FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

INTERVIU Florian Loshaj, surpriza lui Mihai Teja, visează frumos: „Trăim clipa!”

Articol de - Publicat joi, 22 august 2019 16:03

Florian Loshaj, mijlocașul de 23 de ani al ieșenilor, spune că el și coechipierii se bucură de poziția privilegiată din clasament.

Unul dintre străinii sosiți în această vară în fotbalul românesc, Florian Loshaj, 23 de ani, a impresionat alături de Poli Iași în acest start de campionat. Moldovenii le-au pus la respect în ultimele două etape pe Dinamo (2-0) și pe FCSB (2-1), iar kosovarul a adus victoria cu roș-albaștrii printr-un șut de la peste 30 de metri care l-a năucit pe Andrei Vlad. Loshaj a oferit în premieră un interviu în România.  

- Florian, ce a însemnat golul cu FCSB pentru tine, în condițiile acestui start remarcabil al Iașiului? 
- A fost foarte frumos, mai ales că a fost golul victoriei și a venit după o repriză secundă foarte bună a mea și a echipei. Meritam să învingem. Am făcut totul ca adversarul să nu mai aibă posesia, primul pas ca să ne răpunem rivalii de pe teren. A fost un succes important fiindcă era un test mare. Veneam după alte 3 puncte cu Dinamo, după un start fulminant de sezon, practic, am confirmat că merităm să fim sus în clasament.  

- Te gândeai că vei da gol roș-albaștrilor de la acea distanță? 
- (râde) Dacă nu credeam, nu mai trăgeam! Am văzut spațiul, am zis că trebuie să încerc, "de ce nu?", chiar asta mi-a venit în minte și apoi ați văzut ce a ieșit. Nu trebuie învinovățit portarul lor. 

„Avem un antrenor ce ne dă toate informațiile”

- Iți vine să crezi că Iașiul e la egalitate cu CFR Cluj, campioana ultimelor două sezoane, cu care ați remizat în deplasare? 
- E frumos. Și-am dat și gol acolo! Dar suntem conștienți că e o perioadă fericită, ne bucurăm de moment, ca de cele de exaltare din vestiar. Trăim clipa! Sperăm să o ținem cât mai multe etape astfel. 

- Bănuiesc că ai auzit, când ai venit în România, de FCSB, de Dinamo. Îți vine să crezi că sunt atât de jos în clasament? 
- Serios, chiar auzisem în Belgia de ele! Echipe mari, cu istorie. Nu știu ce e la ei, acolo, dar noi avem un antrenor foarte bun, știe absolut tot despre adversarii cu care jucăm, ne oferă toată informațiile. În plus, jucătorii Iașiului au mare foame de performanță.  

- Dacă Gigi Becali pune mâna pe telefon acum și-ți face o ofertă, ce răspunzi? A mai luat de la Iași. 
- Pff, chiar nu știu. Prefer să mă bucur de ziua de azi, de o victorie, de faptul că muncesc și-mi place ceea ce fac. O să-ți răspund atunci când mă va suna, dacă mă va suna. 

„Ianis a făcut alegerea perfectă” 

- Care e visul tău cel mai frumos? 
- Să joc la prima reprezentativă a țării mele, Kosovo. Sunt cetățean belgian, dar n-o să uit niciodată că m-am născut în Kosovo. 

- Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?  
- Îmi place viața calmă, nu nebunească. Vin la muncă în fiecare zi și încerc să fiu mai bun. Iubita mea este alături de mine, încercăm să cunoaștem cât mai mult din Iași, mai ales că este un oraș frumos. Eu sunt din Genk, nu e un oraș mare, Iașiul e mult mai mare, de 3-4 ori.  

- Genk este orașul unde... 
- Hagi! Cred că a făcut alegerea potrivită. Este un pas important făcut de el, fiindcă liga belgiană este foarte puternică, pune accentul pe fizic, pe forță, pe rapiditate, pe tactică, va crește bine acolo. Și-și poate îmbunătăți nivelul. De acolo au plecat mulți fotbaliști. De Bruyne, de exemplu, îl vedeți în cel mai tare campionat al lumii. Eu zic că Genk este varianta perfectă pentru Ianis. z 

3 echipeGenk U19, Maastricht și Roda JC, ambele în divizia secundă olandeză, sunt echipele unde a jucat Loshaj înainte de a semna cu moldovenii

„Mi-au plăcut mereu Thiago, Pirlo, Kroos, fotbaliști care știu să dea o pasă, care mângâie mingea, dar care pot băga și materiale și alerga non-stop” - Florian Loshaj, mijlocaș Poli Iași

„Mi-au plăcut mereu Thiago, Pirlo, Kroos, fotbaliști care știu să dea o pasă, care mângâie mingea, dar care pot băga și materiale și alerga non-stop”
Florian Loshaj, mijlocaș Poli Iași

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează