FOTBAL  »  Superliga  »  OFERTĂ

FCSB, ofertă neașteptată pentru un stoper de 35 de ani! » Cine este fundașul central dorit de Gigi Becali

Igor Armaș (stânga) este dorit de Gigi Becali la FCSB. 
Foto: Imago
Igor Armaș (stânga) este dorit de Gigi Becali la FCSB. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat vineri, 02 iunie 2023 12:08 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 23:37

Gigi Becali și-a împuținat apărarea înainte de încheierea campionatului, iar acum trebuie s-o completeze într-un timp scurt, înainte ca echipa lui să pornească pregătirea pentru sezonul următor. El i-a păstrat pe Dawa și pe Haruț, singurii fundași centrali din lot, însă numai camerunezul e luat în calcule ca titular, fostul fotbalist de la FC Botoșani fie va rămâne o rezervă și în stagiunea următoare. 

Unul dintre fundașii favoriți ai lui Becali e Igor Armaș (35 de ani), de la FC Voluntari. Surse de la FCSB povestesc că Gigi a demarat deja discuțiile cu ilfovenii pentru aducerea stoperului moldovean. Armaș nu e la finalul contractului, iar Voluntarii exclud posibilitatea de a i-l lăsa gratuit lui Becali.

FC Voluntari și-a găsit antrenor »  Gazeta a aflat numele înlocuitorului lui Ciobotariu
ANTRENOR
FC Voluntari și-a găsit antrenor » Gazeta a aflat numele înlocuitorului lui Ciobotariu

A demonstrat că mai e bun 

Dacă tranzacția aceasta va fi realizată până la urmă, adică roș-albaștrii vor accepta să plătească pentru a-l obține pe Igor, el va deveni cel mai vârstnic fotbalist pe care îl cumpără Gigi de când este în fotbal. Vârsta e un dezavantaj al lui Armaș, el are 35 de ani. 

Avantajele există și ele, în ciuda etății: moldoveanul a fost titular în mod constant la Voluntari și s-a impus ca unul dintre cei mai buni apărători din întreg campionatul, un jucător puternic, curajos, cu un joc de cap excelent și cu o atitudine de lider. 

87de partide și 7 goluri a adunat Igor în echipa națională a Moldovei. Fotbalistul născut în Chișinău a jucat prima oară pentru Moldova în urmă cu 15 ani

El joacă la Voluntari din 2018, când a ajuns în România după opt ani pe care îi petrecuse în campionatul Rusiei, la Kuban Krasnodar și la Anji Mahacikala. În Liga 1 a noastră a adunat 155 de meciuri și a marcat cinci goluri. 

155de meciuri și 5 goluri a înregistrat Armaș în șapte sezoane în care a evoluat pentru Kuban Krasnodar în prima ligă rusă, aceleași date pe care le are și în campionatul românesc la FC Voluntari

Oficialii FCSB s-au certat cu Igor Armaș după ce l-a lovit Malcom Edjouma 

Armaș a devenit sursa unui conflict apărut după un meci FC Voluntari-FCSB din sezonul acesta. Pe moldovean l-a lovit urât Edjouma în timpul partidei, mijlocașul francez a ridicat piciorul și i-a creat o rană urâtă lui Igor pe piept și pe umăr. 

Arbitrul nu l-a eliminat pe Edjouma pentru acea agresiune, ceea ce a provocat proteste ale ilfovenilor. Armaș a pozat după joc, în vestiar, și a arătat zgârieturile pe care i le produsese Malcom. Mihai Stoica nu a fost de acord cu protestele acelea: „Dacă Armaș e un războinic rezistent, de ce se vaită atât?”. 

Gigi Becali a mai visat să facă Milanul lui Ancelotti la FCSB

Achiziționarea lui Armaș de la FC Voluntari nu ar fi primul episod în care Becali ar fi tentat să aducă fotbaliști vârstnici. În 2007, Gigi îl lua pe Mihai Guriță de la Farul, un atacant de 34 de ani care nu se aflase niciodată, de-a lungul carierei sale, în situația de a lupta pentru câștigarea campionatului, el evoluase foarte bine, dar numai pentru cluburi mici și medii. 

Ce l-a inspirat pe Becali atunci? Milan câștigase Champions League cu o formulă în care erau Maldini, Pirlo, Seedorf, Inzaghi, toți aflați aproape de finalul carierelor. Gigi a crezut că aceea era rețeta, achiziționarea unor „bătrâni” cu experiență mare. 

Nu a funcționat ideea lui, Guriță a plecat de la FCSB înainte să fi bifat vreun minut în vreun meci din campionat.

Citește și: 

Gigi Becali a anunțat a 7-a plecare de la FCSB: „Mi-a plăcut, dar îl dau” + Recunoaște că n-are „ochi” la transferuri: „Mă mai înșel”

Pușcaș iese la atac: „Kovacs parcă era în delir orgasmic când împărțea cartonașele cu sârg și interes”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
kordell
kordell  •  03 Iunie 2023, 01:28

Asta si cu Chiriches garantia succesului :)))

conicor2008
conicor2008  •  02 Iunie 2023, 23:31

" ... fostul fotbalist de la FC Botoșani fie va rămâne o rezervă și în stagiunea următoare. " OK, "corifeilor" ..., FIE! Si daca nu "ramane rezerva", FIE ca ...CE?! Bravos natiune! Ati ajuns, voi cei 3, sa va exprimati ca noii angajati, aia de-i primiti doar ca-n B.D.! Unii au "frati mandatari", pe altii ii recomanda" vocea si talentul!"... . Rusininca e prea putin spus! Limba romana este grea, mai ales cand "alergi" sa publici 2-3 articole pe zi, avid dupa clik-uri=bani!

Hcm27
Hcm27  •  02 Iunie 2023, 20:41
Postat de VanBasten pe 02 Iunie 2023, 19:48

Nu le-am marcat gol pentru ca am sacrificat Conference pentru campionat. Uniți spre titlul 27.

Dacă n-aș știi ca ești ironic, poate te-as crede, dar asa, nu-ti pot spune decat:"canta la alta masa", poate te crede cineva!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează