FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA VS. FCSB

Ministrul Sportului, declarație de ultimă oră: „Pentru mine, FCSB e Steaua”

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că în opinia sa FCSB este Steaua / Captură ProSport Live
Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că în opinia sa FCSB este Steaua / Captură ProSport Live

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 21:44 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 21:45

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că în opinia sa FCSB este Steaua.

Fiindu-i cerut să se detașeze de funcția publică pe care o deține, Novak a rostit în șoaptă (foto) numele „FCSB” în momentul în care a fost întrebat care echipă este continuatoarea istorică a Stelei: CSA sau gruparea din Liga 1.

„Am crescut cu Steaua, cu Boloni, cu Hagi. De când cu scandalul «Cine e Steaua?», deja am pierdut firul. Eu acolo am închis totul. Care e Steaua istorică? FCSB (n.r. - în șoaptă). Dar n-am zis-o ca ministru! (n.r. - zâmbește)”, a declarat Novak, potrivit ProSport.

Poziția ambiguă a CNA în scandalul CSA Steaua - FCSB

Disputa dintre CSA și FCSB, pentru numele, marca și palmaresul Stelei a intrat și în atenția Consiliului Național al Audiovizualului. 

Membrii CNA au transmis că folosirea cuvintelor „Steaua” și „steliști” ar trebui făcută doar când se face referire la CSA Steaua, echipa aflată în Liga 2.

CNA: „Nu putem interzice, dar vedem noi după”

Potrivit Agerpres, Dorina Rusu, membru CNA, a spus că decizia aparține Instanței, iar CNA nu poate interzice folosirea termenilor „Steaua” și „steliști” când se face referire la FCSB. Totuși, dacă asta se va întâmpla, Consiliul Național al Audiovizualului spune că va analiza situația și va stabili ulterior ce măsură va lua! 

„Trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a Instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zice: « De acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona». Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor. 

Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit fără să fie sancţionabil. 

Dar noi nu putem să dăm o directivă și să spunem:  «Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua». E decizia lor să folosească sau nu şi apoi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât", a spus Dorina Rusu.

CSA Steaua are palmaresul din 1947-1998!

Pe 28 iunie, Curtea de Apel București a hotărât că actuala CSA Steaua are palmaresul din 1947-1998! Decizia nu e definitivă. CSA Steaua a câștigat pe 5 iulie, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947. FCSB, formația finanțată de Gigi Becali, a atacat decizia la Curtea de Apel București, însă nu a avut câștig de cauză.

Totuși, față de prima hotărâre, CSA a pierdut 5 ani din palmares, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA. FCSB are palmaresul începând din 2003, când Becali a preluat echipa de fotbal.

Palmares CSA Steaua București (1947-1998):

  • 20 de titluri de campioană în Liga 1
  • 19 Cupe ale României
  • Două Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmares FCSB (2003-prezent):

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

VIDEO. FCSB, show alături de galerie după victoria cu Dinamo

Citește și: 

Edi Iordănescu și-a betonat angajamentul cu FCSB! » Ce prevede „clauza penală” anti-Becali

Uite cine-l acuză de proastă creștere pe Octavian Popescu! » 3 episoade golănești cu Florin Prunea în prim-plan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (232)
misterverde
misterverde  •  15 Septembrie 2021, 17:51
Postat de steaua1986. pe 15 Septembrie 2021, 07:39

gigist si-am spus tot.

***. și ți am făcut portret :)) ai auzit de vorba " Când 10 îți spun că ești beat .. trebuie sa te duci la culcare" Toată România știe ca steaua joaca în liga 1. Clona din liga a 2a.. nu or sa joace în liga 1 .. acolo nu mai au buget de la stat..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  15 Septembrie 2021, 13:52

Vezi ca s-a demonstrat ca *** de cioban aduce sida iar ***-ul băut amenință creierul...no vac-ule!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  15 Septembrie 2021, 12:27

Cine are carte, are parte! Maxima populara care spune ca cel care are documente isi dovedeste astfel dreptul de proprietate. E adevarat ca FCSB a continuat sportiv activitatea clubului Steaua. Din pacate pentru el, Gigi Becali nu a fost atent(nu a cunoscut sau nu a luat in considerare) la momentul in care s-au intocmit documente care au stat la baza transeferului de proprietate asupra clubului Steaua(ma refer la sectia de fotbal). Ca atare trage ponoase si situatia pare absurda. Doar ca se pare ca Becali nu are carte din cele intamplate pana acum. Si situatia sportiva devine aparent absurda

Vezi toate comentariile (232)
Comentează