FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Ioan Ovidiu Sabău înfruntă Rapid, echipă cu care a luat două trofee de campioană: „Această echipă va câștiga” » Amintiri cu George Copos

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 15:13 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 15:27

Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, este un nume ce impune respect nu doar printre suporterii lui U Cluj, ci și ai Rapidului. A evoluat patru ani în Grant, fiind adus de Mircea Lucescu acolo, la finele anilor "90, a cucerit două dintre cele trei campionate ale "feroviarilor". Un fotbalist emblematic pentru Rapid, idolul declarat, printre alții, ai lui Daniel Pancu, un alt star al alb-vișiniilor.

Neluțu Sabău a creionat avancronica duelului U Cluj - Rapid, de diseară, de la ora 20:00, de pe Cluj Arena, pornind de la ideea că el și jucătorii săi au trecut peste succesul din prima etapă din 2023, 2-1 cu FC Voluntari.

Cum arată Cluj Arena cu câteva ore înainte de U Cluj - Rapid
U CLUJ - RAPID
Cum arată Cluj Arena cu câteva ore înainte de U Cluj - Rapid

„Jucătorii au primit ceea ce meritau cu Voluntari, laude, aprecieri, dar am trecut peste acel moment. Sper că am reușit să pregătim foarte bine meciul cu Rapid, să-i conștientizăm de miza jocului, să-i aducem pe băieți într-o formă sportivă bună.

Ioan Ovidiu Sabău, despre meciul U Cluj - Rapid: „Trebuie să controlăm jocul”

Echipa care va sta bine fizic va domina jocul și va câștiga. Important e să nu facem greșeli mari, care să ne coste. Rapid va juca prost dacă noi vom juca bine. Noi suntem acasă și trebuie să controlăm jocul, să ne impunem respectul.

Eu sunt mai motivat ca niciodată, sunt cu emblema lui U Cluj pe piept, motivare mai mare nu există. Îmi doresc să fiu sănătos, nu-mi caut alte motivații, n-am ce replici să dau cuiva. Trebuie să ajut echipa cum pot și să adunăm puncte pentru U Cluj. Ar fi foarte bine să legăm încă o victorie, cu Rapid, mai ales că am pregătit bine, fizic și mental, toată această perioadă.

Ioan Ovidiu Sabău îl laudă pe Adrian Mutu, înainte de U Cluj - Rapid: „E tot mai matur, mai echilibrat, a crescut mult”

Nu e un meci special pentru mine, nu-l consider așa. Mi-am exprimat mereu aprecierea și respectul pentru Rapid, au fost 4 ani importanți, am câștigat două campionate. Rapidul mi-a redat bucuria de a câștiga trofee... Atât, în rest, pe mine mă interesează ce se întâmplă cu echipa mea, să fie motivată, reîncărcată. Iar eu să fiu inspirat la primul 11 și la schimbări.

4 trofeea câștigat Sabău la Rapid, două campionate, Cupa și Supercupa

Rapid este o echipă importantă. Mutu mi se pare tot mai matur, mai echilibrat, a crescut mult, fotbalul românesc are nevoie de asemenea oameni ce-au reprezentat țara la cel mai înalt nivel”.

Întrebat despre starea gazonului la ora meciului, Sabău a spus: „Există instalația de încălzire la Cluj Arena, sper ca terenul să arate destul de bine. Am înțeles că va fi foarte frig”.

Despre eventuale transferuri, antrenorul clujenilor a spus: „Doar fundaș stânga am mai cerut, după plecarea lui Briceag în Polonia. A mai venit Trif de la Mioveni, jucător tehnic, talentat, dar mai trebuie să se pună la punct la cel mai înalt nivel”.

Cu domnul Copos am discutat ultima oară acum câteva luni, era împreună cu domnul Lucescu. A creat o echipă foarte frumoasă la Rapid, cu toții am fost implicați în câștigarea trofeelor. De la mine se cerea cel mai mult, veneam direct din Italia, trebuia să fiu și lider, și antrenor în teren. La Rapid, am avut condiții mult mai bune ca la Brescia, în Italia.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Citește și alte articole:

Fabulos! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa la 55 de ani
TRANSFER
Fabulos! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa la 55 de ani
Universitatea Craiova a rezolvat problema: noul antrenor va sta pe bancă sâmbătă, la meciul cu Hermannstadt
Universitatea Craiova
Universitatea Craiova a rezolvat problema: noul antrenor va sta pe bancă sâmbătă, la meciul cu Hermannstadt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează