FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

VIDEO Marius Croitoru propune 3 fotbaliști pentru „națională”: „E clar că merită să fie văzuți de selecționer”

Marius Croitoru / Captură FCU TV
Marius Croitoru / Captură FCU TV

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 11:20 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 12:30

Marius Croitoru, antrenorul lui FCU Craiova, a prins curaj după cele șapte puncte obținute în ultimele trei etape. Tehnicianul oltenilor propune trei nume din echipă la prima reprezentativă: fundașul dreapta Radu Negru (23 de ani), mijlocașul central Vlad Achim (33) și atacantul Gabi Iancu (28). Dintre cei 3, doar Iancu a mai jucat sub „tricolor”. 

„Negru, Achim sau Iancu sunt jucători care, în ultima perioadă, dacă ne uităm pe cifre, pe evoluții, s-au ridicat la nivelul celor mai buni fotbaliști din România. Nu e ușor să prinzi de atâtea ori echipa etapei. 

„E clar că merită să fie văzuți de selecționer. Dar el e unul singur, noi suntem 20 de milioane de «selecționeri». Să-l lăsăm pe selecționer să facă alegerile, nu e normal să punem presiune”, a spus Croitoru, în cadrul unei conferințe de presă. 

Radu Negru a fost de două ori în echipa etapei făcută de LPF, după 1-1 cu FCSB și 1-0 cu Rapid. Achim și Iancu au fost incluși în cel mai bun „11” după 1-1 cu U Cluj, respectiv 1-0 cu Rapid. 

Marius Croitoru despre...

...interesul FCSB-ului pentru „decarul” Bauza: „E cel mai bun număr 10 din România, e și normal să fie dorit, dar mi-e greu să cred că va face pasul la altă echipă din România”.

...duelul cu FC Voluntari: „Venim după o perioadă bună, am legat rezultate pozitive și ne dorim să rămânem pe aceeași linie și după meciul cu FC Voluntari. Întâlnim o echipă bună, care anul trecut a fost surpriza campionatului. E o echipă puternică, deși a avut un început de sezon sub așteptări”.

...șansele FCSB-ului la play-off: „Specialiștii sunt specialiști ca să vorbească. E mai greu când îi pui la treabă. Dar sunt ferm convins că FCSB va fi între primele șase echipe, mi-e greu să cred că nu se va întâmpla așa”.

Marius Croitoru a îndeplinit primul obiectiv al lui Mititelu

Victoria cu Rapid (1-0) i-a asigurat lui Croitoru îndeplinirea primului obiectiv impus de Adrian Mititelu, locurile 1-8 după 10 etape. Seria de 3 meciuri fără înfrângere, în urma căreia a adunat 7 puncte, cât acumulase după 7 runde, a ridicat-o pe FCU până pe locul 7, cu 14 puncte. La doar o lungime de echipele de pe 6 și 5, UTA, respectiv CFR. 

VIDEO Adrian Mititelu rupe tăcerea într-un interviu acordat lui Ioanițoaia: „Am fost executat, defăimat, umilit, batjocorit! Rotaru a vrut să mă omoare!”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Mititelu iese la atac: „Petrică a primit un croșeu de la Săpunaru!” » Recunoaște că a încălcat regulamentul: „Da, era stare de forță majoră”

UPDATE Firma de pază de la FCU Craiova - Rapid, răspuns pentru GSP după scandalul de la Tg. Jiu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  14 Septembrie 2022, 17:13

Mă gândeam că o să înceapă cu portarul ...

ioda
ioda  •  14 Septembrie 2022, 14:42

Achim e destul de limitat merge aici la noi pentru ca joaca impotriva unor jucatori de mana a doua, Negru ar putea fi o solutie pt nationala iar Iancu mai are pana a ajunge la forma care l-a consacrat. Alti doi jucatori de la echipa lui Croitoru ne-ar trebui la nationala si anume Bauza - evident Romania nu a mai avut un numar 10 ca el de la Gica Hagi si Adi Mutu desi Bauza mi se pare ca vede jocul si isi pune colegii in valoare mai bine decat o facea Mutu iar un al doilea jucator este Asamoah - rar vezi un mijlocas la inchidere care sa stie cu mingea asa cum o face acest jucator, este genul de mijlocas la care nu stai cu frica in san cand e cu mingea la picior ca o va pierde aiurea si isi va pune echipa intr-o situatie periculoasa, in plus are si el o viziune a jocului foarte buna(mereu cu capul sus) si paseaza foarte bine .

darius07
darius07  •  14 Septembrie 2022, 13:50

Pana la urma la ce fotbalisti avem in prezent la echipa nationala, la ce joaca si la ce rezultate au, pot fi propusi si jucatori din liga a III-a, oricum nu se vede diferenta

Vezi toate comentariile (10)
Comentează