FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSU CRAIOVA 2-2

Rădoi, interviu incendiar! A luat la rând cei 4 jucători scoși din lot: „I-am zis să nu mai simuleze” + „Nu pot să-i cântăresc zilnic”

Mirel Rădoi, antrenor CS Universitatea // foto: Imago Images
Mirel Rădoi, antrenor CS Universitatea // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 noiembrie 2022 22:59 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2022 23:10

Mirel Rădoi (41 de ani) a lăsat 4 jucători în afara lotului pentru meciul dintre Rapid și CS Universitatea, scor 2-2. Este vorba despre Andrei Ivan, Jovan Markovic, Ionuț Vînă și Sergiu Hanca. La final, a explicat de ce. 

Precum la precedentul meci de campionat, 1-0 cu U Cluj, în primul „11” al celor de la CSU nu au apărut Andrei Ivan și Jovan Markovic, titulari de fel. Dacă etapa trecută aceștia au fost pe bancă, în această seară, cu Rapid, nici măcar nu au prins lotul!

În aceeași situație se află mijlocașii Ionuț Vînă și Sergiu Hanca.

Înaintea meciului cu Rapid, antrenorul oltenilor, Mirel Rădoi, a sugerat că în spatele omiterii acestora se află motive legate de disciplină. După meci, a venit cu lămuriri.

„VAR” improvizat în Liga 1 » Scene de tot râsul la Ploiești, după faza de penalty din Chindia - Farul
CHINDIA - FARUL 1-1
„VAR” improvizat în Liga 1 » Scene de tot râsul la Ploiești, după faza de penalty din Chindia - Farul

Mirel Rădoi explică de ce a lăsat 4 jucători în afara lotului la Rapid - Universitatea Craiova

„Sunt 4 jucători care nu au prins lotul. Pe lângă cei doi (n.r. - Ivan și Markovic) mai sunt Vînă și Sergiu Hanca. Sunt decizii luate după meciul de Cupă și ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Despre lucrurile astea putem discuta după meci.

Nu sunt accidentați, sunt foarte în regulă. E vorba de deciziile mele vizavi de disciplină, program și tot ceea ce se întâmplă la echipă”, a precizat Rădoi la PrimaSport, înaintea partidei.

„Dacă rezultatul îi iese, e o poziție foarte câștigată. Dacă nu, poți avea probleme. I se poate spune «Faci ce vrei, ai lăsat jucători deoparte pentru că i-ai pedepsit și am pierdut meciul»” 
- Dan Udrea, redactor-șef adjunct GSP și moderatorul emisiunii Sport Center, la Orange Sport, înaintea meciului

Precizările lui Rădoi după meciul cu Rapid

La flash-interviul de la final, Rădoi a explicat punctual de ce i-a exclus pe cei 4 din lot: 

  • „Dacă cineva se crede mai presus, se înșală amarnic. Cât timp voi fi aici, eu decid regulamentul, de indolență, suficiență. Nu stau să mă rog de nimeni. Toți jucătorii ar trebui să înțeleagă. Dacă nu au înțeles până acum, e strict problema lor. Eu le dau a doua șansă, am greșit și eu ca jucător. Dar a treia oară îmi pare rău, trebuie să pleci.
  • Nu stau să mă rog de niciun jucător. Nu pot sta în fiecare zi să-i cântăresc. Îi iau pe rând, fiecare a primit șanse, nu am nimic cu niciunul dintre ei.
  • Pe Ivan l-am avut la tineret. L-am rugat să nu mai simuleze. Am pus și amenzi. Dar ce face? Simulează cu Voluntari și se accidentează.
  • De Marko (Jovan Markovic, n.r.) m-am rugat să facă anumite lucruri. Dacă noi ne rugăm de el și ne dorim mai mult ca el, e o problemă.
  • Sergiu a jucat titular toate meciurile. La Ocna Mureș putea fi o rușine chiar mai mare, ține adversarul într-una, de parcă eram la o miuță între noi.
  • Pe Vînă l-am adus de la echipa a doua. Era acolo cu Nistor. Dan a știut să profite de șansă, el nu. Doamne-ferește să am ceva cu ei, departe de mine gândul ăsta.
  • Momentan sunt excluși, vom vede pe ce perioadă. Eu când am vorbit de evaluare am vorbit serios.
  • Dacă cineva crede că e de ajuns să se antreneze 5 zile din 6, se înșală. Nu o să stric atmosfera pentru nimeni. Astea sunt principiile mele, prefer să fiu dat afară din cauza lor, nu a altora”.

Mai multe din Liga 1: 

Alibec, accidentat din cauza VAR-ului? „Bătaie de joc. După 10 minute de pauză am făcut un sprint și am simțit ceva la coapsă”
CHINDIA - FARUL 1-1
Alibec, accidentat din cauza VAR-ului? „Bătaie de joc. După 10 minute de pauză am făcut un sprint și am simțit ceva la coapsă”
Farul a ratat șansa desprinderii de Rapid, dar Hagi rămâne încrezător: „Suntem într-un moment excelent, vrem să rămânem sus”
CHINDIA - FARUL 1-1
Farul a ratat șansa desprinderii de Rapid, dar Hagi rămâne încrezător: „Suntem într-un moment excelent, vrem să rămânem sus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
grigs1981
grigs1981  •  14 Noiembrie 2022, 14:05

Cu fotbalistul Radoi am avut cate ceva...desi recunosc ca a fost printre putinii"domni"de la aroganta Steaua...Cu antrenorul Radoi,jos palaria!si,daca te lauda un rapidist de peste 65 de ani,adica,care a vazut mult fotbal,e ceva.Toata stima pentru incercarile lui Radoi de a schimba lucrurile in fotbalul romanesc,de a-l face competitiv in tara si afara,mai ales.Daca a ales sa suspende un jucator pentru simulari repetate,e ceva unic in fotbalul romanesc,desi noi,majoritatea suporterilor stim ca este una din cauzele majore pentru care fotbalistii romani nu sunt ceruti afara...Deloc surprinzatoare pozitia lui Sorinache,care-l ameninta,sa ne intelegem,in numele conducerii,deci nu numai a lui...Dar surprinzatoare pozitia lui Ilie Dumitrescu si,mai ales Gabi Balint!care au zis ceva de genul,ca nu poti scoate din lot un jucator pentru ca"cade mai usor prin careu"!Credeam ca presa,televiziunile,analistii"lupta"sa avem un fotbal mai bun,mai curat,nu ca ii dau in cap celui care incearca concrez asta...Bravo,Radoi!Huo,cei care sunteti de acord cu fotbalul slab din campionatul romanesc,conducatori,antrenori,fotbalisti!Stiu ca se vor supara unii asazisi fani,dar,in afara Clonei din Craiova,pacatuiesc mult la acest capitol Farul si FCSB,desi la Gica Hagi,chiar nu ma asteptam...pacat...

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  13 Noiembrie 2022, 23:36

Radoi ești în zona ta cu Olteni ,nu știu de ce te surprinde !

sibelius
sibelius  •  13 Noiembrie 2022, 12:40
Postat de laur33 pe 13 Noiembrie 2022, 10:50

Câtă ipocrizie. Se ia de Sergiu ca tine adversarul când Rădoi a fost fundașul karate kid. Intra la adversar cu 2 talpi. Oare ce e mai grav?

Tu ai inteles ce ai citit?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează