FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA VS DINAMO

Ioan Andone le dă peste nas lui Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu: „Și Dinamo ar fi avut 100 de meciuri fără înfrângere cu Valentin Ceaușescu alături”

Ioan Andone și Tudorel Stoica, într-un Steaua - Dinamo condus de Ion Crăciunescu +4   FOTO
Ioan Andone și Tudorel Stoica, într-un Steaua - Dinamo condus de Ion Crăciunescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 mai 2020 16:23

Continuă polemica teribilă dintre Dinamo și Steaua, legată de lupta din anii '80, iscată de interviul acordat de Mircea Lucescu în Gazeta Sporturilor săptămâna trecută. 

După ce Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu l-au atacat dur pe Il Luce, unul dintre simbolurile lui Dinamo din a doua jumătate a anilor '80 a ieșit pentru a-și spune punctul de vedere. E vorba despre Ioan Andone, cel care a evoluat în Ștefan cel Mare între 1983 și 1990.

„Eu admit din start că pe vremea lui Ceaușescu, și Steaua, și Dinamo erau favorizate. În schimb, în Derby-uri, Dinamo era mereu defavorizată! Mereu, mereu! Am văzut declarațiile lui Piți. Tot cu ale lui că, vezi Doamne, ce am făcut noi, Dinamo, că noi eram ăia care furam. Vai de capu' meu, ce pățeam când mergeam la Scornicești! Ferească Dumnezeu, parcă se schimba regulamentul de arbitraj. Era cu totul altul. Nu mai spun de arbitrii pe filiera Vâlcea, pe unde ne prindeau, zob ne făceau", a spus Andone într-o intervenție la TV Telekom Sport.

VIDEO. Mircea Lucescu: "Steaua - Dinamo din anii '80 era o confruntare între ministere”

Ioan Andone: „Cu Valentin Ceaușescu aveam și 100 de meciuri fără înfrângere”

Ando i-a luat peste picior pe steliști. „Ce s-ar fi întâmplat dacă Dinamo, și nu Steaua, l-ar fi avut pe Valentin alături între 1985 și 1989? E simplu, am fi avut și noi 100 de meciuri consecutive fără înfrângere. E posibil așa ceva? Să nu pierzi tu un meci în 3 ani? Explicați-mi și voi mie: s-a inventat echipa aia care în 3 ani să nu aibă nici măcar o zi proastă? Să fim serioși!", a spus Andone, cu referire directă la seria incredibilă reușită de Steaua între 1986 și toamna lui 1989, în care a legat 104 partide de campionat fără să fie învinsă.

 

Ioan Andone: „S-a vorbit că voi ajunge la pușcărie”

Andone a vorbit și de unul dintre cele mai controversate momente de dinainte de Revoluție. Când după meciul Steaua - Dinamo 2-1, din martie 1989, a făcut gesturi obscene către tribuna oficială din Ghencea, acolo unde se aflau, practic, toți membrii Comitetului Central din cadrul Partidului Comunist!

VIDEO. Ioan Andone, semne obscene după un meci cu Steaua

„Să nu-mi vorbească mie cei de la Steaua despre vremurile acelea, că nici unul de la Steaua nu a trecut prin ce am trecut eu! Nici unul nu a suferit ce am suferit eu. Da, am făcut o prostie, cu acele gesturi din '89, pe Ghencea, pe care le-am făcut către generalii din tribuna oficială. Pfff, ce teamă am trăit eu după acel meci... 

Am arătat și eu două degete către tribună, dar eram frustrat după un meci în care ni s-au dat doi oameni afară, iar Crăciunescu nu mai știa cum să facă să-i ducă spre poarta noastră! Ce tot vorbesc ei că n-au fost ajutați?? Au fost din plin! După acele gesturi, despre mine s-a vorbit că ajung la pușcărie, că mă vor suspenda pe viață. Sincer vă spun că mă și gândeam că o să ajung să muncesc în combinat! Îmi făcusem planul: dacă nu mai pot juca, am institutul de subingineri, pot să mă duc la Hunedoara, asta e, mă resemnasem. Norocul meu a fost că eram la Dinamo, altfel, nu ați mai fi auzit vreodată de fotbalistul Andone", a încheiat fostul fotbalist, ajuns astăzi la vârsta de 60 de ani! 

„Nu poate Iordănescu să spună că Lucescu nu știe ce zice și că nea Mircea era, de fapt, în fruntea sistemului. Să fie clar, Lucescu a fost cel mai mare antrenor care a existat în istoria României și n-are cum să-i zică nimeni că nu poate să vorbească!"
Ioan Andone

VIDEO Mircea Lucescu: "Mereu s-a greșit în defavoarea noastră la meciurile cu Steaua. 

Toate părțile interviului-document cu Mircea Lucescu:

Citește mai multe știri despre disputa Steaua – Dinamo: 

GSP demontează două mituri marca Mircea Lucescu: NU, Craiova Maxima nu a fost peste Steaua '86 și NU, Rodion Cămătaru nu e mai bun decât Cristiano Ronaldo

Mircea Lucescu, contrazis de Adrian Porumboiu: „Cei mai mulți arbitri erau în solda lui Dinamo! Foloseau tehnici odioase, erau diabolici. Dinamo voia să te distrugă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
103538191253799
Paco Raceanu  •  24 Mai 2020, 15:32
Postat de ipse pe 23 Mai 2020, 09:54

Da, mai ales cu 17 Nentori!!!!! :))) Copile, Steaua castiga campionatele de la 10 puncte in sus, iar in Europa cucerea trofee, ajungea si fazele superioare si facea spectacol. Dinamo, in schimb, desfiinta 'Gheata de aur'. Nu mai fii atat de fruustrat ca o sa mori tanar!

Sa intelegem ca Steaua a fost cea mai buna echipa de fotbal de pe pamant, din intreaga istorie a fotbalului (din moment ce a fost singura in lume fara infrangere in peste 3 ani, desi alte echipe net mai titrate, precum Barca lui Messi, care castiga campionate la pas, nu a reusit astfel de invincibilitati)? Penibil!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  23 Mai 2020, 11:27

Cum comenteaza un fost jucator sau antrenor de la Dinamo, sar stelistii/fecesebistii pe el cu 3 invective : au imbatranit si si-au pierdut mintile, sunt frustrati si au caracter zero . Sa inteleg ca cei de la Steaua nu au imbatranit, nu au suferit niciun declin cognitiv si au cele mai inalte standarde morale ! In fine trec peste paranteza asta si sunt de acord cu Ando, ambele echipe au avut 'spate', cum a avut si Realul lui Franco samd. Ambele performante, ghetele de la Dinamo si 3 ani neinvinsi ai Stelei , sunt cusute cu ata alba, sa nu spun mai rau. Dinamo nu trebuia sa se dea peste cap sa scoata golgheteri falsi, nu ne-a adus niciun prestigiu, ba din contra ne-a adus in ridicol. La fel cum nici Steaua nu o sa ma convinga nimeni ca a mers fara infrangere 'pe bune' timp de 3 sezoane jumate. Pai pana si Celtic, care dupa retrogradarea lui Rangers a castigat o multime de titluri la rand la 30 pct distanta, nu a reusit decat o singura campanie fara infrangere. Sunt o mana de echipe in toata Europa care au reusit un sezon intern fara infrangere, 2 la rand nu s-a intamplat niciodata, 3 e deja bataie de joc. Nici in anii '50 cand Real castiga 5 CCE la rand , nu a terminat o data neinvinsa in campionat ! Let's get real . Sa acceptam ce a fost si sa nu ne mai prefacem ca au fost unii fete mari

ipse
ipse  •  23 Mai 2020, 09:54
Postat de creeperno pe 22 Mai 2020, 22:58

Steaua a fost cea mai favorizata in aia 3 ani

Da, mai ales cu 17 Nentori!!!!! :))) Copile, Steaua castiga campionatele de la 10 puncte in sus, iar in Europa cucerea trofee, ajungea si fazele superioare si facea spectacol. Dinamo, in schimb, desfiinta 'Gheata de aur'. Nu mai fii atat de fruustrat ca o sa mori tanar!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează