FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO + FOTO Fiul lui Adrian Păunescu a povestit cum a luat naștere în '73 sintagma „Craiova, campioana unei mari iubiri”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 10:15

Andrei Păunescu (50 de ani), fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a povestit în direct la GSP Live cum a luat naștere legendara sintagmă a oltenilor, „Campioana unei mari iubiri”.

„Știți cum a apărut formula «Campioana unei mari iubiri»? Craiova pierde campionatul în ultima etapă în 1973. Dinamo își face treaba, își câștigă meciul. Revista Flacăra nu avea toate paginile color atunci. Era o perioadă mai prădădită.

Poza echipei Dinamo a apărut în pagina din stânga. Scria cu negru, ca de doliu, «Dinamo București, campioana țării». În dreapta, color, a apărut «Universitatea Craiova, campioana unei mari iubiri»”, a povestit Andrei Păunescu la GSP Live.

GSP LIVE // VIDEO + FOTO Fiul lui Adrian Păunescu a povestit cum a luat naștere în '73 sintagma „Craiova, campioana unei mari iubiri”
Paginile revistei Flacăra

Povestea e veridică

În 2010, printr-un efort colectiv, memoria emoțional-oltenească a lui Daniel Nanu și efortul lui Viorel Tudorache, istoria „Campioanei unei mari iubiri” era readusă la actualitate. 

Jurnalistul Viorel Tudorache a descoperit în arhiva Bibliotecii Academiei un articol din 1973, în care Dorin Tudoran scrie cronica unui final dramatic de campionat. 

„Nu se poate spune că băieţii lui Cernăianu n-au luptat cu toate bolgiile omeneşti ce li s-au ivit în cale plus aversa ostilă de la Bucureşti, care a decalat, măcar cu 18 minute, desfăşurarea celor două partide” - Angelo Niculescu în „Flacăra

Clasamentul la finalul sezonului 1972-1973

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Dinamo București3051-3239
2. Universitatea Craiova3054-3639
  • Dinamo a câștigat campionatul la golaveraj, datorită unui singur gol în plus. 
  • Victoria era recompensată cu două puncte, iar egalul cu un punct.

Citește și:

Craiova, campioana unei mari iubiri » O idee care a intrat în legendă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
teodor53
teodor53  •  16 Octombrie 2019, 20:10

Taica,tine fiecare cu cine vrea,eu tin cu Universitatea Craiova de prin 1964,adica de cand a promovat in divizia A si sa nu-mi spuna mie cineva ca nu stiu care e cea adevarata si care e clona.Si,stai linistit, Mititelu si Rotaru sunt din acelas aluat,o sa vedem asta curand ,mai ales ca unul dintre ei ramane fara spate si instanta urmeaza sa se pronunte (Dumnezeu nu doarme!). Articolul era totusi despre Andrei Paunescu.... O seara placuta va doresc.

suporterucv
suporterucv  •  16 Octombrie 2019, 16:59

Pai si cu cine sa se dea mai taica...clubul lui Mititelu a disparut in 2014 (FALIMENT se cheama) !!! Cu cine naiba sa tina lumea asta in Craiova ?? E foarte logic sa sustina NOUA echipa creata si care detine in mod legal marca ”Universitatea” !! Ca a aparut cum a aparut, cand vechea inca mai exista, asta-i altceva, dar ulterior s-au schimbat multe lucruri....Aaaa, sau vrei sa ne spui ca trebuie sa sustinem pe aia din liga 3 ...este ?? Pentru simplu motiv ca e a lui Mititelu :))

teodor53
teodor53  •  16 Octombrie 2019, 13:50

Regretatul Adrian Paunescu a fost,trup si suflet,alaturi de adevarata Universitatea Craiova(inclusiv in perioada in care echipa apartinea lui Mititelu),dar acum cred ca se rasuceste in mormant,de cand fi-su s-a dat cu echipa rotarului pentru niste interese obscure. Sa-ti fie rusine,ai intinat memoria tatalui tau ! Ne vorbesti de 1973,unde erai tu atunci,cred ca dadeai cu minus,lasa-i pe altii ,care sunt in masura ,sa vorbeasca despre perioada aia

Vezi toate comentariile (3)
Comentează