FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Din ciudățeniile Ligii 1 » Mircea Rednic le-a fost în vară impresar, acum e adversar

Mircea Rednic (59 de ani) l-a ajutat pe Adrian Mititelu (53 de ani) să-și facă echipă pentru Liga 1, iar acum cei doi prieteni sunt rivali în lupta pentru evitarea retrogradării.
Mircea Rednic (59 de ani) l-a ajutat pe Adrian Mititelu (53 de ani) să-și facă echipă pentru Liga 1, iar acum cei doi prieteni sunt rivali în lupta pentru evitarea retrogradării.

Articol de - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 08:10 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 15:18

Mircea Rednic (59 de ani) l-a ajutat pe Adrian Mititelu (53 de ani) să-și facă echipă pentru Liga 1, iar acum cei doi prieteni sunt rivali în lupta pentru evitarea retrogradării. Antrenorul lui Dinamo i-a trimis la nou-promovată pe belgienii Huyghebaert, Van Durmen și Marquet.

  • Dinamo - FCU Craiova se joacă vineri, de la ora 20:30, în primul meci al etapei cu numărul 17. 

În criză de rezultate, Mircea Rednic caută vineri, în Ștefan cel Mare, prima victorie din noul mandatul ca antrenor la Dinamo împotriva formației bunului său prieten Adrian Mititelu. Nu e loc însă de sentimente, oltenii încearcă și ei să scape din zona retrogradării.

Rednic l-a scos din lot pe Steliano Filip » Fotbalistul contestă motivul invocat de club și vrea să joace cu FCU Craiova!
Dinamo
Rednic l-a scos din lot pe Steliano Filip » Fotbalistul contestă motivul invocat de club și vrea să joace cu FCU Craiova!

Mircea Rednic, în fața formației pe care a ajutat-o în vară

„Puriul” cunoaște foarte bine dedesubturile nou-promovatei, pe care a ajutat-o, de altfel, să se întărească pentru Liga 1 cu jucători recomandați de el. Cazul fotbaliștilor belgieni Jeremy Huyghebaert (32 de ani, fundaș stânga), Benjamin van Durmen (24 de ani, mijlocaș defensiv) și Francois Marquet (26 de ani, mijlocaș ofensiv). 

Toți trei au fost elevii lui Rednic în perioada în care tehnicianul a antrenat în Belgia, la Standard Liege și la Mouscron.

Mircea Rednic l-a făcut căpitan pe Huyghebaert

Huyghebaert, pe care Mircea l-a făcut căpitan la Mouscron în sezonul 2017-2018, a fost primul care a ajuns în Bănie, în iulie 2020. Fundașul stânga a contribuit la promovarea trupei lui Mititelu în Liga 1, iar în acest sezon este printre jucătorii de bază ai Craiovei, alături de Asamoah, Kovavici, Radu Negru sau Dragoș Albu.

„Îl cunosc bine pe Jeremy, l-am avut ca fotbalist la Mouscron și știu foarte bine ce poate. Este un jucător cu foarte multe calități, care, la nevoie, poate juca și fundaș central. Are un plasament foarte bun și o pasă precisă, atunci când urcă în atac. În mod sigur, Jeremy poate să joace la echipele noastre de top din Liga 1 și este un jucător reprezentativ pentru FCU Craiova”, l-a caracterizat Rednic pe Huyghebaert, în ianuarie.

Van Durmen și Marquet, promovați de la academii

Van Durmen și Marquet au semnat în august cu FCU Craiova, prin intermediul impresarei Luana Rednic, fiica antrenorului dinamovist. Ambii au fost promovați de Rednic la Mouscroun, respectiv la Standard Liege, de la academiile cluburilor. Spre deosebire de Huyghebaert, Van Durmen și Marquet nu s-au impus până acum. 

„Van Durmen este stilul lui Gâlcă. Are ultima pasă, travaliu și e agresiv. Șutează bine la poartă, apare și la finalizare. Cei de la Craiova l-au dorit și pentru că se cunoaște foarte bine cu Jeremy Huyghebaert. Au jucat împreună la Mouscron”, a spus Rednic, în august. „Francois este decar, elimină om din joc, are ultima pasă, bate bine loviturile libere”, l-a caracterizat pe Marquet tehnicianul dinamovist. 

Jucătorii aduși de Mircea Rednic la FCU Craiova

Din ciudățeniile Ligii 1 » Mircea Rednic le-a fost în vară impresar, acum e adversar

VIDEO Cele mai importante informații înainte de Dinamo - FCU Craiova

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

S-a lăsat Gigi de antrenorat? » Premieră absolută la FCSB, de care a profitat Petrea

DDB îi amenință pe Rednic și Mureșan că vor fi dați afară: „Nu vom ezita să intervenim”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  26 Noiembrie 2021, 13:09

Iar rezultatele celor doua echipe dovedesc ce greseala majora au facut apeland la Rednic, antrenorul impresar preocupat doar de propriul buzunar.

valyomanyd
valyomanyd  •  25 Noiembrie 2021, 16:51

Gata, e blat !:)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează