FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

VIDEO Un angajat al FRF dezvăluie reacțiile din interiorul Federației la cazul „Mangia”: „Voiam să trimit declarațiile mamei la Gazzetta, dar mi-au spus că părinții nu prezintă niciun pic de încredere”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 17:45 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 19:12

Gabi Safta, jurnalist și angajat FRF în departamentul de Competiții Juniori, vine cu noi dezvăluiri în cazul Răzvan Popa, după ce mama acestuia l-a acuzat pe Devis Mangia că i-a hărțuit sexual fiul. 

Marți seară, în emisiunea „Templul sportului”, de pe pagina sa de Facebook, Gabi Safta a dezvăluit ce i-au transmis oameni din Federația Română de Fotbal despre Răzvan Popa. Cei din FRF ar fi susținut că Alexandra Popa, mama fostului fundaș, și Victor, tatăl acestuia, nu prezintă niciun pic de încredere. 

Rotaru, reacție întârziată la dezvăluirile mamei lui Răzvan Popa: „Nu am ascuns nimic! Părinții voiau să-l dau afară pe Mangia, dar nu puteam fără anchetă. El a zis că își dă demisia ca să nu facă rău clubului”
CSU CRAIOVA
Rotaru, reacție întârziată la dezvăluirile mamei lui Răzvan Popa: „Nu am ascuns nimic! Părinții voiau să-l dau afară pe Mangia, dar nu puteam fără anchetă. El a zis că își dă demisia ca să nu facă rău clubului”

VIDEO Gabriel Safta dezvăluie: „Oameni din FRF mi-au spus că părinții lui Răzvan Popa nu prezintă încredere” 

„Am urmărit-o pe doamna Alexandra, mama lui Răzvan Popa. Am urmărit cu interes. Sunt corespondentul Gazzetta dello Sport în România și am urmărit tot. Am notat tot, punct cu punct, am urmărit și am tradus. Eram gata să trimit materialul. 

Eu, lucrând la Federație, am tot întrebat «Cum vi se pare povestea?». Doi oameni din Federație mi-au spus că au lucrat cu Răzvan Popa și i-au cunoscut părinții. Nu vreau să spună lumea că fac notă discordantă față de restul presei, dar informația care a ajuns la mine e că nu inspiră niciun pic de încredere părinții lui Răzvan Popa. Nu pentru acest subiect, dar pentru multe altele din trecut. Așa mi-au zis oamenii care i-au cunoscut părinții. 

Și acum sunt două variante. Lui Răzvan Popa, retras din fotbal, i se caută alibi. «Săracul, copilul meu, s-a nenorocit din cauza acestui subiect». Asta e o variantă. 

A doua variantă e ca totul să fie adevărat. Caz în care comportamentul conducerii Craiovei este unul pe care nu aș vrea să-l cataloghez pentru că nu aș mai face niciodată emisiune. Reacția domnului Sorin Cârțu, reacția proprietarului echipei, reacția celor din club... 

Mi se pare o chestiune foarte gravă. Să spui presei să trimită mail pe adresa clubului, să spui că nu comentezi asemenea mizerii... Mi se pare o batjocură la adresa presei, opinie publice, familiei Popa și a fotbalului. Să ieși târziu, după ce ți-ai pregătit un discurs, nu îmi transmite încredere”, a spus Gabi Safta. 

Reacția FRF

 Contactată de GSP.ro, FRF a emis un comunicat cu privire la afirmațiile lui Gabi Safta.

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

- Contul personal de Facebook al domnului Gabriel Safta nu este un canal de comunicare oficial al FRF și nu reflectă poziția FRF. 

- Declarațiile domnului Gabriel Safta îi aparțin în totalitate. 

- Referitor la părinții lui Răzvan Popa, singurul dialog care a avut loc între tatăl jucătorului și președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut loc în anul 2014, când părintele a atras atenția asupra atmosferei de la lotul național aferent generației jucătorilor născuți în 1997. Discuția, la care a participat și Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a fost una benefică în urma căreia, atât Răzvan Popa, cât și Ionuț Radu, au continuat să se prezinte la loturile naționale. Acesta din urmă fiind astăzi portarul titular al primei reprezentative. 

- Federația Română de Fotbal tratează cu seriozitate faptele care reprezintă abateri disciplinare și cu atât mai mult când astfel de fapte depășesc sfera abaterilor de la regulamentele sportive. În cazul de față, FRF îi felicită pe părinții lui Răzvan Popa pentru curajul de a vorbi deschis despre acest incident, un demers care în viitor poate încuraja și alți sportivi să iasă în față, în cazul în care vor fi supuși unui eventual abuz.

Citește și:

Fost coechipier cu Răzvan Popa la Craiova: „Da, se făceau glume în vestiar despre el și Mangia” + „În acel moment mi-am dat seama că a fost ceva grav”

EXCLUSIV Un avocat explică ce se poate întâmpla în cazul Devis Mangia: „E tardiv”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
dandana
dandana  •  06 Octombrie 2022, 11:05

Nu am habar de ce tot continuăm vu asta. De ce este atâta caz, când băiatul la vremea aia nu a spus nimic. Oare de ce Mangia l-a dorit la Craiova. Ceva nu sună bine de la început, și după mine greșeală este a lui. Face de astea spui la toată lumea, te duci la conducere și ii spui ca-i dai în judecată dacă nu fac ceva. Dar uite ca timpul a trecut, și ajungem după ani sa auzim ca unele femei ca le-a violat x și y. Eu cred ca Popa nu spune adevărul cum trebuie. Da acest om ar trebui dat afară dacă nu se poate controla din fotbalul internațional. Doar ca facem caz pe trecut și nu este corect. Cat despre conducerea Craiovei se vede cât de corect lucrează, nu au scos o vorbă. Și asta ne arată că sunt numai minciuni în acel club condus de însuși Rotaru marele patron care distruge. El crede căci clubul universitatea Craiova este o cripto monedă virtuală. Și te joci cu viețile a milioane de suporteri. Sa se facă curățenie și în conducerea Craiovei. Dar eu îmi mențin părerea, ceva nu este clar aici. De ce nu a spus, și de ce nu a luat atitudine față de acest subiect. De ce îmi spui după 3-4 ani asta? Și jucătorul, cât și clubul sunt vinovați pentru ca s-a mai întâmplat asta. Ar trebui pedepsit Rotaru pentru asta, și nu s-o lungim la nesfârșit. Este foarte *** ce auzi. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigimarga2
gigimarga2  •  06 Octombrie 2022, 07:41

AVETI UN *** , ***, LA ASCOLI ,LA CRAIOVA , IN MALTA , CE TOT BATETI CÂMPII ? Nu cred ca d na Popa minte fiindca lucrurile se dovedesc inclusiv in Malta . De ce i se intampla numai lui Mangia ? Simplu , pentru ca e adevarat. De Guardiola de , Maldarasanu , de Anceloti de ce nu se spun astfel de lucruri ?simplu. Pentru ca sunt normali .Acum vezi doamne au parintii lui Popa probleme. Mare ti e e gradina Doamne.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

BrandomStark
BrandomStark  •  05 Octombrie 2022, 21:53
Postat de mihai_bn pe 05 Octombrie 2022, 20:33

Da` tu ce credibilitate prezinți, Safta? Îți băteai p**a de Victoraș Iacob la radio, știind că omul are o afecțiune psihică. Instigai/incitai la ură pe vremea când erai crainicul Stelei (la un meci cu Rapid): "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani". *** Și la comportament. Te-ai găsit tu să vorbești de încredere, ***

Bine Safta *** dar fie, rar poti da peste un individ mai prost si mai *** decat Safta, in peisajul *** al fotbalului de la noi ....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează