FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV VIDEO Conexiunea italiană: cine e bărbatul misterios care a venit să-l urmărească pe Tavi Popescu. „Am greșit față de el, dar am plătit”

Articol de - Publicat luni, 11 aprilie 2022 12:48 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 16:29

Firma fraților Ioan și Victor Becali a refăcut legătura cu un agent italian, Andrea Pretti, cu care a colaborat în trecut la transferurile lui Chivu, Mutu, Contra sau Lobonț. După restabilirea relațiilor, frații impresari au reușit tranzacțiile cu Man și Mihăilă la Parma, plus împrumutul lui Mihăilă la Atalanta

În prima repriză a meciului FCSB - CSU Craiova 0-2, jucat pe 3 aprilie, camerele DigiSport au surprins un cadru de la lojele Arenei Naționale în care impresarul Ioan Becali apărea alături de un bărbat cu păr grizonant, preocupat să citească de pe foaia de joc numele unor fotbaliști. 

IREAL! Gestul șocant făcut de un pilot rus. Apoi a izbucnit într-un râs isteric
KARTING
IREAL! Gestul șocant făcut de un pilot rus. Apoi a izbucnit într-un râs isteric

Sursele Gazetei au dezvăluit că respectivul este Andrea Pretti, un agent în vârstă de 70 de ani care în ultima perioadă a redevenit colaboratorul principal în Italia al firmei de impresariat Becali Sport. 

Chestionat în privința prezenței italianului în România, Victor Becali - consultantul firmei - a admis la GSP Live refacerea legăturii dintre Pretti și familia sa: “Da, el e Andrea Pretti. Stați liniștiți, nu e fugit, nu e căutat în nicio țară. A contribuit la transferurile făcute în Italia în ultima perioadă ( n.r. - transferurile lui Man și Mihăilă la Parma și împrumutul lui Mihăila la Atalanta). Este partenerul firmei”. 

Fost absolvent al facultății de farmacie din Trento, apoi jurnalist sportiv, Pretti a devenit agent de jucători în 1991. La începutul anilor 2000, a intrat într-o colaborare cu firma fraților Becali, contribuind la transferurile în Serie A ale lui Cristi Chivu, Adrian Mutu, Bogdan Lobonț, Paul Codrea și Cosmin Contra. 

Apoi, după apariția în firmă a altui italian, Pietro Chiodi - devenit ulterior finul lui Victor Becali - , rolul lui Pretti s-a diminuat semnificativ. 

Doar că, în 2014, după condamnarea lui Ioan și Victor Becali în Dosarul Transferurilor, Chiodi a încercat să ia jucătorii reprezentați de firma celor doi frați și să-i îndrepte spre controversatul impresar macedonean Abdilgafar „Fali” Ramadani. Considerat „trădător” de frații Becali, Chiodi a devenit cel mai influent agent român pe perioada detenției foștilor săi colaboratori, dar influența sa s-a redus dramatic după eliberarea celor doi din închisoare. 

„Așa se întâmplă când nu gândești cu căpățâna și faci lucrurile după suflet. Andrea Pretti este un om cu care noi probabil nu ne-am comportat extraordinar. Având relația asta cu Chiodi, pe care l-am cununat, căruia i-am botezat copiii, am gândit sentimental. Nu rupsesem de tot legătura cu Andrea, dar Chiodi era prioritatea. Andrea nu merita lucrul ăsta. Dar în viață greșelile se plătesc și am plătit prin trădarea lui Chiodi”, a declarat Victor Becali la GSP Live.

Torino a venit să-l vadă pe Popescu

Conform media din Italia, Andrea Pretti are influență la mai multe cluburi din Serie A, printre care Bologna, Cagliari, Hellas Verona, Torino sau Lazio, unde director sportiv este albanezul Igli Tare, un fost fotbalist impresariat de Pretti. Mai mult, legăturile agentului se întind și în Asia, unde actualul colaborator al Becali Sport a înființat alături de fostul internațional italian Damiano Tommasi firma Tommasi Pretti Sports Co. Limited, cu sediul într-o clădire a aeroportului din Tianjin, China. 

La meciul FCSB - CSU Craiova 0-2, Pretti a avut alături și un scouter al clubului Torino, venit special pentru Octavian Popescu. Victor Becali neagă, însă, interesul direct pentru noua vedetă de la FCSB. „Da, a venit un reprezentant de la Torino, dar ați înțeles greșit, nu a venit special pentru Tavi Popescu. A venit să vadă jucători, nu un jucător anume. Iar de multe ori s-a întâmplat ca un scouter să vină pentru un jucător și să vadă un altul. 

Oricum, părerea mea e că a fost o greșeală că l-au folosit pe Octavian Popescu în dreapta la meciul cu Craiova. Nu știu dacă vărul meu l-a pus acolo, eu știu că FCSB are un antrenor. După pauză, Popescu a avut altă evoluție chiar dacă nu a putut să mai influențeze rezultatul”.

Oamenii ăștia nu vin să vadă un jucător pentru prima dată, îi știu calitățile. Uite, a venit odată Franco Janich, un vechi conducător și jucător din Italia, să vadă un meci Rapid - Steaua. Adrian Ilie era la început la Steaua, n-a jucat foarte mult. A pus de două ori piciorul pe minge, dar Janich a zis: “Uite, ăsta e fotbalist!”. Se vedea că are clasă
- Victor Becali, la GSP Live 
 

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBAL: 

De ce eșuează fotbaliștii lui Hagi în străinătate? Dialogul dintre Ștucan și Victor Becali: „Au cultura fricii în sânge” vs. „Nu e vina lui că nu joacă în altă parte”

Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
526624445550884
Adrian Mateescu  •  12 Aprilie 2022, 07:23

A aparut iar ***sa mai fure niste gologani,macar acum fura din familie.Cred ca mai sunt locuri la brutarie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

penultimul
penultimul  •  12 Aprilie 2022, 03:49

Chiar nu vede nimeni că misteriosul venit din Italia urmărește ecranul telefonului sau ?

mordi
mordi  •  12 Aprilie 2022, 01:12
Postat de firaldo pe 11 Aprilie 2022, 19:33

A venit de fapt pentru Andrei Vlad.

:)))))))))))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează