FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Antrenorul șomer a recunoscut oferta de la FCSB: „I-am spus să așteptăm iarna. Cota mea e în creștere”

Ilie Poenaru, fost antrenor UTA Arad
Ilie Poenaru, fost antrenor UTA Arad

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 13:06 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 15:38

Ilie Poenaru (46 de ani), fostul antrenor al lui UTA Arad, a recunoscut, în direct la GSP Live, că a fost întrebat, prin intermediari, dacă ar fi dispus că preia banca celor de la FCSB și FC Botoșani. De asemenea, tehnicianul a relatat cum a gestionat relația cu Claudiu Keșeru, veteranul din atacul „Bătrânei Doamne”.

VIDEO. Ilie Poenaru, despre ofertele de la FCSB și Botoșani

„După ce am plecat de la Academica Clinceni, a fost o perioadă în care am fost căutat de mai multe echipe. La fel s-a întâmplat și după ce am plecat de la Gaz Metan Mediaș. 

După ce m-am despărțit de UTA, lucrurile nu au stat la fel. Cu toate astea, au fost 3-4 echipe care m-au căutat, echipe bune. De la FCSB am primit numai un telefon de la o persoană din anturajul domnului Becali”, a spus Ilie Poenaru, la emisiunea moderată de Costin Ștucan.

FCSB are oferte pentru trei titulari! » Contactat de GSP, Gigi Becali a dezvăluit sumele de la negocieri: „De asta depinde totul”
FCSB
FCSB are oferte pentru trei titulari! » Contactat de GSP, Gigi Becali a dezvăluit sumele de la negocieri: „De asta depinde totul”

„În primul rând, ești întrebat dacă ești vrei să ai o colaborare cu clubul respectiv. Eu spun că poate aș vrea, iar de acolo depinde cât de mandatată este persoana respectivă să mă abordeze. Eu îi zic că trebuie să am o discuție cu președintele, cu șefii clubului. M-a întrebat dacă aș fi interesat, iar eu am spus că aș vrea să avem o discuție, iar în funcție de ce discutăm mergem mai departe sau nu. Asta s-a întâmplat după plecarea lui Dică. 

I-am spus să așteptăm iarna, pentru că nici eu nu vreau să iau o decizie atât de rapid, întrucât ar fi al doilea club pe care îl pregătesc în acest sezon (n.r. un antrenor din Superliga poate antrena maxim două echipe într-un sezon competițional). Trebuie să analizez foarte bine și lotul de jucători, echipa, ce obiective are clubul”, a precizat Ilie Poenaru. 

Ilie Poenaru: „La Botoșani a fost aceeași situație ca la FCSB”

Fostul tehnician al „Bătrânei Doamne” a dezvăluit că a fost abordat și de o persoană din anturajul lui Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani. 

„La Botoșani a fost aceeași situație ca la FCSB. Am primit un telefon de la cineva din anturajul domnului Iftime, după plecarea lui Mihai Teja. Botoșani este un club care a făcut performanță, care aduce jucători străini de valoare”, a punctat Ilie Poenaru.

Iilie Poenaru: „Cota mea e în creștere”

„Daca luăm fiecare an în parte și cred eu începând cu Clinceni, mă refer la Liga 1, să zicem că sunt într-o ușoară creștere. Un factor care nu a ținut de mine a fost la Mediaș. Acolo au fost probleme extrasportive. Am avut rezultate la Mediaș.

Dacă coroborăm rezultatele de la Clinceni cu cele de la Mediaș și cu cele 6 luni de la UTA, care cred că au fost bune, cota mea cred că e în creștere”, a precizat Ilie Poenaru.

Ilie Poenaru: „Keșeru era cam în aceeași situație ca Ubbink”

Fostul antrenor de la UTA Arad a relatat și cum a gestionat relația cu veteranul Claudiu Keșeru (35 de ani), fotbalist care, la fel ca Desley Ubbink, s-a arătat nemulțumit de anumite aspecte de la clubul arădean. 

VIDEO. Ilie Poenaru a avut încredere în Claudiu Keșeru: „I-am zis că va juca mai mult”

„Keșeru era cam în aceeași situație ca Ubbink. Era vorba de nemulțumirea lui, pentru că nu s-a putut adapta așa de repede la echipă. Voia să revină la forma bună de înainte. Își dorea să înceapă titular. I-am zis să nu se grăbească, dar a insistat să fie titular. 

L-am băgat titular și și-a demonstrat singur faptul că în atac nu aveam încă omogenitate. A avut supărările lui, era căpitanul echipei. Lumea își dorea să joace. De aceea a preferat să stea retras și să nu se mai implice atât de mult. 

Eram sigur că Claudiu își va reveni și își va ajuta echipa. Înainte de meciul cu FC Argeș (n.r. UTA - FC Argeș 0-1) l-am chemat și am avut o discuție cu el. I-am zis că perioada de adaptare s-a terminat și că arăta bine la antrenamente de 7-8 zile. Avea un alt ritm, un alt tonus. Se vedea asta și în minutele pe care le juca. 

I-am spus: «Din acest moment, nu îți pot garanta că poți fi titular, dar poți juca mai mult». Era și Postolachi (n.r. Virgiliu Postolachi, internațional moldovean), schimbasem sistemul în 4-3-3, pe care Claudiu se pliază. I-am zis că va juca mai mult și că e clar că într-o perioadă scurtă de timp va începe titular. 

I-am spus că dacă după meciul cu FC Argeș o să aibă cifre și o să producă ceva mă gândesc să încep cu el titular. S-a bucurat, mi-a zis că observasem că se antrenează bine”, a relatat Ilie Poenaru. 

Citește și:

FCSB l-a cedat în Liga 1 pe omul cu 7 goluri în sezonul trecut: „L-am dat să joace”

Dragomir analizează cele 3 ținte de iarnă ale lui Gigi Becali: „Doar el poate juca la Steaua”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
istet10
istet10  •  22 Noiembrie 2022, 21:03

Patronul-antrenor nu vrea nume mari. Nu vrea nume. Vrea ceva care sa fie scris in acte.

Adriana1984
Adriana1984  •  22 Noiembrie 2022, 20:55

Mult zgomot pt. nimic. Pe zi ce trece se vede ca rezultatele cu Academica Clinceni au fost o intamplare. Am crezut ca este talentat ca antrenor dar nu este asa.Nu va rezista la nici o echipa,mai mica sau mai mare.El si Teja sunt doar doi antrenori care promiteau,dar au fost si probabil vor fi doar niste promisiuni si nimic mai mult.

freddy
freddy  •  22 Noiembrie 2022, 16:38

Nu vreau sa fiu răutăcios dar antrenor la gaz metan, clinceni sau chiar și UTA nu înseamnă wow. Pt un club ca FCSB, CFR, Rapid sau Craiova e nevoie de nume mari. Bine, la fcsb e alta discuție dar ca idee. Un club mare, unul care trage la campionat, la cupe europene, care vinde sau cumpăra de milioane de euro este diferit de clinceni sau gaz metan. Plus presiunea suporterilor plus a mass mediei. Alta politica, alti jucatori. Cred ca Poenaru mai are de dovedit. Sa ducă o echipa mica măcar 1 an și sa o ducă măcar în Europa sau sa joace o finala de cupa. Bafta multa. Drumul e ok dar sa nu l ridicăm prea mult. Altfel semanam cu ciobanul declarațiile lui despre jucătorii de sute de milioane.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează