FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Gabi Torje, criticat de o legendă a lui Dinamo pentru ultimele declarații: „Îmi dă de înţeles că nu mai e nicio şansă!”

Gabi Torje
Foto: GSP
Gabi Torje Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 13:24 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 15:08

Florin Răducioiu (51 de ani), jucător la Dinamo între 1985 și 1990, îl ceartă pe Gabi Torje pentru declarațiile pe care acesta le-a făcut la sfârșitul meciului cu FC Voluntari, pierdut de alb-roșii cu scorul de 1-2.

Răducioiu acuză mesajul de resemnare trimis de Torje și îl sfătuiește să lupte în continuare pentru a scoate rezultate pozitive și a salva echipa de la retrogradare.

„Declaraţia lui îmi dă de înţeles că nu mai e nicio şansă, că nu mai sunt soluţii, că echipa din punct de vedere psihologic e prăbuşită, nu e aşa. 

Cât timp matematica nu te condamnă la o posibilă retrogradare, pentru că din păcate asta e realitatea, ai obligaţia, tu, împreună cu echipa ta, vorbesc despre Torje, de a lupta, de a da tot pe teren pentru a reuşi să câştige cu orice preţ meciurile. 

Nu e o problemă că se pierd meciurile, dar meciurile trebuie pierdute cu onoare. Evident că nu doresc, dar dacă pierd, vreau să dau totul pe teren, ceea ce la Dinamo nu se întâmplă. 

Nu e vorba aici că nu îi mai salvează niciun psiholog. Mai aveţi atâtea meciuri, încercaţi să vă regrupaţi, să regăsiţi spiritul de echipă pe care sunt convins că îl puteţi avea”, a declarat Răducioiu, potrivit Telekom Sport.

Dinamo, una dintre cele mai slabe apărări din Sud Estul Europei

Dinamo are a treia cea mai penetrabilă apărare dintre echipele aflate în derivă în campionatele din zona SEE. Doar FC Florești din Moldova și NK Hrvatski din Croația au, în acest moment, mai multe goluri încasate decât penultima în Liga 1.

Dinamo a pierdut luni, scor 1-2, la FC Voluntari, și a ajuns la 13 meciuri consecutive în Liga 1 fără victorie, două egaluri şi 11 eşecuri. Rămâne pe penultimul loc, doar cu 8 puncte. „Mai avem un pic și cădem din clasament", fac haz de necaz fanii dinamoviști. 

Pentru a treia oară în mandatul lui Mircea Rednic, "câinii" au deschis scorul, dar au pierdut iarăși din cauza unor grave erori defensive. De data asta, ambele goluri ale ilfovenilor le are pe conștiință fundașul dreapta Petar Gluhakovici (25 de ani), la debutul oficial în alb-roșu.

Deși a fost și este pregătită de foști mari fundași, Dario Bonetti, respectiv Mircea Rednic, Dinamo a ajuns să aibă cea mai slabă apărare din Liga 1, cu 38 de goluri primite. Câte 19 în fiecare repriză. „Lanterna" Academica Clinceni are un pasiv de 37.

Dinamo, medie de 2,38 goluri primite pe meci

Defensiva formației din Ștefan cel Mare este una dintre cele mai penetrabile din campionatele din sud-estul Europei, cu o medie de 2,38 goluri încasate per meci. Zona SEE include Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia, Turcia, Republica Moldova şi Slovenia. 

Doar două echipe din regiune aflate în coada clasamentului au mai multe goluri primite decât Dinamo. E vorba despre Florești, ultima clasată în Moldova, cu 56 de mingi scoase din plasă în 18 meciuri, toate pierdute, și de NK Hrvatski Dragovoljac, „lanterna" din Croația, a cărei apărare a fost învinsă de 39 de ori în 16 runde.

FC Florești a început sezonul cu 6 puncte penalizare, sancțiune dictată pentru implicare în meciuri trucate. 

În Divizia Națională din Moldova mai este o echipă cu o defensivă mai slabă decât a penultimei din Liga 1, Dinamo-Auto Tiraspol, cu 46 de goluri încasate (golaveraj -21). Marea deosebire este că aceasta se află pe locul 5, la mijlocul clasamentului, cu 23 de puncte, scăpată de grijile retrogradării

Video Tot ce trebuie să știi înainte de Dinamo - FCU Craiova

Citește alte știri din Liga 1:

Mihai Stoica, atacat dur de un rival din Liga 1: „ Nu are cum să analizeze echipa lui, se uită dintr-o cutie de carton”

Cere ca insolvența să fie interzisă cluburilor: „E o prostie din care jucătorii pierd cel mai mult!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează