FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Hermannstadt // Acuze grave la o echipă din Liga 1: „Banii de la LPF au fost luați toți. Sunt datorii mari”

Articol de - Publicat luni, 26 august 2019 19:25

Fostul președinte de la Hermannstadt, Teodor Birț, insinuează că creditorii clubului, în frunte cu Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, și-au însușit sumele primite de la LPF ”și anul trecut, și anul ăsta”. 

Îndepărtat de la conducerea clubului pe care l-a creat și propulsat până-n Liga 1, fără să fi primit deocamdată o decizie, Teodor Birț a afirmat că i-ar fi greu să mai continue la FC Hermannstadt. Motive? Printre cele mai importante, „lipsa unei finanțări stabile".

„Finanțarea e asigurată în mare măsură din credite. Nu-i o problemă asta, nu suntem singurii care primesc bani cu împrumut. Dar banii care au rămas în club sunt doar aceia pe care i-am primit de la Agenda Sportivă a Primăriei Municipiului Sibiu și de la sponsori", susține el.

Grosul? „Când au venit banii din drepturile TV, de la Ligă, au fost luați toți! Și anul trecut, și anul acesta”, a punctat fostul număr 1 al sibienilor. Sau altfel spus, au dispărut în buzunarele creditorilor. Cei mai importanți, Claudiu Rotar (Natur House) și Ștefan Băcilă (Terra Building).

Actuala conducere, în speță președintele Iuliu Mureșan, pretinde că Hermannstadt are "doar o sută și ceva de mii de euro datorii". Însă Birț îl contrazice: "Eu cred că în club sunt datorii mult mai mari. Cât exact, nu pot să spun". 

1,2 milioane de euro,aproximativ, a încasat FC Hermannstadt din drepturi TV în sezonul 2018-2019

"Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă n-au sponsorizat niciodată echipa în Liga 1, ci au creditat-o. Au împrumutat clubul cu bani" 
- Teodor Birț, ex-președinte Hermannstadt

Citește și:

EXCLUSIV A început curățenia la Hermannstadt! 5 jucători importanți sunt pe lista neagră a lui Iuliu Mureșan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
305457553261788
Leo Dinu  •  27 August 2019, 06:24

Banii au fost luati si anul trecut si anul asta... pai, ciudat, oare cine era presedinte pana acum o saptamana si pretindea ca toate sunt bune si frumoase?!? Mai departe, mai ciudat, zice gura lumii ca nu prea sunt fotbalisti cu salariul pe care-l incasa ex-ul!

gustiroman
gustiroman  •  26 August 2019, 21:59

Pai, daca imprumuti bani, trebuie sa i returnezi, nu? Nu e nimic spectaculos sau grav ...

danut1971
danut1971  •  26 August 2019, 20:47

sunt acuzele unui gigist!deci informatii false

Vezi toate comentariile (3)
Comentează