul individual al jucătorilor contează enorm la Farul. Credeți că echipa poate ține ritmul până la final?
- Întrebare interesantă! Sunt convins să Farul o va duce așa și va menține presiunea în sânul echipei. Acum nu au câștigat nimic, dar sunt la mijlocul drumului, iar direcția e bună și trebuie dusă la capăt. Mai sunt luni bune de jucat până la final, dar Farul este cea mai frumoasă echipă și care ar merita să câștige titlu. Echipa cea mai puternică, cea mai în formă și mie îmi place fotbalul lor. O echipă care mă încântă!

- Luna octombrie a fost ofertantă și la capitolul jucători. Alesul dumneavoastră cine este de această dată?
- L-am ales pe Doru Popadiuc de la Chindia, chiar dacă mi-a fost greu să aleg. Majoritatea au obținut rezultate importante. De exemplu, Scuffet în meciurile cu Slavia Praga, apoi personalitatea lui Săpunaru și experiența pe care o transmite echipei sale. Și Compagno marchează goluri la FCSB.

Florin Răducioiu: „Popadiuc, un jucător care are un arsenal de execuții ireproșabile”

- OK, dar de ce l-ați ales pe Popadiuc? 
 Pentru că nu este simplu să marchezi de trei ori într-un meci. Eu am fost atacant și știu foarte bine cum e să dai trei, patru goluri într-un singur meci. Este un lucru de remarcat și asta m-a făcut să-l aleg pe el. Mai mult, prin golurile sale reușește ca echipa sa să iasă din zona nisipurilor mișcătoare.

- Și Chindia a avut o lună perfectă cu patru victorii, e clar că reușitele lui Popadiuc au contat enorm.
- Da! Mie mi-a plăcut cel mai mult golul trei de la peste 50 de metri din meciul cu Voluntari. Este un jucător interesant, un jucător care are un arsenal de execuții ireproșabile. Asta m-a determinat să-l votez și așteptăm de la el și alte goluri.

- Ați fost un mare atacant al României la echipe care atacau mereu. Iată că Popadiuc marchează la o echipă care nu atacă.
- Așa este. Dar atenție! Chindia nu mai este aceea echipă defensivă. A început să joace odată cu venirea lui Toni Petrea. I-a deblocat din punct de vedere psihic. Joacă cu foarte mult curaj, n-au nimic de pierdut și iată cum iese în evidență un jucător ca Popadiuc pe care nu-l urmărisem foarte atent până acum.

- Chindia luptă pentru a nu retrograda, iar Popadiuc i-a salvat serios în ultima lună.
- D-asta l-am și ales! A fost o misiune dificilă așa cum spuneam, dar l-am ales pe el în bătălie cu Alibec. L-am ales pe Popadiuc cu mare entuziasm, în principal pentru cele trei goluri marcate într-un singur meci.

- Popadiuc a fost o perioadă la FCSB unde nu s-a impus. Se poate spune că acum e la cel mai bun moment al carierei. Poate mai mult decât atât?
- Eu spun că da. A ajuns la o vârstă cu multă experiență, multe meciuri în spate, știe cum să joace, știe ce să facă în unele momente ale jocului. Știe să dea și goluri! Cu cât înaintezi în viață devii mai bun, iată că și în fotbal e același lucru, nu doar în viață. Doru se află într-un moment frumos, dar Chindia mai are nevoie de golurile lui, iar perioada bună a lui să fie un stimulent pentru a marca mult mai multe goluri, iar echipa să-i ofere posibilitatea.

Citește și:

Gheorghe Hagi, ales „Antrenorul lunii octombrie”! Cum arată voturile + Reacția tehnicianului: „O muncă extraordinară, fantastică!”
CEI MAI BUNI
Gheorghe Hagi, ales „Antrenorul lunii octombrie”! Cum arată voturile + Reacția tehnicianului: „O muncă extraordinară, fantastică!”
Doru Popadiuc, „Jucătorul lunii octombrie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Cel mai bun din cariera mea! Vreau un transfer”
CEI MAI BUNI
Doru Popadiuc, „Jucătorul lunii octombrie”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Cel mai bun din cariera mea! Vreau un transfer”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ED_BAD
ED_BAD  •  05 Noiembrie 2022, 17:20

Cine mama ma-sii este Raducioiu asta de i se cere parerea despre fotbal, cluburi, antrenori si fotbalisti... ?! Ce sa stie asta...?! De unde ar sti...?! De cand nu mai joaca, e atat de priceput la toate ca nu a facut absolut nimic notabil, indifefent ce a incercat sa faca sau pe unde a fost... Aici, la TV, este cel mai bine ca aici trebuie doar sa dea din gura fara nicio responsabilitate, ceea ce i se potriveste perfect! El este... ! :)))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează