Articol de - Publicat luni, 20 martie 2017 11:17

Cei cărora Hagi le stătea în gât probabil că de sâmbătă seara trăiesc nişte frustrări teribile. 

Cum, omul pe care îl scuipaseră că vinde meciurile Stelei să aibă valoarea şi onoarea de a-şi bate fosta echipă şi pe finul său? Nu există aşa ceva, regula stabilită de aceşti atotştiutori era că orice meci Steaua - Viitorul sau Viitorul - Steaua e blat! Chiar şi dacă nu vedeau meciul cap-coadă, tot teoria lor trebuia să fie general valabilă.

Probabil că şi de această dată s-a întâmplat ceva necurat, doar nu pot recunoaşte ei că Hagi e bun, că Hagi o învinge pe Steaua, că Hagi e pe primul loc, că Hagi priveşte de sus Liga 1. Şi acum a fost altceva decât succesul unui om dedicat fotbalului 25 din 24 de ore.

Probabil s-a jucat la pariuri. Se făcea o cotă bună, vor spune "ei". Ambele marchează, nu se dă gol în prima repriză, se dau 4 goluri în ultimele 45 de minute, ultimele 3 goluri sunt marcate cu stângul, iar o reuşită e din lovitură liberă şi o alta de pe linia de fund a terenului.
Ca să fie cota mai mare probabil că s-a pariat şi că vor fi 2 minute de prelungiri în prima repriză şi 3 în a doua, dar şi că e cartonaş roşu în meci şi că Haţegan va acorda 6 avertismente, că Niţă va face o eroare mare, că va începe să plouă în timpul meciului şi că Hagi îşi va arunca măcar o dată şapca de pe cap! Se făcea o cotă de sute, mii, zeci de mii. Înmulţită cu cât a pariat fiecare jucător ieşea un câştig bun! Blat pentru pariuri!

Când îţi faci un scop în viaţă din a încerca să-l denigrezi pe Hagi ajungi să-ţi pierzi luciditatea. Probabil "ei" vor ajunge să conteste şi că Gică a fost fotbalist mare, nu doar că e un antrenor care pune la respect Liga 1 cu Casap, Vână, Coman şi Nedelcu. Şi care, la doar 8 ani de când a pornit de la ZERO acest proiect numit Viitorul, e deja numărul 1. Şi cu acceptul, şi fără acceptul unora.

Hagi a trăit şi a dezvoltat acest proiect chiar dacă pe holurile FRF strigătele unui mare şef indicau să nu mai fie selecţionaţi jucători de la el la loturile de juniori. Liţă Dumitru a dezvăluit acest lucru. Hagi a trăit şi va trăi la nivel înalt în fotbal în ciuda celor care râd de el că nu vorbeşte precum Liiceanu sau Pleşu, de parcă face literatură, nu fotbal!

Hagi va continua să performeze fiindcă nimic în afară de fotbal nu mai există în viaţa lui. "Ca să pot să o bat pe Copenhaga în Youth League, am studiat timp de 2 luni tot fotbalul danez la nivel de juniori, pentru a le înţelege conceptul". Deja nu mai e vorba doar despre pasiunea unui om care şi aşa a dat deja enorm fotbalului, ci despre faptul că Hagi înseamnă fotbal 1000%.


Dacă vom şti să apreciem cât noroc avem că Hagi e încă aici, în fotbalul nostru, atunci mai avem o şansă. Dacă ne vom lăsa influenţaţi de "ei", cei care văd în Hagi ce vedeau şi în Pădureanu şi Gheorghe Ştefan, atunci totul e terminat şi fără speranţă.

Care "ei"? Ei cei care, natural sau material, sunt legaţi de oameni din FRF şi care se simt datori să le facă pe plac încercând să-l denigreze pe Hagi. Şi în acest mod să valideze afirmaţia unui oficial al Federaţiei, rostită în faţa unui ziarist, într-o discuţie neoficială: "Sunteţi orbiţi de ce a fost Hagi ca fotbalist şi nu puteţi vedea că el nu poate fi manager şi că nu poate conduce nimic".

Hagi, ca manager, mai are un pic şi ia titlul!! FRF-iştii, tot ca manageri, cu tot cu postacii lor, au dus deja naţionala sub Burkina Faso, Iran şi Congo. Asta e realitatea. Restul, vorba colegului Remus Răureanu, e doar propagandă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”