FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Săptămâna crucială pentru Hermannstadt » Când va judeca TAS depunctarea dictată de FRF

foto: Imago
foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 12:44 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 13:07

Hermannstadt vizează primele puncte în 2023, cu FC Argeș (sâmbătă, 14:30), și recuperarea celor 9 retrase de FRF în decembrie. Clubul a angajat 3 avocați pentru a-i reprezenta la TAS.

Pentru FC Hermannstadt următoarele 7 zile se anunță foarte importante. În joc sunt cele 3 puncte din confruntarea cu FC Argeș - ar fi primele din 2023, după două eșecuri consecutive - dar și cele 9 retrase de Federație (FRF), în decembrie, ca urmare a unor datorii neonorate.

Clubul s-a adresat direct Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne și a primit termen de judecare a apelului său pe 7 februarie. 

Șoc la echipa de tradiție: silită să-l reangajeze și să-i plătească 250.000 de euro!
POLI IAȘI
Șoc la echipa de tradiție: silită să-l reangajeze și să-i plătească 250.000 de euro!

Hermannstadt, pe 7 februarie la TAS

Dosarul a fost trimis în Elveția încă de atunci, iar din informațiile Gazetei, pentru a-i reprezenta, sibienii au angajat nu unul, ci trei avocați! 

Doi dintre ei, un român și unul din Elveția, sunt specializați pe drept sportiv. Iar al treilea, e specialist în cazuri de insolvență. După judecarea cazului, Hermannstadt va primi sentința până-n data de 10 februarie.

Problemele la ardeleni au apărut după ce șefii grupării au decis să facă un nou plan de reorganizare. Acesta a fost aprobat în Adunarea Creditorilor, pe 23.09.2022. Dar era nevoie să fie validat de un judecător, la Tribunalul Sibiu.

Pentru a nu avea bătăi de cap cu FRF, clubul trebuia să aibă planul validat până la 30 noiembrie 2022. Însă Tribunalul a fixat primul termen pe 7 decembrie 2022, ulterior existând o amânare pentru 15 decembrie 2022.

Fără ca noul plan de reorganizare să fie validat, Hermannstadt nu putea face nicio plată în baza vechiului plan de reorganizare, astfel că datoriile s-au acumulat, iar clubul a fost depunctat de FRF. Exista și varianta unui apel pe care ardelenii să-l facă imediat la Comisiile Federației. Dar s-a considerat că s-ar pierde foarte mult timp cu judecarea lui, astfel că s-a decis expedierea dosarului direct la Lausanne.

6ar fi locul din clasament, unul de play-off, pe care Hermannstadt l-ar ocupa în acest moment, cu 33 de puncte, dacă le-ar avea în cont și pe cele 9 retrase în decembrie.

Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile!

- comunicatul FC Hermannstadt publicat pe 23 decembrie 2022

Hermannstadt mai vrea un fundaș

 Sibienii i-au adus în această iarnă pe Cristi Bărbuț, de la Sepsi, și pe Vesel Limaj, ultima oară la FK Tirana, dar nu se opresc aici. 

Până pe 13 februarie, când se închide perioada de transferuri în Superliga, ei mai au în plan să aducă un fundaș central și poartă discuții în aceste zile cu mai mulți jucători.

VIDEO Totul despre Rapid - FC Voluntari

Citește și: 

EXCLUSIV Scos din lot la derby-ul CFR - FCSB? I-au cerut permisiunea lui Gigi Becali să nu urce în avionul de Cluj

„Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii Craiovei i-au cerut 7,5 milioane de euro: „Măcar Hanca a venit ca un mercenar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Jj23ab
Jj23ab  •  02 Februarie 2023, 13:28

Sunt doua chestii diferite, pe 7 februarie sunt (Sa zicem) audierile, dar decizia se poate da si pe 30 aprilie, nu-i grabeste nimeni. Asa si Farul lui Hagi, au avut pe 12-13 decembrie "audierile" la TAS, iar presa tot scria ca se va da un verdict pana pe 31 decembrie si iata-ne pe 2 februarie si nu stim nimic.... probabil ca tot in aprilie va aparea si decizia privind dreptul de participare in cupele europene al Farului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează