FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSU CRAIOVA 2-2

Cârțu îl bagă în ședință pe Rădoi, după ce antrenorul a făcut curățenie la Craiova: „Trebuie să discutăm. Sunt prea mulți jucători dați deoparte”

Mirel Rădoi a lăsat 4 jucători în afara lotului pentru meciul dintre Rapid și CS Universitatea, scor 2-2
Mirel Rădoi a lăsat 4 jucători în afara lotului pentru meciul dintre Rapid și CS Universitatea, scor 2-2

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 noiembrie 2022 12:30 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2022 12:44

Mirel Rădoi a lăsat 4 jucători în afara lotului pentru meciul dintre Rapid și CS Universitatea, scor 2-2. E vorba despre Andrei Ivan (25 de ani, atacant), Jovan Markovic (21, atacant), Ionuț Vînă (27, mijlocaș central) și Sergiu Hanca (30, extremă dreapta). A doua zi, Sorin Cârțu, președintele oltenilor, a părut că nu e de acord cu decizia lui Rădoi.

  • CONTEXT: Precum la precedentul meci de campionat, 1-0 cu U Cluj, în primul „11” al celor de la CSU nu au apărut Andrei Ivan și Jovan Markovic, titulari de fel. Dacă etapa trecută aceștia au fost pe bancă, aseară, cu Rapid, nici măcar nu au prins lotul!
  • În aceeași situație se află mijlocașii Ionuț Vînă și Sergiu Hanca.
  • Înaintea meciului cu Rapid, antrenorul oltenilor, Mirel Rădoi, a sugerat că în spatele omiterii acestora se află motive legate de disciplină. După meci, a venit cu lămuriri.
„VAR” improvizat în Liga 1 » Scene de tot râsul la Ploiești, după faza de penalty din Chindia - Farul
CHINDIA - FARUL 1-1
„VAR” improvizat în Liga 1 » Scene de tot râsul la Ploiești, după faza de penalty din Chindia - Farul

Rapid - CSU Craiova 2-2. Sorin Cârțu: „Sunt prea mulți jucători dați deoparte”

Dacă patronul Mihai Rotaru i-a ținut partea lui Rădoi în public, Cârțu spune că sunt prea mulți jucători dați deoparte și că argumentele lui Rădoi nu sunt concrete.

De asemenea, președintele alb-albaștrilor a ținut să precizeze și că Mirel nu l-a sunat după partida din Cupa României cu Ocna Mureș (1-1), deși i-a cerut asta.

N-am discutat cu Mirel după partida cu Ocna Mureș. I-am transmis să îmi dea un telefon, nu mi-a dat telefon. Probabil nu avea timp, era preocupat de meciul ăsta cu Rapid. 

Mi se pare ca sunt prea mulți jucători dați deoparte. El a scos în evidență niște lucruri care au deranjat, dar nimic concret. Sunt niște jucători despre care trebuie să discutăm în această pauză, dacă s-a demonstrat că nu ne ajută”, a declarat Cârțu, potrivit sport.ro.

Am discutat cu Mirel cum am discutat și cu antrenorii precedenți. Îmi spun punctul de vedere, de fapt e o expertiză și o competență. Dacă vrei să ții cont de ea, bine. Dacă ești jupânul echipei, al vestiarului, ai principiile tale și filozofia ta, e problema ta. Dar eu îmi exprim expertiza
Sorin Cârțu, CSU Craiova

Mirel Rădoi, explicații după ce a lăsat 4 jucători în afara lotului la Rapid - Universitatea Craiova

„Sunt 4 jucători care nu au prins lotul. Pe lângă cei doi (n.r. - Ivan și Markovic) mai sunt Vînă și Sergiu Hanca. Sunt decizii luate după meciul de Cupă și ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Despre lucrurile astea putem discuta după meci.

Nu sunt accidentați, sunt foarte în regulă. E vorba de deciziile mele vizavi de disciplină, program și tot ceea ce se întâmplă la echipă”, a precizat Rădoi la Prima Sport, înaintea partidei.

„Dacă rezultatul îi iese, e o poziție foarte câștigată. Dacă nu, poți avea probleme. I se poate spune «Faci ce vrei, ai lăsat jucători deoparte pentru că i-ai pedepsit și am pierdut meciul»” 
- Dan Udrea, redactor-șef adjunct GSP și moderatorul emisiunii Sport Center, la Orange Sport, înaintea meciului

Precizările lui Rădoi după meciul cu Rapid

La flash-interviul de la final, Rădoi a explicat punctual de ce i-a exclus pe cei 4 din lot: 

  • „Dacă cineva se crede mai presus, se înșală amarnic. Cât timp voi fi aici, eu decid regulamentul, de indolență, suficiență. Nu stau să mă rog de nimeni. Toți jucătorii ar trebui să înțeleagă. Dacă nu au înțeles până acum, e strict problema lor. Eu le dau a doua șansă, am greșit și eu ca jucător. Dar a treia oară îmi pare rău, trebuie să pleci.
  • Nu stau să mă rog de niciun jucător. Nu pot sta în fiecare zi să-i cântăresc. Îi iau pe rând, fiecare a primit șanse, nu am nimic cu niciunul dintre ei.
  • Pe Ivan l-am avut la tineret. L-am rugat să nu mai simuleze. Am pus și amenzi. Dar ce face? Simulează cu Voluntari și se accidentează.
  • De Marko (Jovan Markovic, n.r.) m-am rugat să facă anumite lucruri. Dacă noi ne rugăm de el și ne dorim mai mult ca el, e o problemă.
  • Sergiu a jucat titular toate meciurile. La Ocna Mureș putea fi o rușine chiar mai mare, ține adversarul într-una, de parcă eram la o miuță între noi.
  • Pe Vînă l-am adus de la echipa a doua. Era acolo cu Nistor. Dan a știut să profite de șansă, el nu. Doamne-ferește să am ceva cu ei, departe de mine gândul ăsta.
  • Momentan sunt excluși, vom vede pe ce perioadă. Eu când am vorbit de evaluare am vorbit serios.
  • Dacă cineva crede că e de ajuns să se antreneze 5 zile din 6, se înșală. Nu o să stric atmosfera pentru nimeni. Astea sunt principiile mele, prefer să fiu dat afară din cauza lor, nu a altora”.

VIDEO. Alexandru Ioniță, după Rapid - CSU Craiova 2-2: „Cred că e un rezultat echitabil”

Mai multe articole despre Rapid - Craiova:

Cum i-a motivat Mutu pe jucătorii Rapidului: „Am intrat ca niște câini turbați”
Rapid - CSU Craiova 2-2
Cum i-a motivat Mutu pe jucătorii Rapidului: „Am intrat ca niște câini turbați”
Moment special între Cristi Săpunaru și Mirel Rădoi: „Spiritul Rapidului i se datorează, îmi pare rău că n-am jucat la aceeași echipă”
RAPID - CSU CRAIOVA
Moment special între Cristi Săpunaru și Mirel Rădoi: „Spiritul Rapidului i se datorează, îmi pare rău că n-am jucat la aceeași echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  14 Noiembrie 2022, 16:14

Ceva nu este logic in decizile lui Radoi : 1. "... Sergiu a jucat titular toate meciurile. .." ..Pai ori e bun si joaca, ori e slab, ..dar...de ce sa joace toate meciurile ?.... 2. "...Simulează cu Voluntari și se accidentează." Pai ,...ori simuleaza,...ori se accidenteaza ( si asta nu-i...simulare). Daca tu, antrenor, il suspectezi ca... " se da accidentat",.. ca sa nu joace, ca sa te saboteze, atunci e..foarte grav,..nu e de pus in afara lotului, e de dat afara. Si asta se discuta cu Patronul inainte. Vorbim despre un international, cel mai bun atacant ( asa se spune) si ...in -plus ..si oltean. Pina una alta...apararea nu a tinut rezultatul,..cu Rapid,.. dar nici atacul nu a mai putut marca, dupa un 2-0 rapid. Nu cred ca Radoi este foarte competent si cu o capacitate de a vedea lucruri grave ca refuzul de a vrea sa joci. Mai degraba ..." se da mare si tare". Ce poti spune despre... unul fara licenta, dar care ..." a fost facut antrenor"...fiind pus la Nationala...unde..." a dat chix", ca si mai inainte la FCSB ?

o_bic
o_bic  •  14 Noiembrie 2022, 05:37

Nea sorine,te mai faci si de râs pe la tv

ricco
ricco  •  14 Noiembrie 2022, 02:00

Cirtule, mi-ai placut ca fotbalist.... Din pacate, dupa ce ai pus ghetele 'in cui', NU ai dovedit ca te te "asediaza" inteligenta... Spunind "trebuie sa discutam", NU e Mesajul pe care fotbalistii trebuie sa-l primeasca... Mesajul ar fi fost ca fotbalistii sa-si Dovedeasca Profesionalismul si sa se comporte ca Profesionisti atit pe teren (sa NU mai Simuleze sau sa-si tina De Facto adversarul) cit si in afara lui (unul din aspecte fiind sa fie mai atenti CIT maninca si CE maninca... Sa-si urmareasca greutatea Optima fara sa fie presati de antrenor...) Tu insa ai vorbit cind TREBUIA SA TACI...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează