FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - DUNĂREA CĂLĂRAȘI 2-1

HERMANNSTADT - DUNĂREA CĂLĂRAȘI 2-1 // Sibienii vor juca barajul pentru salvarea de la retrogradare cu U Cluj! Final dramatic în duelul cu formația lui Dan Alexa

FOTO: Cristi Cojocariu +6   FOTO
FOTO: Cristi Cojocariu

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 iunie 2019 21:08

FC Hermannstadt a trecut dramatic de Dunărea Călărași, scor 2-1, și va disputa barajul pentru rămânerea în prima ligă cu U Cluj. 

  • Barajul dintre Hermannstadt și U Cluj se va disputa pe 8 și 12 iunie. Luni, 3 iunie, se va trage la sorți ordinea de desfășurare a celor două manșe.

Cine ar fi crezut că un meci Hermannstadt - Călărași poate stârni alte trăiri în afară de plictiseală totală? Acum însă este finalul sezonului, iar cuțitul a intrat adânc la os. Învingătoarea prinde locul de baraj pentru rămânerea în prima ligă, pierzătoarea zboară direct în Liga 2. Loc de baraj care nu este deloc salvator pentru că jos, din liga secundă, vine U Cluj. „Grei” ca Goga, Florescu, Abrudan sau Cordoș, în frunte cu antrenorul Lobonț, așteaptă frecându-și mâinile „dubla” pentru urcarea în Liga 1.

Ca un fel de amânare sadică pentru Miriuță și Alexa, vizibil încordați, meciul a fost amânat 30 de minute din cauza ploii care a umplut gazonul de bălți. Într-un final, Hațegan și-a dat acordul să se joace partida. La câteva minute după start, gazonul a devenit mocirlos, iar jucătorii și-au înnegrit echipamentele.

Prima repriză s-a jucat mai mult în careul Dunării, Blănaru și-a spart nasul după un duel cu Luchin, dar scorul a rămas indecis, și, la pauză, Călărași ocupa locul de baraj.

Repriza secundă a fost una de-a dreptul nebună. Primul a ieșit la rampă Steliano Filip. În minutul 77 a reluat perfect din voleu, după o pasă venită de la Bourceanu. Era 1-0, iar Dan Alexa făcea calcule pentru baraj. 

Ultimele 10 minute au fost însă dezastruoase pentru călărășeni. Tsoumou a reluat cu capul în poarta magistralului Straton în minutul 86, iar stadionul a luat foc. O încăierare generală, soldată cu eliminarea lui Blănaru, a precedat golul lui Lendric din al șaselea minut de prelungire. 

3 retrogradăriare acum Dan Alexa în palmares: ACS Poli Timișoara (13/14), ASA Tg. Mureș (16/17) și Dunărea Călărași (18/19)

FINAL » Hermannstadt - Dunărea Călărași 2-1

  • Au marcat: Tsoumou '86, Lendric '96 / St. Filip '77

Vezi aici clasamentul LIVE din play-out

Vezi VIDEO de la meci

Desfășurarea partidei

S-a terminat! Hermannstadt se salvează de la retrogradarea directă.
min. 90+6: GOL HERMANNSTADT, 2-1! Lendric marchează la ultima acțiune a meciului. Luchin îl scapă din marcaj.
min. 92:
Blănaru vede cartonașul roșu, la fel și Dan Alexa. Cartonașul galben îi este arătat lui Popovici și Steliano Filip. 
min. 91:
Jucătorii celor două formații se iau la bătaie. Daniel Benzar e lovit de Popovici în timp ce părăsea terenul. Blănaru intervine și îl târăște spre marginea terenului. 
min. 89:
Straton intervine absolut magistral în fața lui Tsomou. Vârful lui Hermannstadt era scăpase singur din trei metri. 
min. 85: GOL HERMANNSTADT, 1-1! Tsomou marchează cu o lovitură de cap din apropierea porții. Stadionul din Sibiu erupe. 
min. 81:
Honciu ratează o șansă importantă pe contraatac, apoi faultează și vede cartonașul galben.
min. 77: GOL CĂLĂRAȘI, 0-1! Steliano Filip șutează din voleu, de la marginea careului de 16 metri, la colțul lung al porții gazdelor. 
min. 73:
Vasile Miriuță și Gabriel Enache se îmbrâncesc pe marginea terenului. Hațegan liniștește lucrurile.
min. 67:
Popovici ratează cea mai mare șansă a meciului. Lăsat singur cu Straton după o deviere a lui Tsomou, fostul dinamovist șutează înghesuit la colțul scurt. Straton intervine miraculos. 
min. 66:
Mățel trimite o centrare fără orizont de la marginea careului de 16 metri. 
min. 57:
Gligorov, fundașul dreapta al călărășenilor, vede cartonașul galben pentru trageri de timp. Bourceanu e și el avertizat pentru întreruperea unui atac periculos.
min. 55:
Hermannstadt se avântă în atac. Beneficiază de două lovituri consecutive de la colț, ambele irosite.
min. 53:
Gabi Enache șutează din unghi, cu pământul. Portarul gazdelor intervine cu siguranță. Enache vede cartonașul galben la acțiunea următoare. 

A început repriza secundă!

 

S-a terminat prima repriză! În acest moment, Dunărea Călărași merge la baraj.
min. 45:
Ammari preia excelent printre fundașii centrali adverși și șutează cu exteriorul, la câțiva centimetri de poarta adversă.
min. 44:
Gabi Enache primește o pasă cu călcâiul de la Ammari și șutează de la 18 metri, pe jos. Căbuz reține în doi timpi.
min. 37:
Blănaru se lovește într-un duel cu Luchin. Medicii intervin pentru a stopa sângerarea.
min. 35:
Gligorov se lovește după un corner al sibienilor. Dan Alexa nu își găsește locul pe marginea terenului.
min. 24:
Tsomou reatează cea mai importantă ocazie a partidei. Straton iese inspirat și îl blochează în momentul șutului. 
min. 13:
Gazdele cer lovitură de la 11 metri la duelul dintre Luchin și Tătar. 
min. 10:
Sibienii obțin o lovitură de la colțul terenului. Petrișor Petrescu centrează periculos. Dandea câștigă duelul aerian cu Gligorov, dar nu nimerește poarta.
min. 8:
Daniel Benzar alunecă în afara suprafeței de joc, până pe pista de atletism. 
min. 4:
Apa le pune probleme serioase jucătorilor ambelor formații.

Partida a început la 19:05!

Echipele de start

Hermannstadt: Căbuz - Mățel, Dandea, I. Stoica, Acsinte - Dâlbea, L. DUmitru - P. Petrescu, Tsoumou, Tătar - Blănaru
Rezerve: T. Niga - L. Niță, Antonov, Pedro Moreira, Sumnariu, Popovici, Lendric
Antrenor: Vasile Miriuță

Dunărea Călăraşi: Straton - Gligorov, Dobrosavlevici, Luchin, Mendy - Enache, Simion, Bourceanu, Filip - Iancu, Benzar
Rezerve: Calancea - Vlădoiu, Ben Djemia, Keyta, Honciu, I. Stoica, V. Munteanu
Antrenor:
Dan Alexa

Arbitru: Ovidiu Hațegan / A1: Octavian Șovre / A2: Sebastian Gheorghe / Observator: Nicolae Grigorescu
Stadion: „Municipal”, Sibiu

UPDATE 18:20

Dacă până la ora 19:00 terenul nu va fi adus în condiții optime, meciul se va disputa luni, la o oră care urmează a fi stabilită.

UPDATE 17:30

Startul partidei de la Sibiu ar putea fi amânat din cauza condițiilor meteo. Ovidiu Hațegan i-a anunțat pe organizatori că au la dispoziție o oră pentru a înlătura apa de pe gazon. 

apa

 

Un punct îi e de ajuns echipei lui Dan Alexa pentru a evita retrogradarea directă, însă misiunea călărășenilor va fi extrem de dificilă la Sibiu, acolo unde Hermannstadt speră să profite de avantajul stadionului propriu și să o devanseze pe Dunărea în clasament.

Marea miză a acestui meci este locul de baraj. Echipa care va termina pe locul 12 va disputa două meciuri cu U Cluj, ocupanta locului trei din liga secundă. 

„Este o adevărată finală pentru rămânerea în Divizia A. Țin încă o dată să îmi felicit jucătorii pentru că am ajuns până aici, cu toate că poate multă lume va zice că iar sunt nebun și că vorbesc prostii. E o minune că s-a ajuns până aici, la ce s-a întâmplat anul acesta.

Nu mai vreau să intru în detalii. Încă o dată, felicitări acestor jucători pe care îi antrenez. Sunt mândru de ei și sunt sigur că mă vor răsplăti, atât pe mine, cât și pe staff și pe suporterii care vor umple stadionul”, a declarat Vasile Miriuță, antrenorul sibienilor, la conferința de presă premergătoare partidei. 

Vezi aici clasamentul actualizat din play-out

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (84)
robby73
robby73  •  03 Iunie 2019, 13:49
Postat de caminero pe 03 Iunie 2019, 13:18

Sibiul are tradiție în ce privește echipele iubiților conducători. Să nu uităm de Inter Sibiu, jucăria lui Nicușor. Măcar de la Inter s-au lansat un Dorinel Munteanu și Selymes, dacă îmi aduc bine aminte. Dar de la Hermafroditt ăștia cine să se lanseze? Tsoumou zis Blănaru?

Ești din Călărași? Îmi pare rău pentru voi! :-)))))

caminero
caminero  •  03 Iunie 2019, 13:18
Postat de planetfun pe 02 Iunie 2019, 22:14

No, si era pacat sa cada echipa noului scornicesti. Ca la ardieleni, dramatic, in ultimul minut. Lucru bine facut.

Sibiul are tradiție în ce privește echipele iubiților conducători. Să nu uităm de Inter Sibiu, jucăria lui Nicușor. Măcar de la Inter s-au lansat un Dorinel Munteanu și Selymes, dacă îmi aduc bine aminte. Dar de la Hermafroditt ăștia cine să se lanseze? Tsoumou zis Blănaru?

1398483176954444
Nicu Mirza  •  03 Iunie 2019, 09:12

Cei de la Calarasi au mizat mai tot timpul pe un egal si preocuparea de baza era sa treaca timpul . Dupa ce au marcat golul au exagerat cu tragerile de timp ( Bourceanu era jos si nu mai misca iar dupa ce a iesit la revenire alerga "sa rupa pamantul " . Din aceeasi cauza a rezultat si incidentul cu Benzar ! Pana la urma acest "antijoc" s-a razbunat si le-a dat o lectie !

Vezi toate comentariile (84)
Comentează