FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO „Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos” » Mărturisiri emoționante ale lui Mihai Neșu: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”

Mihai Neșu / Captură Digi 24
Mihai Neșu / Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 12:30 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 13:16

Fostul fotbalist Mihai Neșu (38 de ani) a făcut câteva destăinuiri emoționante în cadrul unei emisiuni televizate. „Bichonul” vorbește despre viața sa de după accidentarea cruntă din 2011, cea care i-a încheiat prematur cariera și l-a trimis într-un scaun cu rotile. 

Fostul fundaș al Stelei și al echipei naționale și-a dedicat viața ajutorării celor cu probleme și spune cu sinceritate că nu s-ar mai apuca de fotbal dacă ar fi din nou un copil, însă nu din cauza a ceea ce pățit în Olanda. 

Mihai Neșu, sincer: „Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos”

Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos. În plus, mi-am redescoperit și pasiunea pentru design și arhitectură.

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare. 

După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri ... gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut”, a afirmat Mihai Neșu, în cadrul emisiunii „La cină” de la Digi 24, moderată de jurnalista Ionela Năstase. 

„Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos” » Mărturisiri emoționante ale lui Mihai Neșu: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist”
Mihai Neșu, alături de Florin Lovin // foto: Facebook

Mihai Neșu, despre accidentarea din 2011: „În America am făcut terapie timp de cinci luni și am învățat foarte multe lucruri”

„La un duel m-am ciocnit cu un coleg. Amândoi urmăream mingea. Eu am făcut o alunecare, el era în alergare. Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui și s-a creat o lovitură tare care mi-a secționat puțin măduva spinării și am rămas instantaneu paralizat. 

Am stat o lună în spital, apoi șase luni la centrul de recuperare și, când m-am întors acasă, am încercat să îmi reiau viața normală. Șansa a fost că, după un an, am ajuns în America, unde am făcut terapie timp de cinci luni și am învățat foarte multe lucruri. 

După ce m-am accidentat am avut o liniște că nu o să mai joc fotbal. Cariera de fotbalist e și foarte stresantă și nu iam simțit lipsa. Dar îmi doream să fiu din nou sănătos și nu înțelegeam de ce nu fac progresele dorite. La un moment dat, m-am oprit din a face terapie și din cauza asta am ajuns și la terapie intensivă”, a rememorat Mihăiță Neșu, conform sursei citate. 

Fundația Mihai Neșu construiește un centru de recuperare

Mihai Neșu, prin intermediul Fundației pe care o conduce, luptă să construiască un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, lângă Oradea. Pentru a-l ajuta, poți trimite SMS cu mesajul CRED la numărul 8844. Vei dona lunar suma de 2 euro.

VIDEO Mesajul lui Neșu la Gala GSP: „Fiți alături de mine și credeți în minuni!”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO+FOTO AUR pentru David Popovici la Europene! Nou record național: „Rezultat fabulos pentru sportul românesc”

Antrenorul lui Dennis Man lămurește situația românului: „Niciodată nu voi recompensa atitudinea greșită!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
651350719019662
Ioan Cristian  •  08 Noiembrie 2021, 20:19

Bisonule☝ A c am trecut ceva timp???? Nu prea mai ne baga in seamă lemea???? Cand eram in cărți ☝ Multa lume era cu noi,acuma???? GEORGE,FLORIN,că☝ Restul doar interesul ???? Apropo☝ Eu cu acesti copiii luni de zile am facut cu ei recuperare si sunt mai bine,dar☝ AZI FAEA DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI NU AS FI FACUT NIMIC.AMIN ???????? Restul e can-can???? La sfarsitul luni,imi iese cartea care am scris o???? Nu mai baga in sesna,tot BISONULE...LUMEA ESTE FOARTE REA???????????? SANATATE,POATE NE VEDEM✌ ????⚽️⚽️⚽️???? SI☝ MA SURPRINDE CE AI SPUS???? CĂ,NU AI MAI JUCA FOTBAL IN ALTA VIATA,SAU DACA AI FI SANATOS ???????? Stiu că,in ziua de azi???????????? La mulți ???? Cu stangul nu pot..cu dreptul nu dau..si cu capul nu stiu???? https://www.crainou.ro/2016/09/15/tragedia-si-demnitatea-unui-simbol/

steaua.libera
steaua.libera  •  07 Noiembrie 2021, 14:09

Caracter exceptional, jucator la fel. In prezent un deschizator de drumuri. Mult succes!

cky33
cky33  •  07 Noiembrie 2021, 13:38

Imi pare foarte rau de Nesu, nu sunt deloc empatic de fel dar chiar imi pare foarte rau de ce a pățit. Medicina va mai progresa și sunt sigur că va putea trăi ceva mai bine in viitor. Iar pentru ceilalți cred ca e un motiv de reflecție cand cred au probleme. Doar astea sunt probleme adevărate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează