FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV După ce FRF a făcut public salariul lui Răzvan Burleanu, Mircea Sandu dezvăluie câți bani primea el: „Am început cu 50 de dolari”

Mircea Sandu // foto: Ionuț Iordache
Mircea Sandu // foto: Ionuț Iordache

Articol de , , , - Publicat luni, 24 octombrie 2022 15:46 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 16:08

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF ajuns la vârsta de 70 de ani, a dezvăluit în interviul-eveniment publicat astăzi de Gazeta Sporturilor ce salariu încasa din postura de conducător al fotbalului românesc.

În dialogul cu reporterii GSP, Sandu a precizat cu ce salariu a început primul mandat de președinte FRF și ce remunerație avea în 2014, când i s-a încheiat ultimul mandat și a ales să nu mai candideze.

Au apărut imaginile! Ce i-a zis Hagi lui Adrian Mutu la finalul meciului cu Rapid, când a plecat val-vârtej
RAPID - FARUL 1-1
Au apărut imaginile! Ce i-a zis Hagi lui Adrian Mutu la finalul meciului cu Rapid, când a plecat val-vârtej

Mircea Sandu a dezvăluit pentru GSP ce salariu primea ca președinte FRF

- Care a fost cel mai mare salariu pe care l-ați avut ca președinte al Federației?
- Mult sub cât am câștigat de la UEFA. Am început cu 50 de dolari în 1990 și cred că am ajuns la până în 4.000 de euro în 2014.

- Și cea mai mare primă pe care v-ați acordat-o?
- Nu mi-am acordat-o. A acordat-o Comitetul Executiv și cred că a fost de vreo 40-50-60 de mii de euro. Nu mai știu exact, sincer. Ce pot să vă spun e că eu băgam mâna în buzunar și o scoteam plină. Cum se spune și în Biblie, când bagi mâna în buzunar, mai scoate și mai oferă. 

- Așa... 
- Eu am făcut multe mese pe care le-am plătit. Cinci sute, o mie de euro. Am învățat și eu de la lumea bună că e bine din când în când să inviți lumea, să stai de vorbă, să pui lucruri la punct. Deci, da, sunt drepturi câștigate legal, oficial, niciun fel de problemă. Din păcate, mojicia nu-i frumoasă.

- Adică?
- Să spui că „ăia de dinaintea mea au luat, apoi am început și noi să ne dăm”... E urât! Lasă-i p-ăia cu ce-au făcut. Încearcă să-i depășești dacă poți! Eu asta am avut întotdeauna în mintea mea. Să încerc să-mi depășesc posibilitățile și să fac în special un pic mai mult decât ăia pe care i-am avut în urma mea.

Prunea a susținut că Burleanu primește 30.000 de euro lunar, FRF a negat: „Sunt doar 4.000”

În finalul lunii septembrie, Florin Prunea, component al „Generației de Aur” a naționalei de fotbal a României și un aprig contestatar al „regimului Răzvan Burleanu”, a susținut că succesorul lui Mircea Sandu încasează lunar 30.000 de euro ca președinte FRF și membru în consiliul FIFA.

Afirmațiile lui Prunea au provocat o reacție din partea FRF, care a precizat printr-un comunicat că „salariul lunar al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este de 20.000 lei net, aproximativ 4.000 de euro”.

Biroul de Presă al FRF a mai menționat că Răzvan Burleanu ocupă, de asemenea, funcțiile de administrator al Centrului Național de Fotbal de la Mogoșoaia, precum și cea de Președinte al Academiei Naționale de Fotbal, dar nu primește bani pentru ele.

Mai multe bucăți din interviul cu Mircea Sandu: 

Mircea Sandu, dezvăluire incredibilă despre Gică Hagi: „Eu și prim-ministrul l-am ajutat să ia hotelul Iaki. I-am dat 300.000 de la UEFA pentru baza de la Ovidiu”

Mircea Sandu e sigur: „Au venit unii cu aparatură pe ei să-mi facă flagrant” » Cum i-a făcut plângere Omar Hayssam

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
Shogun01
Shogun01  •  25 Octombrie 2022, 09:09
Postat de realsteaua pe 24 Octombrie 2022, 18:31

50 de dolari în 1990 ? Nici tu nu te crezi ce spui. Păi la 1 februarie 1990 un dolar era 21,5 de lei iar la negru cât putea să fie ? Vrei să spui că aveai puțin peste 1000 de lei salariu când un muncitor avea între 1500 și 2000 de lei ? Dă-mi voie să spun că nu te cred. Un mincinos ai fost și un mincinos vei rămâne.

*** Fotbalul din ziua de astazi este rezultatul muncii lor. Peste 7-10 ani o sa vedem rezultatele muncii lu Burleanu. Presimt ca o sa fie ZERO

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sughibughi
sughibughi  •  25 Octombrie 2022, 09:03

a omis primele si bonusurile care si le dadea singur

strangerOne
strangerOne  •  25 Octombrie 2022, 07:38

GSP îl scoate de la naftalina pe *** asta de Sandu! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează