FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FC BOTOȘANI

Reghecampf își joacă viitorul la Craiova » Cât l-ar costa pe Rotaru să-l dea afară dacă nu își îndeplinește obiectivul

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2022 08:14 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 08:20

Barajul de vineri, cu FC Botoșani, nu e doar despre calificarea în Conference League, ci și despre viitorul lui Reghe pe banca Universității Craiova.

  • CS Universitatea Craiova și FC Botoșani joacă vineri, 27 mai, de la ora 20:30, într-o singură manșă, barajul pentru participarea în Conference League. Duelul e programat pe arena „Ion Oblemenco” și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Orange Sport, Prima Sport și DigiSport

Marius Croitoru și FC Botoșani i-au stricat debutul lui Reghecampf pe banca Universității Craiova, victorie cu 2-1 chiar pe „Ion Oblemenco”, în august 2021. Și tot ei i-ar putea încheia mandatul vineri seară, dacă-i înving din nou pe olteni, de astă-dată în barajul pentru Conference League.

Un eșec ar însemna pentru alb-albaștri parafa pe un sezon 2021/2022 total compromis. Ceea ce ar putea fi greu de „înghițit” de către un finanțator, Mihai Rotaru, care de-a lungul ultimilor ani a preferat să sacrifice mai degrabă antrenorul decât un nucleu de jucători ce nu pare să aibă calitate pentru a duce o luptă la titlu.

Se anunță „vijelie” la Craiova - FC Botoșani, barajul de Conference League
BARAJ
Se anunță „vijelie” la Craiova - FC Botoșani, barajul de Conference League

Reghecampf are o clauză de 300.000 de euro

Despre o posibilă despărțire, Reghecampf a precizat recent că „la noi lucrurile sunt foarte clare. Mai am contract un an de zile. Lucrurile sunt foarte bine definite în contract atât din partea mea, cât şi din cealaltă parte.

 Relaţia mea cu Mihai Rotaru este una foarte bună, cu preşedintele şi cu toţi membrii staff-ului. Nu există nicio discuţie în momentul de faţă, nu au fost şi nici nu vor fi. Când unul dintre noi are un alt drum, este foarte simplu, este stipulat în contract, ne dăm mâna şi rămânem prieteni”.

Concret, „definit în contract” înseamnă acea clauză potrivit căreia „colaborarea poate fi finalizată înainte de termen, dar partea care dorește rezilirea este obligată să notifice cealaltă parte în scris, cu 14 zile înainte, apoi urmând să plătească, în termen de 30 de zile, suma de 300.000 euro”.

După eliminarea suferită în semifinalele Cupei României, Rotaru a ținut să precizeze într-o intervenție la DigiSport: „N-a existat niciun obiectiv în contractul cu Reghecampf, dar obiectivele sunt cele impuse în cadrul grupului. Nu reziliem neapărat contractul dacă nu ne calificăm în finala Cupei sau în cupele europene. Poate e vina noastră, a celor din partea administrativă"

Argumente pro și contra Reghecampf la Craiova

Pro Reghe

  • N-a alcătuit și n-a pregătit lotul Universității pentru sezonul 2021/2022 
  • A fost instalat înaintea etapa a 3-a, după un șocant 1-4 cu FCSB 
  • Chiar înaintea sosirii lui, Rotaru l-a vândut pe liderul echipei, Alex Cicâldău, lui Galatasaray 
  • În mercato hibernal nu i s-au adus niciun fel de întăriri, deși pierduse două dintre cele mai bune achiziții ale verii, pe Găman și Houri, accidentați. Ultimul pentru tot restul sezonulu
  •  Cantonamentul din ianuarie compromis, urmare a unei epidemii de COVID-19 în lot

Contra Reghe

  • A ratat titlul încă din finalul anului 2021, după o serie de 7 meciuri fără victorie (3 eșecuri, 4 remize)
  • A ratat locul 2, ce ar fi scutit echipa de barajul pentru Conference League
  • Eliminat în semifinalele Cupei României, de Sepsi, cu două înfrângeri: 1-2 la Sfântu Gheorghe, 0-1 în Bănie

14.400 de euroa câștigat Reghecampf la Craiova, bonus pentru cele 72 de puncte realizate de el în campionatul 2021/2022

15.000 de euronet este salariul lunar pe care Reghe îl încasează la Universitatea, conform contractului scadent la 1 iulie 2023

5calificări consecutive a bifat CSU Craiova în cupele europene în precedentele tot atâtea ediții de campionat

Sunt povești cu Mirel Rădoi. Nu înseamnă că nu poate să fie noul antrenor, peste un an, peste o lună, peste trei ani. Dar nu luăm în calcul în acest moment și nu e stilul nostru să discutăm cu un alt antrenor cât timp avem antrenor
- Mihai Rotaru, finanțator U Craiova, la DigiSport Special, după eliminarea din Cupă

VIDEO Dumitru Dragomir: „CSU Craiova cu FCSB se vor bate mereu pentru locurile 2-3”

Citește și: 

Gabi Balint vede o nouă putere în Liga 1, după anunțul de azi: „Cu antrenorul nu vor avea răbdare”

Dan Petrescu s-a enervat în direct: „Îi bat pe toți, de-asta mă înjură. Nimeni nu suportă că iau campionate pe bandă rulantă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
houri.10
houri.10  •  27 Mai 2022, 19:38

***... Au luat o de la junior.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

houri.10
houri.10  •  27 Mai 2022, 19:37
Postat de wrx. pe 25 Mai 2022, 20:59

Cupa e Pa, locul II e Pa, umilita de Becali și CFR, Mogoșoaia v-a fi put și din Conference League! Forța Botoșani! Umiliți rușinea orașului Craiova!

Frustratilor 100 de ani și nu realizați ce am făcut noi în ultimii 4 ani! Ciocu mic mititeilor voi sunteți rușinea Craiovei nu uitați! 1000 de oameni la meciuri și Extensiv avea mai mult

doubleti
doubleti  •  25 Mai 2022, 22:26
Postat de wrx. pe 25 Mai 2022, 20:59

Cupa e Pa, locul II e Pa, umilita de Becali și CFR, Mogoșoaia v-a fi put și din Conference League! Forța Botoșani! Umiliți rușinea orașului Craiova!

Cat de trist poti sa fi ***, sa n-ai somn de grija Stiintei. A, am uitat, voi o sa rupeti mercato asta, am auzit ca vrea Romelu Lukaku la voi, cica e liber de contract sau pleca imprumut d ela Chelsea, ca voi numai de astia liberi de contract puteti spera. N-ar fi mai bine sa va preocupe echipa voastra cu 400 de suporteri, decat sa va fi ***a grija de soarta Stiintei? Ce daca nu mergem anul acest in Europa???? este vreo problema? Voi ati jucat vreodata in Cupele Europene? Am uitat, voi sunteti infiintati in 2017.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează