FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Detalii de culise despre implicarea actualului selecționer în Dosarul Valiza: „Eram în cameră când vorbea la telefon cu Răducanu. Am avut o primă mare să batem CFR”

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 11:07 / Actualizat luni, 22 martie 2021 11:50

Pe 7 mai 2008 se declanșa unul dintre cele mai mari dosare din fotbalului românesc, cunoscut ulterior ca Dosarul Valiza. Mai mulți emisari ai lui Gigi Becali, printre care cumnatul Teia Sponte, au fost arestați la Cluj unde duseseră o valiză cu 1,7 milioane de euro, primă pentru jucătorii lui U Cluj pentru a o încurca pe rivala CFR în ultima etapă a sezonului. 

Considerând că banii erau mită, procurorii l-au trimis în judecată pe Becali, care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. 

În timpul procesului, în media au apărut mai multe stenograme ale convorbirilor telefonice avute de Gigi Becali înaintea meciului U Cluj - CFR 0-1. Finanțatorul actualei FCSB încerca să aibă contacte cu jucătorii lui U pentru a se asigura că vor juca pe bune în fața rivalilor din oraș, În două dintre discuții apare și numele lui Zeno Bundea, mijlocaș la U Cluj la acel moment.

Ăla Bundea, iar e un băiat care-ţi place să stai cu el de vorbă!
-  Adrian Mititelu, în discuție cu Gigi Becali

 Și eu am vorbit cu Bundea și cu Claudiu Răducanu. Ziceau: “Băi, păi majoritatea suntem cu voi, numai că problema asta e: să nu dea la unu trei mii, la unul două sute
- Mirel Rădoi, în discuție cu Gigi Becali 

Ulterior, Mirel Rădoi - acuzat și achitat pentru mărturie mincinoasă - i-a acuzat pe procurori că au făcut interceptări ilegale și că multe dintre discuții nu sunt conforme cu realitatea. Căpitanul echipei lui Becali a negat vehement că ar fi discutat cu Zeno Bundea. 

VIDEO Zeno Bundea: „Mirel vorbea cu Claudiu Răducanu”

Prezent în direct la GSP Live, Zeno Bundea susține că actualul selecționer purta discuții cu fostul său coleg Claudiu Răducanu. 

Nu am avut nicio discuție cu Rădoi. Rădoi vorbea cu Claudiu Răducanu, eu stăteam în cameră cu Claudiu. Ei au vorbit, eu nu am vorbit în viața mea cu el la telefon. Probabil, Claudiu i-o fi zis că e în cameră cu Zeno.

Nu am discutat cu absolut nimeni. Am luptat să câștigăm acel meci. Aveam o primă consistentă, ne-a transmis-o președintele Doboș. Aveam 1,5-1,7 milioane de euro sau de dolari să câștigăm. Nu știu cât ar fi revenit fiecăruia dacă am fi câștigat meciul. 

Dumnezeu mi-e martor că am jucat să câștig. Dacă au fost alți jucători care au fost și au trădat, asta e. CFR câți bani putea să ofere unui jucător să vândă meciul?! Mă gândesc că ar fi trebuit să fie o sumă colosală.  Dar Becali a făcut o greșeală. Trebuia să vireze banii în contul lui U Cluj. Ca primă de joc”. 

Chemat la audieri de procurori, Zeno Bundea spune că a trecut prin momente neplăcute: „Nu a fost plăcut să fiu audiat, dar nu am avut emoții. Știam că nu am făcut nimic. Noi am dat declarații despre ce s-a întâmplat cu o seară înainte de joc. Eu în afară de faptul că mai auzeam că vorbea Claudiu cu Mirel, nu aveam ce să știu. Nu am fost implicat”.

FOTO. Imagini tari de la meciul dintre U Cluj și CFR Cluj, 0-1, din mai 2008

+45 FOTO

Gigi Becali: „Mi se rupe p..a de Poliţie şi DNA"

Iată câteva dintre pasajele cele mai edificatoare, care demonstrează că faptele pe care patronul de la FCSB le comitea atunci nu numai că nu-l speriau, dar era chiar sfidător la adresa celor care îl ascultau şi la adresa procurorilor.

Rădoi: Naşule, uite acum m-au sunat băieţii de la U Cluj...
Becali: Da!

Rădoi: ... şi mi-au zis că au vorbit cu Toni, că le-ar fi tran... Da' telefonul e ascultat?
Becali: Păi, da' auzi, normal că e ascultat!

Rădoi: A! Păi, atunci trec eu mâine, naşule, dimineaţă. Mata eşti la palat?
Becali: Păi, zi, măi, că îmi bag p...a! Ce dacă e ascultat? Să-mi sugă p..a!

.....

Rădoi: Păi, naşule. Să nu, să nu trimită ăia poliţia...
Becali: Şi dacă trimit?! Îmi beleşte p...a poliţia sau ce? Am furat ceva sau ce? Şi am trimis pe Teia să cumpere un teren în Cluj.

Rădoi: Mda!
Becali: Înţelegi? Du-te, bă! Bă finule, mi-e frică mie de căcaturi de-astea, mă?

Rădoi: Eu ştiu, naşule?! Abia aşteaptă ăştia...
Becali: Bă băiatule, mie mi-e frică când fur, atâta! Dacă fur, bă băiatule. Păi, când eu sunt corect şi fac dreptate! Eşti nebun la cap?! Şi care e treaba? Pînă la urmă, risc, ce vrei să fac?

....

Becali: Deci, eu dacă mă ascultă te doare în p..ă pe mata! Păi, şi pe mine mă doare în p..ă şi de DNA, că eu nu fac nimic...
Horoba: Da! Da!

 

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Cifre incredibile despre finanțarea din bani publici: statul cheltuie 1 mil. € pe zi pentru sport. Dar îi cheltuie bine?

„Tu nu mai calci la națională!” » Jucătorul INTERZIS de Rădoi și Dică

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
304447073838438
Vasile Cosug  •  16 Aprilie 2021, 12:59

Scursurile fotbalului romanesc aflate si astazi in actiune....si mai vrem sa vedem fotbal in aceasta tara !

zorrozabal
zorrozabal  •  22 Martie 2021, 19:22

Hopaa!Au inceput campania impotriva lui finu Mirel?Ce sa intelegem de aici?Ca cineva nu il mai agreeaza pe finu Mirel la nationala?Chiar de neinteles, pentru ca finu i-a convocat pe toti de la fcsb!Nu l-a„iertat”nici macar pe„lampard”!Sau o fi nemultumit ca nu l-a convocat si pe Stan?Sunt foarte curios pe cine-l va„pune”in locul lui?!Cu mana lui ***, off course!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iulian1952
iulian1952  •  22 Martie 2021, 19:01

AȘTIA SUNT GAZETARII SPORTIVI ROMÂNI : - *** PÂNĂ LA CAPĂT . CU CINE SAU CU CE TREBUIE ASOCIAT ACEST ARTICOL ? AU UITAT SĂ-L MENȚIONEZE PE PIȚURCĂ . *** CARE HABAR AU DE SPORT . IOANIȚOAIA SĂ TRĂIASCĂ , *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează