FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS CSA STEAUA

Un nou episod din conflictul Emil Grădinescu - CSA Steaua: „Cine a plătit transportul, cazarea și masa?!”

Emil Grădinescu
Emil Grădinescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 22:30 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 22:32

Jurnalistul sportiv Emil Grădinescu a comentat meciul FCSB - Clinceni pentru Telekom Sport și Look Sport+.

Acesta a ridicat problema stadionului Ghencea, pe care FCSB nu a fost primită să joace, CSA motivând că a programat un meci de rugby.

„FCBS - Clinceni, un meci care în mod normal trebuia să se joace pe stadionul Steaua. FCSB a făcut cerere oficială. Pe 25 septembrie nu era niciun meci pe stadionul Steaua, dar conducătorii CSA au găsit soluția să blocheze stadionul cu un meci de rugby, inițial programat la Cluj. cu Universitatea. 

CSA le-a cerut clujenilor să joace la București, pe Steaua, iar șeful secției de rugby CSA Steaua e și vicepreședintele Federației Române de Rugby, așa că U Cluj nu avea cum să refuze. 

CSA pierde o încasare de peste 10.000 de euro, necesari la întreținerea arenei. E încă neclar cine a plătit transportul, cine a plătit cazarea și masa clujenilor. Ar fi interesant de aflat ce părere au organele de control ale statului, aici fiind vorba de bani de la buget, din impozitele pe care le plătește omul de rând. E vorba de modul în care este administrat un bun al statului”, a spus Grădinescu azi, în timpul comentariului TV.

Edi Iordănescu vrea pe Ghencea: „Pentru rugby văd că se poate, pentru noi de ce nu?”
FCSB
Edi Iordănescu vrea pe Ghencea: „Pentru rugby văd că se poate, pentru noi de ce nu?”

Emil Grădinescu, pe 15 septembrie, pentru GSP: „Te umflă râsul când vezi reclamația CSA Steaua”

Comentatorul Emil Grădinescu, 62 de ani, căruia clubul Armatei i-a făcut sesizare la CNA fiindcă la derby-ul FCSB - Dinamo a spus de mai multe ori "Steaua" când se referea la FCSB, respinge acuzațiile: "Tot ce am spus a fost de cea mai curată bună-credință, dar somația depusă de Steaua e produsul unor minți prea înfierbântate"

CSA Steaua a anunțat că a depus la Consiliul Național al Audiovizualului o sesizare la adresa lui Emil Grădinescu, comentator la Telekom Sport, căruia i s-au imputat mai multe expresii folosite pe parcursul derby-ului FCSB – Dinamo 6-0. Cei care conduc clubul deținut de MApN îi reproșează că a folosit de mai multe ori "Steaua" atunci când s-a referit la FCSB.

Pe site-ul oficial al clubului militar, se prezintă și o serie de afirmații făcute de Grădinescu duminică seara, în timpul partidei de pe Arena Națională

Minutul 0: "Două echipe care au deținut multă vreme monopolul performanței în România. Derby-ul cu cea mai lungă istorie din Liga 1"

Minutul 8: "Cosmin Matei a jucat și la Dinamo, a jucat și la Steaua"

Minutul 14: "Torje este omul care a bătut Steaua în 2011. Este ultima victorie a lui Dinamo pe terenul adversarului de astăzi"

Minutul 45+7: "Cea mai dramatică repriză pentru Dinamo. Mi-aduc aminte de un 5-0 în Ghencea. Atunci tot în prima repriză au venit vreo 4 goluri" - e vorba de meciul Steaua – Dinamo din 1998.

Minutul 57: "Ionel Dănciulescu, cel care a dat două goluri lui Dinamo cu FCSB, cu Steaua în 1998" – (în meciul Steaua – Dinamo din 1998).

Minutul 68: "6-0. Se conturează cea mai categorică victorie din istoria întâlnirilor dintre Steaua/FCSB și Dinamo"

Minutul 69: "Numărătoarea galeriei steliste este din ce în ce mai lungă".

Finalul partidei: "Cea mai categorică victorie din istoria acestui Derby de România. Acest derby va intra în istorie"

În finalul sesizării pe care a trimis-o către CNA, CSA Steaua a adăugat: "Considerăm că postul de televiziune vizat nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună știință o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate și deținute de clubul nostru. 

Mesaj categoric în disputa pentru stadionul Ghencea: „Atât de mulți bani are Armata?! Nu e normal ca FCSB să joace la Buzău”
FCSB
Mesaj categoric în disputa pentru stadionul Ghencea: „Atât de mulți bani are Armata?! Nu e normal ca FCSB să joace la Buzău”

CSA Steaua nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România. Mai mult decât atât, vă rugăm să țineți cont de prevederile legislației naționale privind respectarea hotărârilor judecătorești și a normelor ce reglementează apărarea relațiilor sociale prin înfăptuirea justiției".

După ce CSA a făcut publică reclamația depusă la CNA, Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Grădinescu, pentru a comenta pe marginea acestui subiect:

- Emil, te salut! Despre sesizarea cu care te-ai ales din partea CNA vreau să discutăm!

- Salut, chiar acum 5 minute mă întreba și nevastă-mea dacă atunci când am zis ce am zis pe comentariu mi-am imaginat ce taifun se va declanșa la adresa mea.

- Deci e OK, vrei să comentezi pe marginea subiectului?

- Da, întreabă-mă!

- Preiau întrebarea soției tale, mi se pare o întrebare foarte bună!

- Nu, în niciun caz n-am făcut acele comentarii în mod premeditat pentru a crea un scandal. Tot ce am spus a fost de cea mai curată bună-credință.

- Ai zis că e derby-ul cu cea mai lungă istorie din Liga 1.

- Da! Meseria de comentator presupune și informații de statistică relevante pentru telespectatori, iar ce am zis mi s-a părut foarte relevant. Ce puteam să zic? Că nu e derby? M-aș fi făcut de râs dacă ziceam altceva. Sunt echipe care nu și-au întrerupt niciodată existența.

- Da, dar acum e FCSB, nu Steaua!

- Și Dinamo n-are alt nume? Hai să fim serioși, sunt fix aceleași cluburi ca și în 1980, 1990, 2000 și așa mai departe, doar că se numesc altfel acum.

- Ți se reproșează că ai zis "Cosmin Matei a jucat și la Dinamo, a jucat și la Steaua".

- Exact. Cosmin Matei a jucat la Steaua în 2011. Era Steaua din moment ce secția CSA Steaua s-a înființat abia în 2017, iar celebra decizie de deposedare a mărcii a venit în decembrie 2014. 2011 e înainte și de 2014, și de 2017.

- Da, dar...

- Stai, că mai e ceva! În 2011, cred că Talpan râdea și rodea câte ceva în loja din Ghencea, la meciurile echipei care e acum în Liga 1.

- Ai numit peluza FCSB-ului drept "galeria stelistă". Ți se pare OK?

- Da, fiindcă o galerie poate fi orice vrea ea. Se poate considera cum dorește ea, stelistă, fcsb-istă, talpanistă. De fapt, știi ceva?, publicul larg știe cel mai bine care e adevărul, iar adevărul e unul singur, nu cel care se dorește ca să fie inventat.

- Adică?

- Ce strigă suporterii lui Dinamo când intră FCSB pe teren? Strigă "M..e Steaua"! Ce strigă suporterii Rapidului la adresa aceleiași echipe? Strigă "M..e Steaua!". Așa că să mai terminăm cu falsitatea asta!

- Ce te aștepți din partea celor de la CNA?

- În primul rând, lumea trebuie să știe că am mai avut reclamații la această instituție. Inclusiv de la FCSB!

- Ce ți-au reproșat atunci?

- Că am zis ironizat modul lui Becali de a conduce clubul, am zis inclusiv că echipa e "FC Tămâia", făceam mișto de alegerile penibile pe care Becali le făcea în materie de antrenori, mai ales criteriile după care îi alegea și apoi se băga peste ei.

- Revenind la sesizare...

- Te umflă râsul când o citești, serios! M-au sunat mulți prieteni, amici, care exact așa mi-au zis: că nu s-au mai amuzat de multă vreme atât de tare cum au făcut-o când au văzut ce reclamație fac cei de la CSA Steaua. Conținutul reclamației e produsul unor minți prea înfierbântate. Orice om de bună-credință realizează că ceea ce se invocă în ea sunt doar aberații.

30de ani au trecut de când Emil Grădinescu a debutat în meseria de comentator, în octombrie 1991 a comentat primul meci

+44 FOTO

Florin Călinescu, recital la microfon în FCSB - Clinceni: „E vecin cu mine, o aud pe nevastă-sa” + „Îți dau o mașină de spălat folosită puțin”

FCSB - CLINCENI A fost marcat cel mai rapid gol al sezonului!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (63)
22cea
22cea  •  27 Septembrie 2021, 03:44
Postat de dubluv pe 26 Septembrie 2021, 08:48

Gradinescu e cel mai bun.

De departe cel mai putin plictisitor comentator de fotbal din RSR , n-are nici o jena sa i-o zica lui Becali si oricarui alt personaj din fotbalul romanesc . Il urmaresc cu placere chiar daca e un mare antidinamovist .

malulcomorii
malulcomorii  •  26 Septembrie 2021, 20:02
Postat de ertyuiop pe 25 Septembrie 2021, 23:04

Isi smulg parul din cap de ciuda talpanistii, suporterii din toata tara stiu exact care e adevarata Steaua, stau marturie meciurile filmate in perioada 1998 - 2017, scrie extrem de clar ca joaca STEAUA, exista o semifinala de Cupa UEFA in care tot Steaua a jucat.....daca la inceputuri echipa purta numele ASA, tot asa in anul 2021 a ajuns, fara voia ei, la numele FCSB!

Steaua este Ghencea iar FCSB este Becali indiferent de ce promoveaza Gradinescu. Restul este cancan

malulcomorii
malulcomorii  •  26 Septembrie 2021, 19:57
Postat de fcoaforsa pe 26 Septembrie 2021, 14:53

Respect Gradinescule! FCSB este STEAUA si o stie tot globul !

Pacat de tine Steaua este Ghencea iar FCSB este Becali. Restul este doar cancan

Vezi toate comentariile (63)
Comentează