FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

VIDEO + FOTO Ion Crăciunescu l-a făcut praf pe Istvan Kovacs: „Inadmisibil! Uite aici, nu se poate așa ceva!”

Istvan Kovacs, înainte de Farul - CFR Cluj / FOTO: Imago
Istvan Kovacs, înainte de Farul - CFR Cluj / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 21:19 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 21:54

Ion Crăciunescu (72 de ani) a criticat arbitrajul lui Istvan Kovacs (38 de ani) din derby-ul de clasament Farul - CFR Cluj, scor 0-3. 

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu consideră că Istvan Kovacs a greșit flagrant în două momente ale disputei de la Ovidiu.

La un an și două zile de la accidentare, Ianis Hagi a revenit pe teren: „A dat un gol și o pasă! Era bucuros”
RANGERS
La un an și două zile de la accidentare, Ianis Hagi a revenit pe teren: „A dat un gol și o pasă! Era bucuros”

Ion Crăciunescu, șocat de arbitrajul lui Istvan Kovacs: „E inadmisibil!”

Prima fază semnalată de Crăciunescu s-a petrecut în minutul 7, când Alexi Pitu a ridicat neglijent piciorul și l-a lovit la nivelul capului pe Cristian Manea. Kovacs a dictat lovitură liberă indirectă, fără avertisment. Expertul în arbitraj consideră că intrarea a fost de cartonaș roșu.

Ion Crăciunescu l-a făcut praf pe Istvan Kovacs: „Inadmisibil! Uite aici, nu se poate așa ceva!”
Momentul faultului comis de Pitu asupra lui Manea / FOTO: Imago

„Pe Kovacs l-am lăudat tot timpul, dar să dai lovitură indirectă la așa ceva, o talpă în care îi capul, este inadmisibil! Uite aici, nu se poate!

Dacă ăsta nu e de roșu înseamnă că trebuie să desființăm cartonașul! Când ridici piciorul deasupra capului e deja o chestiune de neglijență. Dacă are loc contact, se produce lovitură liberă directă. Dacă are și urmări, cum e spargerea capului, atunci e și cartonaș roșu. 

Neglijența lui a produs efecte. Nu e sânge să zici că a fost puțin zgâriat”, a spus Ion Crăciunescu la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

În minutul 56, CFR Cluj a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 35 de metri, lateral dreapta. Mingea a căzut în careu, apoi s-a dus către colțul lung. Yuri, fundașul campioanei a atacat, dar a fost lovit evident în picior de Sîrbu. Kovacs a dictat penalty doar după intervenția VAR. 

Nici nu era nevoie de VAR pentru așa ceva! Știi ce mă surprinde pe mine? Kovacs e într-o poziție bună, iar faultul e grosolan!

- Ion Crăciunescu

VIDEO. Istvan Kovacs a avut nevoie de VAR pentru un penalty cât casa în Farul - CFR Cluj

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Gică Popescu, detalii despre transferul lui Alexi Pitu în Franța: „Are un contract foarte, foarte bun! Am discutat cu multe multe cluburi”

Adiță încinge iar spiritele » Ultrașii din Peluza Sud ies la atac, după conflictul din week-end: „Nu este o amenințare!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
007claudiu
007claudiu  •  26 Ianuarie 2023, 08:29
Postat de rumunek pe 25 Ianuarie 2023, 12:21

Da, corect, sunt convins că Becali îl trimite pe Szabolcs Kovacs la meciurile CFR, atunci când Istvan e plecat prin țările arabe. Dar cine ar trebui să arbitreze totuși la CFR? Mara, Bilașco, Chivulete, Bârsan sau, cel mai bine, Balaj? Ți-am mai zis, au și o soră frații Kovacs, de ce nu o faceți arbitru, măcar la VAR?

Nu faceti voi pe mironosita. Aveti doi arbitrii in casa cu mult inainte sa vina Balaj la CFR. Ati uitat ce pomeni va facea Tudor? Mai miră că acum e salariatul lui Gigi la Fcsb? Eu zic sa il aduceti si pe Deaconu (arbitrul bricheta) ca si el merita. Nu uitati ca indiferent cat de buna ar fi o echipa din provincie, va fi greu sa lupte cu o echipa din Capitala. Pe an ce trece tot mai multi vor Campioana din Bucuresti. De aceea pe an ce trecea, pentru CFR Cluj era tot mai greu. Acum deja avem 5 infrangeri. Poate ca nu toate se datoreaza arbitrilor dar cand ai 5 te gandesti ca sunt sanse mici. Intamplarea face ca si ceilalti nu au facut mare branza.

007claudiu
007claudiu  •  26 Ianuarie 2023, 08:22

La Țîru a fost lovitură cu umărul. Chiar daca il lovea in mână, aceasta a atins prima oara capul lui Țîru, apoi umărul sau mâna, fiind foarte aproape. Oricum faza se intampla la vreo 25 de metri de poarta. Nu stiu in ce masura influenta rezultatul fiind deja 3-0. Ma surprinde ca Istvan Kovacs a dictat acolo lovitura libera, cand de fapt, trebuia sa lase jocul sa curgă. Asta e problema fotbalului nostru, prea multe intreruperi.

farist11
farist11  •  25 Ianuarie 2023, 21:54

Dar faultul foarte clar la K. Boli sau hențul lui Țâru nu s-au văzut? Ambele neacordate. Sunteți f părtinitori.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează