FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Mircea Rednic, apărat în continuare la Dinamo: „Ce să facă, dacă jucătorii nu au valoare?!”

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de - Publicat luni, 29 noiembrie 2021 12:11 / Actualizat luni, 29 noiembrie 2021 12:20

Fostul internațional Costel Orac speră că Mircea Rednic o va duce pe Dinamo măcar pe un loc de baraj.

- Domnule Costel Orac, ce mai faceți? Aveți emoții pentru Dinamo?
- Situația e critică. Din păcate, Dinamo nu joacă nimic, nu poate să câștige!

- V-ați fi așteptatat ca Mircea Rednic să redreseze echipa în cele 7 etape de când a fost instalat?
- Ce să facă și Mircea dacă jucătorii n-au valoare?! Mulți dintre ei au venit pe rând, nepregătiți, iar integrarea lor în timpul campionatului e dificil de făcut pentru orice antrenor. Se vede totuși o îmbunătățire a jocului. Totuși, dacă nu reușește să-și creeze ocazii și nu marchează, n-are cum să câștige. Iar Dinamo are nevoie de victorii pentru a se salva. Cel puțin, e bine că n-a mai primit gol cu FCU Craiova.

Jucătorii lui Dinamo, desființați în direct: „Se alintă, niște răsfățați ai soartei! Le-aș adresa o întrebare”
DINAMO
Jucătorii lui Dinamo, desființați în direct: „Se alintă, niște răsfățați ai soartei! Le-aș adresa o întrebare”

Rednic, susținut la Dinamo: „Strâmbu' va reuși”

- Toată suflarea dinamovistă așteaptă ca Rednic să realizeze miracolul, salvarea de la retrogradare. Credeți că e posibil?
- Acum nu cred, dar sunt convins că «Strâmbu'» va reuși să pună echipa pe picioare și să îndeplinească miracolul, salvarea de la retrogradare. Măcar să ajungă la baraj, pentru nu vor fi probleme, diferența de valoare dintre Liga 1 și Liga a 2-a e foarte mare. Au venit câțiva jucători bunicei, iar cu pregătire, cu organizare, cu disciplină echipa poate obține rezultate.

- Vă gândeați la începutul sezonului că Dinamo va fi pe penultimul loc după 17 etape?
- Sunt cam multe aspecte esențiale care au dus echipa în situația actuală. Mă refer în primul rând la lipsa de valoare a multora dintre ei, care n-aveau ce căuta la Dinamo. Apoi la situația financiară a clubului, pregătirea precară și, nu în ultimul rând, indisciplina. Și nu mă refer neapărat la indisciplina din vestiar sau de la antrenamente, ci la lipsa disciplinei tactice.

Din păcate, salvarea de la retrogradare a devenit obiectivul principal. Retrogradarea n-ar fi o catastrofă. Catastrofă era dacă se intra în faliment și se desființa echipa. Așa, se pot strânge rândurile și să promovezi din nou. Toți sperăm să nu se ajungă acolo
Costel Orac

„Sorescu și Filip nu sunt Messi sau Ronaldo”

- Credeți că disciplina a fost o problemă la Dinamo?
- Nu întâmplător au fost situațiile cu Sorescu și cu Steliano Filip, pentru că ei au fost obișnuiți să facă ce vor ei, nu ceea ce le cere antrenorul. Ceilalți, mai ales cei tineri, dacă văd că ăștia mai cu experiență, care ar trebui să fie exemple, fac ceea ce fac, au zis că așa trebuie. 

Sunt absolut de acord cu măsurile pe care le-a luat Mircea față de cei doi. Orice antrenor cu experiență, care se respectă, ar fi procedat la fel. Mai ales în situația disperată în care se află Dinamo. Dacă te lași la mâna jucătorilor, mori pe mâna lor, odată cu ei și cu clubul.

- Unii spun că în situația lui Dinamo, nu poți, ca antrenor, să-i lași în tribună pe Sorescu sau pe Filip.
- Dacă nu faci ordine în vestiar, n-ai nicio șansă ca antrenor! Nici Sorescu, nici Filip nu sunt atât de valoroși încât să zici că ar fi Messi sau Ronaldo și îți câștigă singuri două-trei meciuri și te scot în momentele grele. Nu, departe de așa ceva! Și mă refer la campionatul nostru. E adevărat că un tehnician cu experiență mai închide ochii, dar numai dacă nu sunt lucruri esențiale legate de disciplină.

- A contat debandada care a fost la începutul sezonului?
- Sigur că da. Din câte mi-am dat seama, pe lângă faptul că nu și-au făcut pregătirea ca lumea, au cam făcut ce-au vrut ei pe acolo, n-a fost disciplină, n-au fost reguli clare.

Rednic trebuie lăsat să-și facă treaba în continuare, să fie susținut să ia măsurile necesare, pentru că știe ce are de făcut. A dovedit că este un antrenor cu mare experiență
Costel Orac

„Nu poți fi sigur că bați Clinceniul”

- Fanii așteaptă 9 puncte din următoarele partide, cu Clinceni, Chindia, Mioveni, formații considerate accesibile. E posibil?
- La ora actuală, la cum se prezintă Dinamo, nu știu ce echipe mai sunt accesibile! Nu poți fi sigur că bați Clinceniul. Orice meci care urmează e decisiv pentru Dinamo.

- Ar fi trebuit să li se acorde credit în continuare copiilor care au câștigat șase puncte în primele etape, cu Bonetti?
- Când ești dinamovist tot speri, însă lucrurile nu sunt întâmplătoare. Pe lângă problemele cu care se confruntă clubul, e clar că jucătorii nu sunt de nivelul lui Dinamo. La început am tot sperat, mai ales că începuse bine «Hai că sunt tineri...», elan, nu știu ce. Dar și elanul dacă nu este coroborat cu valoare, degeaba! Nu s-a putut face un melanj între tineri și experimentați, deoarece ăia experimentați nu prea mai erau.

6 trofeea cucerit Orac cu Dinamo: 3 campionate ('82, '83, '84) și 3 Cupe ale României ('82, '84' 86). În 1984, cu el titular, roș-albii au ajuns în semifinalele CCE

Suporterii trebuie să înțeleagă că oricine ar veni antrenor nu poate face mare lucru. Nu antrenorul e problema la Dinamo, ci jucătorii. În iarnă e nevoie de câteva «plombe» la mijloc și în atac
Costel Orac

9 etapeau trecut de când Dinamo este pe locul 15, penultimul, în Liga 1

Mircea Rednic, dispus să plece de la Dinamo: „Poate să vină Zinedine Zidane, e liber”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

DDB și-a exprimat poziția oficială cu privire la Mircea Rednic

Dinamo e tot la ATI, iar Rednic e Bonetti 2: „Sunt gata să mă dau la o parte”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
creeperno115
creeperno115  •  29 Noiembrie 2021, 22:41

Curatenie in iarna si am rezolvat. Bafta Rednic!

talpaiadului
talpaiadului  •  29 Noiembrie 2021, 17:16

Ce sa faca Rednic daca jucatorii n-au valoare? Pai daca jucatorii aveau valoare, orice antrenor putea sa salveze echipa de la retrogradare, de ce mai era nevoie sa vina Rednic la echipa?

5amrtx
5amrtx  •  29 Noiembrie 2021, 15:32
Postat de mielul_faget pe 29 Noiembrie 2021, 15:21

***

sculeri- matrițeri de mici. :))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează