FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Înainte de meci mă dau cu mir, fac o cruce și zic «Doamne ajută să ies sănătos!»” Horațiu Moldovan a povestit pentru Gazetă cum a trăit până acum „visul vișiniu”, în tricoul Rapidului

Horațiu Moldovan
Horațiu Moldovan

Articol de , - Publicat joi, 12 ianuarie 2023 07:59 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2023 13:00

Horațiu Moldovan (25 de ani) povestește cum a trăit până acum „visul vișiniu”. Rapid e echipa ce l-a relansat pe Horațiu, portar care anul trecut a uimit și a ajuns chiar și în echipa națională. 

- Horațiu, cu ce gând plecați în 2023?
- Mă bucur că mi-am revăzut colegii după aceste sărbători, nici n-am avut timp să stăm prea mult acasă, că am venit în acest stagiu de pregătire. E o perioadă de acomodare. Sperăm să reparăm toate deficiențele și să punem la punct împreună cu mister și staff-ul toate fazele fixe, plasament, fază de apărare, de atac, tot. Sperăm să rezolvăm tot și când începe campionatul să intrăm în play-off, pentru că acesta este obiectivul.

- Un an special pentru voi, pentru rapidiști. Vă obligă asta?
- Cred că acest an centenar înseamnă foarte mult pentru suporterii noștri, pentru toată istoria rapidistă. E important să câștigăm un trofeu. Cum, din păcate, am ieșit din Cupa României, sperăm ca în finalul campionatului să fim în play-off și cu siguranță ne vom bate la campionat, nu ne vom da deoparte.

Horațiu Moldovan: „N-am avut timp să mă gândesc la ascensiune, totul a venit rapid”

- Ascensiunea ta a fost bruscă, ai simțit că te ia puțin valul, te copleșește toată atenția?
- N-am prea avut timp să mă gândesc la aceste chestii. Tot timpul parcă apărea ceva nou la 2-3 luni. A venit și debutul la națională. A fost ceva extraordinar, fiind la Cluj, unde m-am născut eu! Aveam toți prietenii și toată familia în tribună. Cred că am și făcut un meci destul de bun. După cum ți-am spus, acum, de Sărbători, am mai stat să mă gândesc, dar mă bucur pentru ascensiunea mea. Le mulțumesc tuturor oamenilor care mi-au fost alături, staff-ului, antrenorului cu portarii, Mihai Nădăban, care are un mare aport la această ascensiune. L-aș adăuga și pe Virgil Drăghia, sunt mulți oameni cărora trebuie să le mulțumesc și mă bucur că am avut șansa să demonstrez.

- E greu ca portar în Giulești, cu toți fanii în spate?
- Acum m-am obișnuit. E ceva foarte frumos, incredibil să ai acești fani minunați în spate. Când am venit la Rapid, deși era pandemie, simțeam această presiune. Au fost și acele evenimente cu postere, când n-am avut rezultate. Deși e foarte greu, fiind echipa cu cea mai mare presiune din România, sentimentul e foarte frumos când ajungi să câștigi un meci.

30 de meciuriavea Horațiu în carieră înainte să vină la Rapid, unde deja are 72 de prezențe

- Te-a cucerit Rapidul?
- Da, sută la sută! Înainte nu eram rapidist și auzeam din exterior ce frumoasă este galeria. Dar, într-adevăr, mi-au plăcut fanii și când ajungi să trăiești aceste sentimente, nu poți să nu devii rapidist.

- Ai vreun obicei înainte de meci?
- Mă dau cu mir, fac o cruce și spun: «Doamne ajută să ies sănătos!». Doar atât, n-am superstiții.

1,8 milioane de euroe cota lui Horațiu pe transfermarkt.de; când a ajuns la Rapid era cotat la 200.000

- Ce își dorește Horațiu Moldovan pentru viitorul apropiat?
- Îmi doresc să fiu sănătos și să termin acest cantonament cu bine, la fel și meciurile ce urmează. Sper să am o prestație cât mai bună și să ne îndeplinim obiectivele.

Horațiu Moldovan: „Acum 3 ani nu găseam echipă nici la Liga 2, acum sunt la națională”

- Cum a fost sentimentul primului meci la națională?
- Aveam emoții înainte să înceapă, deși nu sunt un tip emotiv. Cum se spune, când ajungi să-ți cânte imnul național, e încununarea a tot ce ai făcut. Naționala României era un vis îndepărtat pentru mine. Acum 3 ani, când era pandemia, n-aveam echipă. Nici la Liga a 2-a nu prea mai găseam. Și când mi-a ajutat Dumnezeu, au venit toate, așa, una după alta. Nici n-am apucat să mă bucur de ele. A fost debutul la Liga 1. A fost prima convocare la națională și, cu siguranță, așteptam și debutul.

- Unde te-ai vedea în viitor?
- Îmi place foarte mult Premier League, dar nu cred că mă ajută talia să joc acolo. Italia, Spania, dar cred că a doua m-ar avantaja cel mai mult. 

Suntem mulți portari buni în acest moment și asta mă bucură. Suntem și tineri. Văd că vin și din spate mulți, de pe la ligile a 2-a, a 3-a. Mă bucur că avem urmași, așa cum noi suntem urmașii unor portari buni.

În 2023 îmi doresc să ne calificăm la turneul final, cu Rapidul sper să am rezultate. Pe fani îi aștept alături de noi, pentru că doar împreună vom fi mai puternici.

-Horațiu Moldovan, portar Rapid

Citește și:

Ultima oră: MM Stoica anunță că transferul lui Deian Sorescu la FCSB a intrat în impas: „S-a terminat orice discuție!”

Ajuns la o rivală, fosta mare speranță a „câinilor” anunță: „Pentru Dinamo, am renunțat la restanțe” + E pe val la noua echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adriann_
adriann_  •  12 Ianuarie 2023, 13:57

Horațiu Moldovan: „Acum 3 ani, când era pandemia, n-aveam echipă. Nici la Liga a 2-a nu prea mai găseam. Și când mi-a ajutat Dumnezeu, au venit toate, așa, una după alta.” Foarte bun interviul, Horatiu nu se sfieste sa spuna cu subiect si predicat ca i-a ajutat Dumnezeu. Si noua ne-a ajutat sa gasim un portar bun :) Doamne-ajuta sa gasim si un atacant de nivelul asta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează