FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova nu e de acord cu ordinul impus de ministrul Novak: „Efectul nu va fi cel dorit”

FCU Craiova a avut un procentaj de 63% de străini folosiți pe meci în sezonul trecut
FCU Craiova a avut un procentaj de 63% de străini folosiți pe meci în sezonul trecut

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 11:54 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 12:53

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FCU Craiova, a comentat ordinul controversat dat de Eduard Novak, ministrul Sportului, care prevede obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile naționale intercluburi.

FCU Craiova este una dintre echipele din Liga 1 care au cele mai mari probleme din cauza ordinului dat de Novak, oltenii bazându-se pe mulți străini în echipa de start. Pușcaș a vorbit despre decizia ministrului, pe care o vede imposibil de pus în aplicare.

Eduard Novak a vorbit în presa din Ungaria despre ordinul controversat emis ca ministru al Sportului din România: „Cluburile trebuie să înțeleagă că nu e vorba doar de interesele lor”
MINISTERUL SPORTULUI
Eduard Novak a vorbit în presa din Ungaria despre ordinul controversat emis ca ministru al Sportului din România: „Cluburile trebuie să înțeleagă că nu e vorba doar de interesele lor”

Marcel Pușcaș: „Ordinul nu poate fi implementat, nu va fi util”

„Nu poate fi implementat acum. Avem o lege a sportului, o lege a muncii și chiar Csaba Asztalos (n.r. - președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării) a spus că e discriminare și că încalci normele europene. Nu știu dacă e binevenit ordinul.

Încearcă să protejeze românii, undeva zic ar avea dreptate domnul Novak cu protejarea sportivilor români, dar asta nu înseamnă că va fi și util. Efectul secundar în mod normal nu va fi cel dorit. Valoarea echipei naționale de fotbal, pentru că la fotbal ne referim, va crește dacă un român îl va scoate categoric din echipă pe Omrani sau Vinicius prin valoare. 

Și naționala Spaniei are valoare și 70% dintre jucători sunt din campionatul intern. Germania, Franța, la fel. Dacă e mai bun ca străinul, să joace românul. Vezi unde se duc marile noastre valori, prin Cipru, prin Ungaria 2-3, prin Cehia. În aparență și eu o susțin.

Protejăm românii, sunt de acord. Dar oare îi protejăm? Oare dacă mâine naționala României joacă cu 11 jucători de la cele 16 echipe participante în Liga 1 crezi că va fi mai bună? Eu nu cred. Naturalețea în sport e cel mai bun mijloc de progres. Trebuie să te comporți natural”, a declarat Marcel Pușcaș la emisiunea „Ora exactă în sport” pe Pro X.

Ciprian Marica: „Ce faci cu jucătorii care au semnat? Cum le reziliezi contractele? Unde se duc?”

Nici Ciprian Marica nu este de acord cu ordinul lui Novak, despre care spune că trebuia anunţat înainte ca perioada de transferuri să înceapă. De asemenea, fostul atacant a vorbit și despre întâlnirea dintre Novak și Burleanu de luni.

„Interesant este că de-abia acum se văd. Să emiți un ordin de ministru și să spui că ai discutat cu președinții de federație... înseamnă că ne-ai mințit și ai spus că ai acordul lor. Pentru că apoi spui că nu ai stat de vorbă cu președintele Federației de Fotbal. Salut ordinul, sunt de acord cu el, înseamnă că dai o mână de ajutor românilor care au din ce în ce mai puține șanse... are o justificare. 

Aș fi vrut ca oamenii să stea de vorbă, să știe toată lumea din timp, ar fi trebuit să îi anunțe înainte. Trebuia anunțat înaintea perioadei de transferuri. Aici e problema când cel care decide nu se apleacă puțin asupra speței. 

Să fi existat o dezbatere. Nu rezolvi în două luni de păsuire această problemă. Ce faci cu jucătorii care au semnat? Cum le reziliezi contractele? Cine îi plătește? Unde se duc?”, a mai precizat Marica pentru sursa citată.

VIDEO Cât a investit Adrian Mititelu în FCU Craiova? „Îți vine să arunci fotbalul la gunoi! Din 2005 am băgat 30 de milioane de euro și n-am recuperat niciun ban”

Citește și: 

Rapid și-a prezentat noul echipament » Cum arată tricourile de joc + Firma lui Dan Șucu a devenit unul dintre sponsorii principali
RAPID
Rapid și-a prezentat noul echipament » Cum arată tricourile de joc + Firma lui Dan Șucu a devenit unul dintre sponsorii principali
A băgat spaima în contracandidate! E văzută cu șanse la titlu : „Se poate bate pentru trofeu”
DECLARAȚII
A băgat spaima în contracandidate! E văzută cu șanse la titlu : „Se poate bate pentru trofeu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
davidgrantham
davidgrantham  •  12 Iulie 2022, 13:21

Cand echipa e de "olteni" n-ai de ce sa ridici vocea. Doar tu esti adevaratul si prea-minunatul, Atotstivuitorul ...Gigi Adrian Mititelu himself. :)

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Iulie 2022, 13:18

Opreste te Novak...opreste te Burleanu ...voi ruinati sportul romanesc ...

vasileroaita
vasileroaita  •  12 Iulie 2022, 12:58

Pușcaș are dreptate. Pe lângă că e aberant, ordinul va avea efecte tocmai invers. La fel ca regula U 21. E bine ca un jucător român să scoată din echipă un străin. Dar numai dacă este mai bun, nu prin regulament!! Tinerii U21, titulari prin regulament, nu prin valoare, se pierd pentru că nu trebuie să lupte pentru locul în echipă. Așa va fi și cu ciudățenia lui Novak.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează