FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

INTERVIU EXCLUSIV // S-a asprit concurența! Florin Ștefan, deturnat din drumul către FCSB: „M-au sunat din Franța”

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 // Florin Ștefan
ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 // Florin Ștefan

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2019 17:50

Florin Ștefan (23 de ani), dorit de Gigi Becali în locul lui Morais, e țintă pentru un club din Ligue 1, care a cerut referințe de la un fost fotbalist român din Hexagon, Marius Baciu.

Vezi AICI declarațiile lui Becali

Gigi Becali are probleme tot mai mari în a reuși să mai aducă la clubul pe catre îl patronează fotbaliști tineri, de perspectivă.

Concurența e tot mai dură, mai ales în cazul celor care au făcut parte din echipa națională de tineret, semifinalistă la Euro.

E și cazul lui Florin Ștefan, pe care FCSB îl dorește în locul lui Junior Morais, vândut în Turcia, la Gaziantep, echipă preluată de Marius Șumudică.

Fundașul celor de la Sepsi e pe lista lui Becali, care s-a și interesat la Sf. Gheorghe dacă fotbalistul e de vânzare și care ar fi pretențiile clubului care a evoluat în play-off în sezonul trecut.

Achiziția lui e însă foarte puțin probabilă fiindcă de Ștefan este foarte interesat, în momentul de față, un club de prima ligă din Franța. Iar directorul sportiv al acestei formații a apelat la un fost internațional român ce a jucat și el în Franța pentru a cere referințe.

Este vorba despre Marius Baciu, care a evoluat la Steaua între 1996 și 2002 și care apoi a plecat în Hexagon, la Lille. Baciu, astăzi antrenor la Daco-Getica, fostă Juventus București, unde l-a avut ca elev pe Florin Ștefan, a vorbit cu Gazeta Sporturilor despre acest lucru:

- Domnule Baciu, v-am sunat pentru Florin Ștefan. Îl vrea FCSB!

- S-a înțeles cu el? A semnat?

- Nu, dar Becali a declarat că îl dorește și v-am sunat să aflăm de la dumneavoastră, care ați lucrat cu el, dacă ar face față la un nivel mai ridicat, la FCSB...

- Dacă va ajunge la FCSB!

- Știți și de alte oferte pentru el?

- M-au sunat personal de la un club foarte bun din Franța pentru a cere informații despre el.

- Ce club?

- Nu pot să vă spun numele. Directorul sportiv al celor de acolo mi-a cerut informații, dincolo de ceea ce au văzut și ei din momentul în care l-au remarcat.

- V-au spus când l-au remarcat? În Liga 1 sau la acest Euro?

- La Campionatul European l-au văzut, le-a plăcut și îl vor. Oricum, nu e primul club din Franța care îl dorește. În iarnă, știu că Le Havre l-a monitorizat. E o echipă care avea șanse la promovare, dar până la urmă a ratat accesul în prima ligă.

- Și ce le-ați spus celor din Franța?

- Că Ștefan e un fotbalist care a progresat fantastic în 2 ani, dar care mai are un potențial imens de a crește. Să știți că eu am fost cel care i l-a propus lui Neagoe ca să-l ia la Sepsi! I-am zis chiar așa: „Ia-l și o să vezi că nu o să-ți pară rău!”. Nu m-am înșelat.

- E fundaș sau mijlocaș?

- Știe să facă toată banda stângă, dar eu cred că el e foarte bun atunci când vine din linia a doua cu mingea la picior, deci eu cred că fundaș e postul lui.

- În afară de ceea ce arată pe teren cum e?

- Cuminte, la locul lui, nu mi-a făcut vreodată probleme. E un material foarte bun pe care se poate lucra pentru a ieși ceva și mai de calitate decât e acum.

- Unde e deficitar?

- Încă are carențe pe faza defensivă, nu știe foarte bine să se apere, dar oricum a progresat și aici și o poate face în continuare.

- Le-ați spus celor din Franța că e țintă și pentru Steaua?

- Le-am spus și mi-au spus că la cum a jucat la Euro e, probabil, curtat și de alte echipe de afară. 

Cariera lui Florin Ștefan: Slatina, Clinceni, Daco-Getica, Sepsi!

Florin Ștefan s-a format la Slatina, dar primul pas important l-a făcut în ianuarie 2016, când a ajuns la Academica Clinceni, în liga a II-a. Debutul în Liga 1 s-a produs la Juventus București, actuala Daco-Getica, echipă cu care a și promovat în vara lui 2017.

În acel sezon, 2017-2018, a beneficiat de regula U21 și a fost jucătorul folosit de Oprița și apoi de Marius Baciu pentru a îndeplini acest criteriu. A jucat nu mai puțin de 28 de meciuri, după care a ajuns la Sepsi.

În echipa națională de tineret a avut un aport foarte mare și la campania de calificare, dar și la turneul final. Are 12 selecții la U21.

„Un milion de euro nu dau pe Ștefan. Îl vreau, dar nu dau atâția bani. Nu stau în ploaie, pot să mai aștept o lună, să mai scadă prețurile celor care au fost la Euro. Dacă are ofertă de afară, n-are sens să mă mai agit și eu, e clar că va pleca afară”
Gigi Becali, patron FCSB

„Ștefan mai are doi ani de contract cu noi. Nu are clauză de reziliere, dar suntem dispuși la negocieri. Am primit câteva telefoane pentru Ștefan, dar nu există nicio ofertă concretă. Cred că e momentul să facă pasul la o echipă mai mare”
Janos Bokor, manager sportiv Sepsi

850.000 € e cota la care e evaluat Ștefan în acest moment, de site-ul transfermarkt, de peste 10 ori mai mult decât nivelul din iunie 2017, când valora doar 75.000

6 goluri a produs Ștefan în tricoul lui Sepsi în sezonul trecut: a marcat de 4 ori și a oferit două pase de gol

1 jucător român evoluează în momentul de față în prima ligă din Franța: Tătărușanu, care a jucat la Nantes și care a semnat acum cu Lyon

VEZI ȘI:

Filip Mrzljak, prima reacție după transferul la Dinamo: „Acum doi ani nu am vrut să merg acolo”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
fairplayromania
fairplayromania  •  01 Iulie 2019, 15:31

Si acum întelegem cum a fost pus antrenor la fcfcsb Bogan Andone, zis si cumnatul lui Şumudică. Si ce sakariu o avea nea Andone? Cîte kile o a avea pe lună?

forza_viitorul
forza_viitorul  •  01 Iulie 2019, 12:35

Îl vrea Gigi și oferă 300.000€ :)))

917112341694813
Costin Tudor  •  01 Iulie 2019, 10:21

Becali iar a negociat cu oglinda și s-a enervat că i s-a răspuns! Cum adică să de-a un milion ...o să ofere 300 000 ...așteptăm răspunsul din oglinda.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează