FOTBAL  »  Superliga  »  COVID-19

GSP clarifică „noul” protocol medical » De ce s-a întrunit azi Comitetul de Urgenţă al FRF

Articol de - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 19:00 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 20:37

După Comitetul de Urgență FRF întrunit azi, în spațiul public s-a propagat ideea că doar jucătorii vaccinați mai pot evolua în competițiile interne. Astfel, s-a crezut că Federația schimbă radical protocolul existent. Realitatea e însă alta, iar Gazeta face clarificările necesare pentru ca publicul să aibă o imagine corectă a situației.

Modificările aprobate în Comitetul de Urgenţă sunt minore, mai degrabă de ordin birocratic. Concret, singura completare notabilă implementată în protocolul medical este următoarea: 

-> codurile QR ale celor vaccinați și celor trecuți prin boală trebuie prezentate arbitrilor înainte de meci. Obligatoriu. Aceste dovezi vor fi anexate carnetului de joc, la fel ca în cazul vizei medicale. 

„Arbitrul are obligația să verifice aceste documente”, precizează FRF.

Motivul? Din sursele Gazetei, la Federație au existat suspiciuni că anumite persoane din delegațiile cluburilor au putut să-și desfășoare activitatea sportivă pe fals, adică prezentând un certificat verde care aparținea de facto altcuiva!

Obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii majori ai delegației: staff, jucători și alți oficiali.

Așadar, în linii mari, protocolul medical va funcționa la fel și de acum înainte. El e același ca în ultima rundă de campionat: cine nu a trecut recent prin boală și cine nu e vaccinat trebuie să aibă un test negativ. Dacă e testare Real Time PCR, atunci ea are loc o dată la 14 zile, în vreme ce testul rapid se efectuează la fiecare 7 zile.

FRF, precizări despre protocolul COVID:

  • „Echipele vor trimite la FRF ([email protected]) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul”
  • „De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă”
  • „Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente”
  • „Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”

Derby în Liga 1! Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Dinamo - Rapid:

Citește mai multe știri de actualitate:

Anghel Iordănescu îi ia apărarea fiului său după ultimele declarații a lui Gigi Becali: „Nu au fost onorate cerințele lui Edi!”

Primarul anunță intrarea în insolvență: „Avem dosarul gata. O chestiune de zile”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
razar99
razar99  •  20 Octombrie 2021, 21:51

Un test rapid este 10 lei, nu cred ca era o problema ca cineva sa le faca inaintea meciurilor cand ajung delegatiile la stadion.

c23665
c23665  •  20 Octombrie 2021, 20:38

Deoarece sportivii nu pot purta mască in timpul jocului și nici nu pot respecta distanțarea, trebui admisi pe teren doar cei vaccinati. Pentru protectia lor și, mai ales, a celor fără discernământ

bando_
bando_  •  20 Octombrie 2021, 20:13

Și asta cu suspiciunile cum adică? Se intra cu QR'ul vecinului, fratelui sau al mătușii? Ok, am înțeles și asta. Presupun ca sunt valabile și vaccinurile făcute la "chiuvetă" este? Ok, am notat și asta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează