FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Operațiunea „Salvați Dinamo” » Nicolae Badea pândește falimentul pentru a continua tradiția clubului

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 08:53 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 08:53

Nicolae Badea (72 de ani), fostul finanțator al "câinilor", are un plan prin care, în cazul în care actualul club din Liga 1 va intra în faliment, echipa sa din Liga a 4-a să continue tradiția.

Situația dramatică prin care trec cei de la Dinamo, care au fost nevoiți să se împrumute de la deținătorii de drepturi TV cu 167.000 de euro pentru a evita depunctarea pentru datoriile de până la 30 iunie 2020, a declanșat deja mișcări în lumea fotbalului. Surse apropiate grupării dinamoviste susțin că Nicolae Badea, cel care acum finanțează echipa din Liga a IV-a, ar fi demarat deja discuții cu diverși posibili colaboratori, oameni de afaceri influenți, care să vină să investească în proiectul său.

Astfel, CS FC Dinamo București, care deține de fapt palmaresul, marca și emblema "câinilor", ar putea deveni continuatoarea clubului din Ștefan cel Mare în fotbalul românesc. Asta dacă se va ajunge la varianta, ce se conturează tot mai dramatic pentru fani, în care clubul din Liga 1, înglodat în datorii, ar ajunge în faliment.

Datoriile cresc, licența e în pericol

„Nu se înghesuia nimeni să ia echipa de la Negoiță nici când datoriile erau de vreo patru milioane de euro. Dar acum, când au fost aduși atâția jucători pe contracte foarte mari și n-au fost plătiți de atâtea luni, cine să mai vină? Că restanțele se tot adună, suma a crescut cu cel puțin 60-70%!”, afirmă aceleași surse. Și un alt "tsunami" se anunță pentru martie 2021, când vor fi analizate dosarele de licențiere pentru viitorul sezon. 

Pentru a putea obține dreptul de a evolua în continuare în Liga 1, Dinamo ar trebui să facă dovada că nu avea datorii la salariați și la jucători până la 31 decembrie 2020. Aceasta în condițiile în care nici fotbaliștii, nici restul angajaților nu au fost plătiți de câteva luni, iar fondul de salarii a crescut exponențial după aducerea noilor jucători, pe contracte foarte mari. "Dacă nu achită nimeni aceste restanțe, ar fi imposibil să se ia licența. Se vorbește de o nouă intrare în insolvență. Dar dacă Dinamo ar pierde și locul în Liga 1, asta ar însemna practic sfârșitul", au mai precizat respectivele surse.

Astfel, dacă planul lui Badea va da rezultate, investițiile în clubul de Liga a IV-a vor fi mult mai mari. Iar echipa ar urma să înceapă drumul spre Liga 1, în cazul în care SC Dinamo 1948 ar dispărea.

Badea a mai ajutat, dar nu a vrut să mai revină

Deși nu a mai dorit niciodată să mai investeascpă la clubul din Liga 1, pe care l-a finanțat în trecut, Nicolae Badea i-a mai ajutat în ultimul timp pe "câini", de când au venit spaniolii. Inclusiv cu baremul de arbitraj la unele meciuri din campionat. Dar sprijinul său a venit atunci în urma demersurilor făcute de Bogdan Bălănescu, fostul director general al celor de la Dinamo, plecat între timp la FC Voluntari.

14este locul ocupat de Dinamo în Liga 1 după 11 etape, cu doar două victorii, 3 remize și 6 înfrângeri

VIDEO Birlică, director de marketing la Dinamo: „Dacă intrăm în insolvență, ne așteaptă falimentul!”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cosmin Contra, rugat de suporteri să rămână: „Dacă are tupeu, să vină în București să te dea afară!”

DINAMO. PCH dezvăluie, într-un nou comunicat: „Cortacero a încercat o altă înșelătorie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
blackknight
blackknight  •  30 Noiembrie 2020, 23:54

aha... deci badea a facut bani frumosi de pe urma lui dinamo si acum vrea sa o ia de la capat... frate dar vreun patron cinstit prin fotbalul romanesc gasim si noi?!

178127134029436
Victor Grigore  •  30 Noiembrie 2020, 20:56

nicu badea un mare escroc . El nu q dat banii copiilor care joaca la echipa lui din liga a 4 a . Exista memorii la FRF, nerezolvare nici acum . Un om de nimic .

ios_ge
ios_ge  •  30 Noiembrie 2020, 17:10
Postat de Claude SH pe 30 Noiembrie 2020, 15:11

Nu mor caii când vor câinii!

Nici cainii cand vor stapanii!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close