FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Legenda dinamovistă Dorin Mateuț, interviu în exclusivitate despre prăpădul de la Dinamo: „Jucătorii n-au atitudine, nu-și dau seama pentru ce club imens joacă” + ce spune despre Neagoe și Prunea

Dorin Mateuț, un dinamovist desăvârșit // foto: Gazeta Sporturilor
Dorin Mateuț, un dinamovist desăvârșit // foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2019 13:24

Dorin Mateuț (53 de ani), fostul mare jucător al celor de la Dinamo, a comentat situația dramatică prin care trece echipa la care a făcut istorie.

Într-un interviu acordat pentru GSP.ro, Mateuț, câștigător al Ghetei de Aur în sezonul 1988-1989, a analizat înfrângerea istorică de la Viitorul, 0-5, a vorbit despre actualul lot al „câinilor”, dar și despre lucrurile pe care ar vrea să le vadă la jucători.

„A fost un eșec usturător cu Viitorul, dar nu îți poți face o părere după un singur meci. Nici nu cunosc bine jucătorii, la fel cum nici ei nu par să se cunoască unul cu celălalt. Nu și-au format încă relații de joc și asta se cunoaște în teren.

Venirea lui Prunea e de bun augur, sunt convins că își dorește să o ridice pe Dinamo, dar e nevoie de timp și nu prea există răbdare. Reacția suporterilor nu e un răspuns la prestația pe care au avut-o la Ovidiu, ci o răbufnire la capătul multor ani în care s-au adunat frustrări. S-a umplut paharul, e normal”, crede acesta. 

 

„Atitudinea e problema, jucătorii n-au spiritul necesar”

Mateuț condamnă atitudinea jucătorilor lui Eugen Neagoe:„Jucătorii nu au atitudinea pe care Dinamo o cere, nu își dau seama pentru ce club imens evoluează. Vor să își treacă o echipă în CV, în speranța că poate îi ajută la un eventual transfer mai departe. N-au spiritul necesar, la Dinamo trebuie să lupți, să pui osul, să înțelegi că au fost multe generații care au clădit un nume atât de puternic în fotbalul românesc.

Nu transferurile sunt problema, ci atitudinea. Cel mai bun exemplu e Becali. A cumpărat tot ce era mai bun pe piață în ultimii ani și nu a reușit să câștige titlul. Asta pentru CFR e o echipă mult mai compactă, omogenă și experimentată. E vorba de legătura pe care jucătorii o dezvoltă în timp”, a spus Mateuț, pentru GSP.ro. 

„Chiar și așa, nu mă tem de retrogradare. Cât de prost ar juca echipa, nu cred că o sa retrogradeze. O vom putea evalua pe Dinamo abia după 6-7 meciuri, e prea devreme să ne dăm cu părerea. Neagoe a făcut o treaba frumoasă la Sepsi și e capabil să o scoată pe Dinamo din colaps” Dorin Mateuț, fost jucător Dinamo

 Vezi și: EXCLUSIV Dan Nistor, reacție de lider după umilința cu Viitorul: i-a luat tare pe coechipieri + ce dialog a purtat cu suporterii: „Au venit în groapa cu lei”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
2177161549205487
Daniel Buriu  •  20 Iulie 2019, 08:53

Foarte bun fotbalist, Mateut! Meserias. Dar gheata aia de aur, parca nu prea suna bine. De a lui Camataru...., nici nu vreau sa vb

comedy.central
comedy.central  •  20 Iulie 2019, 02:00

Dinamo e un popor! gigiștii doar o adunătură de ***. Chestie de nuanță și gust, nu-i așa *** din comunele suburbane!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

comedy.central
comedy.central  •  20 Iulie 2019, 01:57

Ce mișto e cand vad gigisti cu unghia adanc infipta in glanda mare de neam prost!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează