FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Grevă la Astra Giurgiu: neplătiți de luni bune, jucătorii refuză să se mai antreneze » Ce decizie ar putea lua Ioan Niculae + Viitorul lui Andone, incert!

Fotbaliștii de la Astra Giurgiu refuză să se mai prezinte la antrenamente
Fotbaliștii de la Astra Giurgiu refuză să se mai prezinte la antrenamente

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 15:36 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 16:13

Oficialii de la Astra Giurgiu, echipa de pe ultimul loc din Liga 1, se confruntă în momentul de față cu o situație delicată: fotbaliștii refuză să se antreneze, așteptând să primească salariile restante.

Jucătorii de la Astra au decis să pună piciorul în prag. Neplătiți de 4 luni, aceștia au luat o decizie radicală: au refuzat să se antreneze și i-au transmis patronului Ioan Niculae că nu se vor mai pregăti până când salariile restante vor fi achitate!

Antrenorul Bogdan Andone și stafful său erau pregătiți de antrenament astăzi, însă greva jucătorilor le-a dat planurile peste cap! Președintele Dani Coman a încercat să îi înduplece pe jucători, însă nu a avut succes, informează digisport.ro. Informația a fost confirmată de surse GSP.

Restanțe financiare la Astra Giurgiu

Nu doar că nu și-au primit salariile de 4 luni, fotbaliștii Astrei mai așteaptă și un bonus pe care ar fi trebuit să îl primească ca urmare a clasării foarte bune de sezonul trecut (locul 3).

Aceștia au o clauză specială în contracte, conform căreia, locul 3 obținut sezonul le aduce câte 150 de euro pentru fiecare punct obținut pe parcursul campionatului! Giurgiuvenii au adunat 42 de puncte în sezonul regulat și alte 11 în playoff, deci 53 în total. Asta ar însemna câte 7.950 de euro pentru fiecare dintre fotbaliștii de bază, sume neachitate încă de Ioan Niculae!

Jucătorii Astrei au anunțat că nu vor reveni la pregătiri până când le vor fi achitați banii. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, ei se vor prezenta direct la următorul meci al echipei, cu Voluntari, pe 3 octombrie. 

Dependentă de banii din drepturile TV, Astra a primit o lovitură grea atunci când deținătorul de drepturi a decis să plătească sumele agreate în mai multe părți. Din cele 1.3 milioane de euro care le revin, giurgiuvenii au primit doar ceva mai mult de o treime, astfel că șeful Ioan Niculae este tentat să renunțe la vedeta echipei, Denis Alibec.

Astra are o ofertă pe numele atacantului venită de la Al-Qadisiyah, din prima ligă arabă, așa cum GSP a anunțat astăzi. În schimbul lui Alibec, giurgiuvenii ar primi 800.000 euro, însă arabii plănuiesc să achite suma în două tranșe, lucru care nu este pe placul Astrei.

Ședință la Astra: viitorul lui Bogdan Andone, în joc

Mâine, oficialii Astrei vor susține o ședință în care se va analiza situația financiară a clubului și va fi decisă soarta antrenorului Bogdan Andone. Există șanse mari ca acesta să fie demis înainte de meciul din etapa viitoare a Ligii 1, cu Voluntari. Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, rezultatul din meciul cu ilfovenii va cântări decisiv în privința viitorului lui Andone pe banca Astrei.

Astra ocupă ultimul loc în Liga 1 în acest moment, având un singur punct după 5 etape disputate.

Alte știri din Liga 1:

Ce lovitură! Viitorul a transferat un fost jucător de la FCSB, cu 95 de meciuri în Serie A

Anamaria Prodan, noi derapaje în direct la TV: „Suntem ca țiganii. Să audă tot fotbalul românesc ce spun eu acum”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bogat
bogat  •  29 Septembrie 2020, 16:32

Acum ca ati scapat de grija pentru Dinamo descoperiti ca sunt si alte echipe cu jucatori neplatiti sau chiar cu jucatori dopati. Pe viitor ar fi util sa faceti analize mai ample si nu doar cu o echipa in focus. Veti descoperi multe surprize si veti castiga mai multi cititori facand jurnalism profesionist.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează