FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Lucian Burchel l-a făcut praf pe Mihai Pintilii: „Și-a pierdut controlul!” + „Echipa lui Strizu a câștigat. Nu pot comenta ce spune un delegat”

Mihai Pintilii, antrenor FCSB
Mihai Pintilii, antrenor FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 15:00 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 17:40

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal, i-a răspuns lui Mihai Pintilii (38 de ani), antrenorul de facto al vicecampioanei României, FCSB, care l-a atacat la finalul meciului pe care roș-albaștrii l-au câștigat în deplasare, pe terenul lui Hermannstadt, în Liga 1. 

Lucian Burchel a spus că declarațiile făcute de Mihai Pintilii ar putea face subiectul unei sesizări la Comisia de Disciplină. 

Al treilea transfer la CS Universitatea Craiova. Rotaru a confirmat: „Este în oraș de două zile”
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Al treilea transfer la CS Universitatea Craiova. Rotaru a confirmat: „Este în oraș de două zile”

Lucian Burchel: „Mihai Pintilii și-a pierdut controlul aseară”

„Convingerile mele sunt să nu vorbesc despre ceea ce spun alții despre mine. Nu vreau să comentez lucrurile acestea. Mihai este un antrenor cu potențial. Și arată lucrul acesta. Are în spate o experiență de jucător. Dar are doar potențial. 

La potențialul acesta trebuie ca prin studiu, prin calificări și licențiere, să adauge cunoștințe și experiență. Întregul proces este acesta. Studiem, punem în teren ceea ce am învățat, ori am dobândit prin experiență, și, pas cu pas, ajungem acolo unde ne dorim. 

Mihai este conștient de procesul acesta. El, aseară, și-a pierdut controlul. A dovedit că nu-și poate controla emoțiile. A câștigat un meci, felicitări, echipa condusă de Leo Strizu a câștigat un meci. Este important pentru FCSB lucrul acesta. Nu pot comenta ce spune un delegat la emoții. 

Aceste lucruri nu mă ating. Consider că nu greșesc cu nimic în demersurile pe care le facem pentru a determina cluburile, mai ales, dar și antrenorii, să respecte legislația din România”, a declarat Lucian Burchel, potrivit Fanatik. 

Lucian Burchel: „Pintilii vorbește în necunoștință de cauză”

„Cu aceste declarații și-a făcut foarte mult rău. În primul rând lui, ca persoană. Este rău să știe toată lumea că la un moment dat își va pierde controlul. Și pentru că vorbește în necunoștință de cauză. Consideră că dacă se vorbește despre numele lui este urmărit. Nu este adevărat. Se vorbește, consider eu, despre o greșeală care nu e a lui. 

Mihai Pintilii a fost ajutat de către FRF, i s-a deschis o ușă pentru a dobândi o calificare. Și nu este urmărit sub nicio formă. El din statutul de delegat, dacă este silitor și vine la școală, o va dobândi. 

Această școală îl va ajuta foarte mult. Pentru că în planul de învățământ există materii ca psihologia sportului, pedagogie, comunicare. Va învăța. Era bine să fi făcut asta mai devreme. 

Iar la comunicare, este mai mult decât cum manageriezi relația cu clubul, cu jucătorul. Te învață cum comunici. Din acest motiv insistă, haideți la școală oameni buni înainte de a vă expune”, a mai precizat Lucian Burchel. 

Lucian Burchel: „Faptul că Mihai Pintilii a oferit declarații în numele clubului poate constitui un subiect de sesizare către o Comisie de Disciplină”

„Nu comentez calitatea limbajului. Nu mă simt jignit. Nu este jobul meu să mă simt jignit. Dar faptul că a oferit declarații în numele clubului, fără să aibă dreptul, poate constitui un subiect de sesizare către o Comisie de Disciplină. 

De regulă, ambele părți sunt analizate la un astfel de moment. Pentru că clubul trimite un angajat, în cazul acesta un antrenor principal, cum este Leo Strizu. El trebuie să susțină conferințele de presă în numele clubului. 

Jobul meu este să analizez ce se întâmplă din punctul de vedere al posibilelor încălcări ale regulamentului de către antrenori. Nu știu exact la ce pot duce astfel de încălcări. Nu sunt un factor de decizie în aceste spețe. 

Eu nu mă voi sesiza pentru conținutul declarațiilor, ci pentru faptul că le-a dat, în numele clubului, fără să aibă acest drept. Eu trebuie să analizez, să citesc, după care mă consult cu departamentul juridic, după care fac sesizarea dacă noi considerăm că este cazul”, a mai punctat Lucian Burchel. 

Pintilii, prezent doar la flash-interviu după meciul cu Hermannstadt

La conferința de presă premergătoare meciului cu Hermannstadt, dar și după partidă, FCSB a respectat regulamentul. Leo Strizu, „principalul” din acte a fost cel prezent la declarații. 

Mihai Pintilii a apărut la flash-interviu, la cererea deținătorilor de drepturi TV. Televiziunile au cerut acest lucru din partea LPF, iar forul condus de Gino Iorgulescu a fost de acord.

VIDEO. Deian Sorescu, surprins cu o eșarfă anti-Dinamo după Hermannstadt - FCSB 0-1

Citește și:

Reacția lui Adrian Mititelu după ce fiul său a sărit să bată un fan: „Nu e ușor când vin fel și fel de nenorociți care te înjură în halul ăsta”

Fotbalul românesc e în comă, Burleanu prosperă » Președintele FRF, conflict de interese: face bani în nume personal de la cluburile pe care le conduce + Detaliile imperiului Burleanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
francescoli1974
francescoli1974  •  24 Ianuarie 2023, 12:48

Burchel nu e un "nimeni" în fotbal cum greșit și cu o doză de mistocareala ieftină s-a exprimat un subinginer metalurgist la o emisiune de sport,omul a jucat în Divizia A la Sportul și Inter Sibiu deci are mult mai multe atuuri să vorbească decât respectivul metalurgist și cred că are și calificarea de antrenor,o meserie ca oricare alta care presupune cunoștințe pe care viitorul antrenor le acumulează prin cursuri teoretice și lecții practice iar la final susțin un examen.

John_Doe
John_Doe  •  24 Ianuarie 2023, 11:36

Chiar trebuie discutat despre scoala asta de antrenori. Dacă vrei să devii medic, poți alege una din multele facultăți autohtone sau străine, facultăți cotate mai bine sau mai puțin bine, în funcție de calitatea absolvenților, de cât cântărește diploma respectivă în ochii angajatorilor. Scoala asta de antrenori nu are concurență, vrei să fii antrenor în România, trebuie sa pierzi timp și bani acolo, cu niște "profesori " care nu sunt obligați să exceleze. Problema e că e greu să ajungi antrenor la noi, iar Burchel și ai lui te penalizează doar dacă antrenezi Steaua.

gigimarga2
gigimarga2  •  24 Ianuarie 2023, 10:31
Postat de X01Y pe 24 Ianuarie 2023, 09:00

Stimați comentatori, va rog sa-mi permiteți să vă reamintesc ceva important: pe vremea când d-l Barcelona juca, cam toți fotbaliștii erau pe la diferite facultăți. Chiar dacă erau "transparenți", erau ajutați de cunoștințele din școală, atunci când dădeau pe acolo (f. rar). Așa se face că d-l Burchel a absolvit ASE-ul la ff sau ce-o fi absolvit. Dar, acum el își imaginează că e dracu' pe pământ și îi înnebunește pe de alde ăștia (Mutu, Rădoi, Pintiliii, etc) cu cunoștințele lui de pedagogie, psihologie, anatomie, astronomie, ***. De ce naiba la noi nu se face selecția naturală a antrenorilor? De ce trebuie să faci 10 ani de școală, cu verificări, colcvii, parțiale, examene sau ce *** vor ???? E principalul motiv pentru care nu dăm randament în fotbal. Nu e obligatoriu să fii și antrenor dacă ai fost

Sub imaginea unei reglementari a statutului antrenorilor implementate de FRF la recomandarea UEFA s a inventat aceasta Scoala de antrenori. Dincolo de prezumtivele beneficii ale absolvirii acestei scoli se afla de fapt TAXA DE SMECHER impusă de FRF Precum doctoratele unora dintre politicieni,te prevalezi de ea in diverse situatii . Asa cum spui si tu în fapt meseria de antrenor de fotbal este un free style complet. Iar daca vrei sa te perfectionezi ai suficientă informatie neconditionata de tot felul de taxe . În alta ordine de idei daca tot acorzi un Permis de practică ( licența ) probabil că ar fi foarte eficient sa verifici CUM SE RESPECTA CEEA CE ÎI PREDAI TU CATRE CURSANTI ( precum politia care mai sta prin trafic si mai verifică cum conduci tu dupa ce ti ai luat permis ). Altfel scoala de antrenori este nula ,devine doar un interlop ce strange taxa anuala de smecher pe tarlaua lui

Vezi toate comentariile (57)
Comentează
Close