FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Un campion cu Dinamo în 2007 și fost jucător la FCSB dezvăluie cum a ajuns să lucreze la Autostrada Soarelui: „Erau seri în care plângeam” » A vrut să plece să lucreze în Anglia

Valentin Lemnaru a semnat cu FCSB în vara lui 2014. A plecat după două luni
Valentin Lemnaru a semnat cu FCSB în vara lui 2014. A plecat după două luni

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 10:51 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 14:05

Fost atacant în Liga 1, Valentin Lemnaru (38 de ani) a fost invitatul zilei la GSP LIVE.

În prezent antrenor secund la formația Sănătatea Cluj, Lemnaru a vorbit despre perioada complicată pe care a avut-o când era la Poli Timișoara. Acesta a fost nevoit să lucreze pe șantier, la Autostrada București - Constanța, după ce a fost suspendat pentru că nu s-a prezentat la echipă din cauza restanțelor financiare.

Andrei Cordea dezvăluie secretul din vestiarul FCSB: „Ce s-a întâmplat în Turcia a contat foarte mult”
CFR CLUJ - FCSB 0-1
Andrei Cordea dezvăluie secretul din vestiarul FCSB: „Ce s-a întâmplat în Turcia a contat foarte mult”

VIDEO Valentin Lemnaru, fotbalistul care a lucrat pe șantierul Autostrăzii Soarelui: „Erau seri când plângeam”

„Jucam la Lehliu Gară, în Liga 3. M-a văzut domnul Zambon (n.r. - Claudio Zambon, fost finanțator la Poli Timișoara) și m-a vrut. Au fost probleme mari la echipă. Nu era săptămână în care să nu ne scoată din hotel la 2-3 dimineața, pentru că nu se plăteau banii. Erau datorii mari. Zambon mai plătea, ne mai păsuiau cei de la hotel... 

Așa am dus-o jumătate de an. După aceea am zis «Gata! Îmi ajunge». L-am sunat pe Zambon și am zis «Dă-mi actele că vreau să plec în altă parte». A zis că mă suspendă dacă nu mai vin la echipă. Am crezut că nu face asta. Nu m-am dus și mi-a venit citație că sunt suspendat timp de 4 ani și jumătate, cât mai aveam contract.

M-am hotărât să nu stau acasă, să fac ceva. Aveam 19-20 de ani. Tata lucra la Autostrada Soarelui de mulți ani și am început și eu să lucrez. La 6 dimineața ajungeam la lucru, iar la ora 20 mă întorceam acasă. Mă ocupam de distribuție de combustibil, de gestionare de acte. Mergeam cu utilajele și le alimentam

Seara mâncam, mă puneam în pat și mă gândeam doar la fotbal. Erau seri în care chiar plângeam. Ziceam «Cum să nu ajung fotbalist? Asta îmi place». Dar știam că e greu să mă apuc iar de fotbal. 

Mai mergeam și mai jucam la echipa din oraș. Jucam pe fals, în Liga a 4-a, pe legitimația fratelui meu. Eram Dorin Lemnaru. L-am făcut golgeter în Liga 4. 

Primarul din Lehliu Gară tot încerca să mă ajute, să-mi ridice suspendarea. Întreba la Federație ce se poate face. Până la urmă, a plătit o sumă și așa s-a ridicat suspendarea. Nu știu către cine a plătit. Așa mi-a zis. 

După câteva luni am semnat cu Dunărea Călărași, iar la un amical cu Dinamo 2 m-a văzut domnul Ion Marin și s-a interesat de mine. Nu prea voiam să plec, că eram acasă. Dar s-a enervat primarul care m-a ajutat cu ridicarea suspendări, așa că am plecat la Dinamo”, a spus Valentin Lemnaru la GSP LIVE.

Am fost rezervă de vreo 16-17 ori la Dinamo în sezonul 2006-2007. Am și intrat 10 minute, într-un meci cu Universitatea Craiova. Am debutat în Liga 1 la 22 de ani. Toți cei care am făcut parte din lot am luat medalie de campion. E una nemeritată, pentru 10 minute jucate.

 - Valentin Lemnaru

VIDEO Valentin Lemnaru, tentat să se retragă în perioada Dinamo: „Vorbisem cu un prieten să lucrez în Anglia”

Ulterior, Lemnaru a povestit cum a vrut să renunțe la fotbal după ce i s-a reziliat contractul cu Dinamo, în 2009, și să lucreze în Anglia.

„Cred că aveam vreo 23 de ani. A fost o discuție la Dinamo că trebuie întinerită echipa. Am plecat împrumut la Astra Ploiești. Ulterior, nu s-a realizat un transfer și mi-a fost reziliat contractul. Am avut tot felul de probleme în acea perioadă. 

Când am văzut că nu merge. am vorbit să merg cu un prieten în Anglia. Rezolvasem cu bilete, tot. Nu mai știu ce urma să lucrez, dar era ceva de muncă. Nu stăteam într-un birou. 

Între timp, a ajuns domnul Florian Walter la U Cluj. Îl știam de la Dinamo 2, i-am dat un telefon și i-am spus situația mea. După ce a zis că nu se poate, cu două zile înainte să plec în Anglia am fost sunat să plec în probe la U Cluj. Până la urmă, am semnat”, a adăugat Lemnaru.

+45 FOTO
  • Ajuns la Poli Timișoara când echipa era în Liga 3, Lemnaru a stat la clubul de pe Bega între 2001 și 2005. Au urcat Dunărea Călărași, Dinamo, Astra, U Cluj, Pandurii, FCSB, Petrolul, East Riffa (Bahrain), Academica Clinceni, ASA Tg. Mureș, Arieșul Turda, Unirea Dej și Sănătatea Cluj.
  • Are în palmares un titlu cu Dinamo (2006-2007), deși a bifat a jucat doar 10 minute.

Citește și: 

„Nu are logică!” » Ce l-a frapat pe Dan Petrescu la meciul cu FCSB: „Mereu a fost așa cu ei”

Ilie Dumitrescu îl laudă pe Gigi Becali, după ce patronul celor de la FCSB nu a efectuat nicio schimbare în pauza meciului cu CFR Cluj: „A fost echilibrat, inteligent, înțelept”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
creeperno807
creeperno807  •  07 Februarie 2023, 22:34

Alte stiri n-aveti?

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Februarie 2023, 15:55

Respect. Nu i-a fost rusine sa munceasca atunci cand nu s-a mai putut cu fotbalul. Succes, Vali!

inshallah
inshallah  •  07 Februarie 2023, 11:13

ce titlu *** ai pus, ba, baiatule!! sa-ti fie de jena, ba !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează