FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ilie Dumitrescu a dat verdictul în cazul transferului lui Sorescu la FCSB: „Să vă spun de ce e o mutare inteligentă. Eu acolo l-aș folosi”

Deian Sorescu / Sursă foto: GSP
Deian Sorescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 21:05 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 21:12

Ilie Dumitrescu i-a felicitat pe cei de la FCSB pentru ultima mutare, împrumutul lui Deian Sorescu de la Rakow. Fostul mare internațional consideră că formația lui Gigi Becali a reușit un „transfer inteligent”.

Achiziția lui Sorescu e cea mai tare lovitură reușită de roș-albaștri în ultimii ani, din mai multe puncte de vedere: cota fotbalistului, faptul că e jucător de echipa națională, vârsta, care oferă perspectivă bună pentru a fi vândut în străinătate. De aceeași părere e și Ilie Dumitrescu, cel care a explicat de ce transferul lui Sorescu e o mișcare excelentă făcută de vicecampioană. 

FCSB și-a luat „câine” rău: 3 motive pentru care Sorescu e cel mai tare transfer al ultimilor ani reușit de Gigi Becali » Al 19-lea dinamovist care trădează
FCSB
FCSB și-a luat „câine” rău: 3 motive pentru care Sorescu e cel mai tare transfer al ultimilor ani reușit de Gigi Becali » Al 19-lea dinamovist care trădează

Ilie Dumitrescu a dat verdictul în cazul transferului lui Sorescu la FCSB

„E un transfer inteligent. De ce spun asta? Pot spune că Deian Sorescu îndeplinește capacitatea de a evolua pe mai multe posturi. Pe postul de fundaș dreapta a făcut cel mai bun meci al lui la națională, în amicalul Anglia - România 1-0, de dinainte de EURO

E important să ai un fundaș modern, are calitatea de a participa eficient la faza ofensivă. Toate cluburile importante au jucători cu fundași care fac asta. Poate juca și extremă, e un transfer foarte bun. Dar eu l-aș folosi fundaș lateral dreapta. (...) Eu cred că Sorescu va aduce un plus. Cam asta ar trebui să fie filosofia unei echipe de top de la noi, să transfere jucători de acest profil”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Liga DigiSport”. 

Ilie Dumitrescu: „Sorescu va fi susținut de fani”

„Mister” a vorbit apoi și despre modul în care ex-dinamovistul va fi primit de galeria celor de la FCSB. Deian Sorescu a evoluat 3 ani și jumătate la Dinamo și a devenit unul dintre liderii clubului din Ștefan cel Mare în perioada în care s-a aflat acolo. El devine al 19-lea jucător care semnează cu roș-albaștrii după ce a fost și în curtea rivalei tradiționale.

„Deja am văzut o postare a lui Mustață, am văzut că a spus că Sorescu va fi primit foarte bine. Dacă Mustață e cel care dictează, lucrurile sunt clare, el va fi susținut de fani”, a mai spus Ilie Dumitrescu. 

Sorescu va fi folosit ca fundaș dreapta la FCSB

FCSB l-a convins pe fostul dinamovist Deian Sorescu să îmbrace tricoul roș-albastru, după ce clubul de care aparține, Rakow, i-a transmis acestuia să-și caute echipă.

Pentru aducerea lui Sorescu a insistat foarte tare și Mihai Stoica. Managerul general al roș-albaștrilor l-a dorit și atunci când Deian evolua la Dinamo, iar clubul din Ștefan cel Mare căuta să-l vândă pentru a face rost de bani. La vremea respectivă, Becali a făcut o ofertă de 500.000 de euro, respinsă de Dinamo, iar ulterior s-a bătut palma cu Rakow.

FCSB îl aduce, în primul rând, pentru postul de fundaș dreapta, unde Sorescu a evoluat și la Dinamo, dar și în Polonia.

El ar putea să fie o soluție și pentru o situație în care trupa lui Pintilii ar trece la un sistem cu 3 stoperi, Sorescu putând să facă întreaga bandă dreaptă. În actualul campionat, din cele 17 etape disputate de Rakow, Sorescu a jucat în 11, de 8 ori fiind în echipa de start. La ultima lui apariție în tricoul lui Rakow, pe 12 noiembrie, a și marcat singurul gol din acest sezon, într-un meci câștigat în deplasare, cu Zaglebie Lubin, scor 2-1.

Sorescu poate poate juca 3 posturi

PozițieConcurență la FCSB
Fundaș dreaptaV. Crețu, Pantea, Ov. Popescu
Atacant dreaptaCordea, Miculescu
Atacant stângaOct. Popescu, Fl. Coman

VIDEO Deian Sorescu, primele declarații după ce a semnat cu FCSB: „A fost ceva spontan!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Deian Sorescu, așteptat să primească „botezul” în vestiarul celor de la FCSB: „La cântat!”

OFICIAL Deian Sorescu, prezentat la FCSB! Ce salariu va câștiga la formația roș-albastră + Primele declarații: „Am venit la o echipă mare”

Fostul jucător al Stelei laudă transferul lui Sorescu la FCSB: „Încă nu a atins apogeul carierei”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
johny2003
johny2003  •  15 Ianuarie 2023, 15:02
Postat de 88gore88 pe 15 Ianuarie 2023, 00:00

Mai bine portar...

Sa nu-l confundam cu Moti, totusi...

username_2
username_2  •  15 Ianuarie 2023, 09:30
Postat de Acidutzu_67 pe 14 Ianuarie 2023, 23:48

Mister Dumitrescu, ma lasa-ne cu viziunile si previziunile tale..Spuneai la fel si despre Radaslavescu, ca e o mutare extrem de inteligenta" un jucator extraordinar, un transfer colosal, cel mai tare si mai inteligent transfer a lui Becali, ca o sa joace nu stiu unde si va face ravagii.... si o sa- l vanda cu zeci de milioane , bla bla bla...Lasa-te si lasa-ne!!!!

da, mister total cu previziunile lu Iliuță, îi un mister ce a văzut la Radaslavescu...misteriosu Iliuță calcă pe urmele altui mare oracol ratat, corleone milițianu comunist și pasibil de brutărie

ando89
ando89  •  15 Ianuarie 2023, 09:00

-Copii, ce am înțeles noi din verdictul lui mister? -Noi am înțeles de aici că nenea care face acolo toate mutările este foarte inteligent.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează