FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Giani Kiriță, momente șocante în vestiarul „câinilor”: „Am dat foc ziarului! Pe el l-am bătut! Obraznic, nu făcuse nimic pentru Dinamo”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 20:22 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 20:25

Giani Kiriță a povestit episoade amuzante din cariera sa la „Prietenii lui Ovidiu”. Dezvăluie cum și-a bătut un coleg și că a primit mesaje să întoarcă la Dinamo ca să intervină în forță.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Giani, ce e cu nebunia asta de la Dinamo?
- Nea Ovidiu, aș vrea să vă mărturisesc din inimă că atunci când m-ați sunat să vin la emisiune, m-am bucurat din suflet, ca un copil. Pentru că mi-am adus aminte de perioada de la Dinamo, de acum 20 de ani, atunci vă urmăream cu sufletul la gură când făceați emisiunea de mare succes Procesul Etapei. Și-o făceam și noi în cantonament la Săftica. Câteodată vă imitam.

- Îți mulțumesc frumos.
- Revenind la ce m-ați întrebat dumneavoastră, amănunte multe nu știu. Am vorbit cu Cosmin Contra și era tare dezamăgit de ce i s-a întâmplat. Povestea asta dă cu semnul întrebării pentru toată lumea. Omul ăsta a venit la Dinamo să ce? Să preia Dinamo fără să investească.

„Rezistăm datorită suporterilor, trebuie apreciați și respectați”

- Vorbești de Pablo Cortacero, care a investit vreo 550.000 de euro.
- Ăștia sunt bani pentru Dinamo? Doamne ferește!, e ceva rău. Trăim cea mai neagră perioadă a clubului. Rezistăm datorită suporterilor, trebuie apreciați și respectați, dar Cortacero trebuie să predea clubul, cât mai repede. Ne zbatem să rămânem în prima ligă.

- Ești înscris și tu în DDB?
- Sunt membru de când s-a înființat. Merg de fiecare dată când suporterii mă cheamă. Am mai primit mesaje să mă duc în vestiar, să-i bat, să fac ordine. Nu așa se face! Cu toate că la cum se comportă unii trebuie puțin urecheați.

- Ai bătut vreodată pe cineva în vestiar?
- Da, dar nu vreau să dau nume. L-am bătut pentru că era obraznic, nu făcuse nimic la Dinamo și începuse să vorbească. El venise la Dinamo, nu câștigase nici măcar un trofeu, nici nu era în primul "11" și vorbea. Pentru noi era o jignire. Trebuia să-și câștige locul și după să vorbească.

- Așa era și când ai venit tu?
- Când l-am văzut pe Gică Mihali, care fusese la Campionatul Mondial din America, am zis "Wow!". Mai făceam și glume cu el. Țin minte că odată citea ziarul și i-am dat foc. Când eram noi puști erau mai mulți șefi pe care noi îi respectam. Erau Lupescu, Gică Mihali, Jean Vlădoiu, Fane Preda.

- Cu Vlădoiu n-ai avut niciun scandal?
- M-am luat în gură și cu Jean, aveam clinciuri și la antrenamente. Săreau scântei! Nu ne-am bătut niciodată. Era un temperament de vârf autentic, pe bătaie, pe luptă, nu-i plăcea să piardă. Și Marius Niculae la fel, când dădea drumul la câini se transforma, intra cu capul în zid.

„Nu mă identific sub nicio formă cu Dinamo! N-au repere, nu sunt echipă”

- De echipa de astăzi de părere ai?
- Nu mă identific sub nicio formă! N-au repere, nu sunt echipă, nu sunt jucători de valoarea lui Dinamo. Sunt maxim jucători să supraviețuiască în Liga 1. Și nu toți!

- Uite, Dănciulescu a avut probleme mari după ce-a venit de la Steaua la Dinamo.
- Da, dar Dănciulescu mereu a fost un băiat liniștit, un superprofesionist. Când s-a întors Danciu de la Steaua, chiar eu m-am implicat ca să-l lase în pace suporterii. Am avut discuții cu ei pentru că trebuia lăsat să joace, și el a dat foarte multe goluri pentru Dinamo și-a făcut multe pentru Dinamo. La început a fost primit cu multă ostilitate. Ne dăduse și nouă goluri, s-a bucurat și cu galeria Stelei, dar era normal. Ce să facă?

- Ție ți-a fost frică de vreun adversar?
- Nu! Dar până să vină Niculescu la Dinamo aveam meciurile celebre cu Craiova, iar dușmănia era la ea acasă. După ce-a venit la Dinamo, am fost colegi de cameră și mi-a zis: «Când aveam meciuri cu voi o luam pe partea lui Onuț, la tine nu veneam niciodată că știam că ești nenorocit».

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU GIANI KIRIȚĂ

CITEȘTE ȘI:

exclusiv Ungaria cucerește Ardealul! Guvernul Viktor Orban face încă o echipă de fotbal în România, după Csikszereda și Sepsi

ANALIZĂ GSP Fiecare echipă cu arbitrii ei „de casă”! Concluzii incredibile: cine sunt „aliații” lui FCSB, CFR Cluj și CS Universitatea Craiova

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
iulihenry14
iulihenry14  •  21 Aprilie 2021, 21:45

Ai auzit de unu numit Radu Stefan? E si el capitan de vreo cativa ani la o echipa slaba de prin Italia

adicn
adicn  •  08 Aprilie 2021, 11:57
Postat de polistul68 pe 08 Aprilie 2021, 11:41

Pentru noi astea sunt stiri interesante....cluburi de traditie, care au crescut jucatori, care au format carcatere...spuneti.mi un jucator crescut de Dinamo, sau Steaua, care a jucat lan o echipa serioasa din vest...Lupescu e singura exceptie....

Nu vorbești serios, nu? Că ești penibil dac-o faci..

polistul68
polistul68  •  08 Aprilie 2021, 11:41

Pentru noi astea sunt stiri interesante....cluburi de traditie, care au crescut jucatori, care au format carcatere...spuneti.mi un jucator crescut de Dinamo, sau Steaua, care a jucat lan o echipa serioasa din vest...Lupescu e singura exceptie....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează