FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Pintilii, mut pentru 5 ani! Ce pregătesc Burchel și FRF + Îl va afecta și pe Marius Croitoru

Pintilii nu va mai putea să țipe de pe margine la jucătorii săi // FOTO: Imago
Pintilii nu va mai putea să țipe de pe margine la jucătorii săi // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 09:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 09:19

FRF caută o modalitate de modificare a regulamentului astfel încât numai „principalii” din acte să mai poată transmite indicații în timpul meciurilor. Mihai Pintilii, de la FCSB, și Marius Croitoru, de la FC Argeș, nu vor mai putea să comunice direct cu jucătorii lor.

Școala de Antrenori continuă să caute soluții pentru a nu le mai permite persoanelor necalificate să conducă echipe din prima ligă. 

Lucian Burchel, șeful Școlii, a discutat în perioada aceasta cu oamenii din Departamentul juridic al Federației despre posibilitățile de schimbare a regulamentului pentru a-i împiedica pe „necalificați".

Iată conținutul plângerii făcute de Burchel! 9 articole din ROAF invocate împotriva lui Mihai Pintilii: ce riscă antrenorul pe fals de la FCSB
FCSB
Iată conținutul plângerii făcute de Burchel! 9 articole din ROAF invocate împotriva lui Mihai Pintilii: ce riscă antrenorul pe fals de la FCSB

Nici măcar secunzii nu mai au voie să dea indicații

Ideea principală: doar antrenorii principali să mai aibă dreptul de a transmite indicații în timpul meciurilor. 

Afectate ar fi două cluburi, FCSB și FC Argeș, care și-ar pierde astfel tehnicienii reali. Mihai Pintilii și Marius Croitoru au carnete de antrenori luate în Moldova, documente nerecunoscute în România, motiv pentru care ei au devenit ținte în lupta lui Burchel pentru excluderea tehnicienilor „sub acoperire". 

Jucătorii FCSB-ului vor mai primi indicații doar de la Leo Strizu în timpul partidelor, iar la FC Argeș va mai putea striga la fotbaliști numai Constantin Schumacher. Ei doi au licențe Pro și figurează ca antrenori principali în acte. 

Pintilii și Croitoru au comunicat cu fotbaliștii pe parcursul meciurilor, chiar dacă primul era angajat ca delegat al echipei, iar al doilea figura ca secund.

„Îmbătrânește" până când va antrena pe bune

Carierele lui Mihai și Marius vor fi puse „pe pauză" pentru ani de acum înainte! Mai durează un an până când vor încheia amândoi cursurile pentru obținerea carnetului, după care Croitoru se va putea înscrie la lecțiile pentru licența Pro. Dacă va avea norocul să fie constituită în curând o nouă „generație Pro", el va putea să fie „principal" și să dea indicații peste vreo trei ani.

Pintilii mai are nevoie și de licența A, așa că în cazul său ar putea să dureze cam cinci ani până când va fi antrenor principal real, chiar dacă el și-a început deja cariera, a condus-o pe FCSB în ultima parte a anului trecut și a avut rezultate chiar bune, i-a preluat pe roș-albaștri pe un loc de play-out și i-a urcat pe locul al patrulea.

Randamentul bun al echipei sub comanda lui Mihai l-a încurajat pe Becali să-l lase în continuare în funcție și să-și asume astfel că indicațiile pentru jucători le va transmite Leo Strizu, un antrenor care are licența Pro, dar nu are o carieră serioasă în domeniul acesta. El a stârnit râsete la începutul mandatului cu declarațiile publice în care a arătat că nu-și cunoștea nici fotbaliștii, nici colaboratorii după nume.

38 de aniare Pintilii. El s-a retras din fotbal în 2019 și a mers în Moldova pentru cursurile școlii de antrenori, apoi a aflat de la FRF că licențele de la Chișinău îi sunt inutile dacă nu obține carnetul de antrenor la București. Atunci s-a înscris la cursuri aici și va căpăta carnetul peste un an

VIDEO Totul despre Hermannstadt - FCSB

Citește și: 

Ilie Dumitrescu s-a enervat în direct când a aflat ce riscă Pintilii: „Pe bune? Stai, mă, puțin. E o glumă proastă!”

Peluza Sud Steaua îi răspunde violent lui Gigi Becali: „Nu ne coborâm la nivelul unei discuții cu acest personaj” + „Vom apăra stadionul Ghencea CU ORICE PREȚ!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  21 Ianuarie 2023, 20:00

Omul dupa ce s-a ajuns nu mai vrea sa faca si altii la fel! Idem dan!

sibelius
sibelius  •  21 Ianuarie 2023, 17:55
Postat de zica pe 21 Ianuarie 2023, 17:35

Ianoș citește pe Wikipedia cine e Burchel ,apoi sa vorbești, spre deosebire de Pinti omul are scoala și e în masura sa conducă acest resort al Federatiei.

Burchel e un fost jucator la Sportul Studentesc. Cei de la Steaua si Dinamo primeau grade, cei de la Sportul, U Cluj, U Craiova "terminau" o facultate. Burchel a vrut sa termine IEFS nu ASE ca Hagi. Primul director al "Scolii de Antrenori" avea un vocabular la fel de bogat ca "regele". Pe Burchel nu l-am auzit.

zica
zica  •  21 Ianuarie 2023, 17:35

Ianoș citește pe Wikipedia cine e Burchel ,apoi sa vorbești, spre deosebire de Pinti omul are scoala și e în masura sa conducă acest resort al Federatiei.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează