FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR CLUJ 0-3

Petrescu a început interviul cu un zâmbet larg și a încheiat cu un atac descătușat: „Râde lumea de tine dacă te aude!”

Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul campioanei, și-a felicitat elevii pentru joc și a lansat un atac la adresa șefilor fotbalului românesc. +35   FOTO
Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul campioanei, și-a felicitat elevii pentru joc și a lansat un atac la adresa șefilor fotbalului românesc.

Articol de , , - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 22:27 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 22:52

CFR Cluj s-a impus clar pe terenul Farului, scor 3-0, și a urcat pe primul loc în Superliga României. Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul campioanei, și-a felicitat elevii pentru joc și a lansat un atac la adresa șefilor fotbalului românesc. 

Farul - CFR Cluj 0-3, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Marius Mărgărit
Farul - CFR
Farul - CFR Cluj 0-3, comentat de Ovidiu Ioanițoaia, Remus Răureanu și Marius Mărgărit

Dan Petrescu, după Farul - CFR Cluj 0-3

„Pentru mine și pentru echipă a fost chiar meciul perfect. Nici în visele cele mai frumoase nu ne gândeam că vom bate cu 3-0 la Farul. Am stat foarte bine în teren, am făcut presing exact cum trebuie. I-am deranjat foarte mult. 

Cel mai important a fost primul gol. Ne-a dat aripi! A fost un gol extraordinar, de la un jucător care nu mă surprinde. L-am dorit cel mai mult pe Krasniqi. Sper să nu îl vindem repede! Betancor a venit și a plecat, Dugandzic la fel. 

Mi-aș dori să îl antrenez mai mult, să câștige și el un trofeu. După ce l-am luat, multe echipe care s-au mișcat târziu au fost supărate. Krasniqi e un jucător cuminte, care se antrenează bine. El încă nu e la 100%.

Nu știu cine a jucat rău azi. Toți merită felicitări! Aveam nevoie de o reacție pozitivă. Secretul e să muncim mereu. Stau foarte mult la stadion. În opinia mea, cel puțin 5 echipe se vor bate la titlu până în ultima etapă. Noi vom avea foarte multe meciuri și trebuie să rămânem concentrați”, a spus Dan Petrescu la Orange Sport. 

Dan Petrescu, atac la adresa FRF

„Nu înțeleg numărul de pe listă. De ce Chelsea să aibă 30 de jucători, iar noi doar 22? Noi avem mai multe meciuri decât Chelsea! Avem Cupa, avem Conference League. Care e motivul ca un club să aibă doar 22 de jucători trecuți pe lista de campionat? Să trimit prin tribune, să îi las afară. Cer ceva imposibil? 

De ce să nu avem 11 jucători pe bancă? E normal ca un jucător să fie supărat dacă îl trimit în tribune. Noi suntem mereu pe invers. Și cu antrenorii, aici antrenează cine vrea. Eu chiar nu înțeleg. Fiecare echipă ar trebui să aibă un antrenor cu licență. Toată lumea deja vorbește prea mult despre asta. 

Să îmi spună și mie cineva ce beneficii a adus regula asta U21, că la națională nu batem pe nimeni. Am fost peste tot în lumea asta, dar n-am văzut așa ceva. Râde lumea de tine dacă aude”, a răbufnit antrenorul campioanei. 

VIDEO CU FAZA. Ermal Krasniqi, pariul lui Petrescu, gol la debut » Combinație superbă cu Yeboah și finalizare cu „sânge rece”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Fostul campion cu FCSB se ia de Becali: „După câte eforturi faci, mă scoți după 45 de minute? Lasă-mă, frate, să plec acasă!”

Mihai Stoica a dezvăluit de ce Cordea a fost rezervă în victoria cu Hermannstadt: „Îl necăjește!” + motivul schimbării lui Sorescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  27 Ianuarie 2023, 21:24
Postat de vasileroaita pe 24 Ianuarie 2023, 08:49

Cluburile sunt societăți comerciale. Și angajează pe cine vor. Și persoane de care au nevoie! Cum vii tu să-i dictezi unui patron pe cine să folosească la strung pe alte criterii decât cele profesionale?!? Chelsea - și celelalte cluburi din țări cu fotbal dezvoltat - de ce nu au listă A și listă B?!? Ce binefacere au adus fotbalului nostru aceste reguli idioate?!? Ce tânăr jucator impus de FRF pe alte criterii decât valoarea au ajuns să ne reprezinte cu cinste la Națională sau în fotbalul mare?!?

Eu nu-i spun unui patron pe cine să folosească. Eu spun că Dan Petrescu face transferuri aiurea. Aduce jucători pe care nu-i poate folosi pentru că nu-i poate pune pe listă. Cât despre liste, nu cred că în țările străine echipele pot pune oricâți jucători pe listă.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  24 Ianuarie 2023, 17:05
Postat de marcelclujnapoca pe 24 Ianuarie 2023, 13:57

Daca ar fi scoasa regula U 21 ar creste valoarea juniorilor la vanzare in Liga 1 pentru ca nu ar fi din obligatie pus intr-o echipa. Sa fie campionat de tineret sperante si atunci promovezi 15-18 juniori ....nu unul !!! Atunci vezi valoarea unui junior cand da 30-40 de goluri la U21 !..si poti sa il promovezi la 18-19 ani in echipa !

Poate fi sponsorizat de Guvern campionatul de tineret speranțe...și 10 % sa meargă la televiziuni pentru transmisii TV. Doar jucătorii romani din academiile echipelor de Liga 1 !

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  24 Ianuarie 2023, 13:57

Daca ar fi scoasa regula U 21 ar creste valoarea juniorilor la vanzare in Liga 1 pentru ca nu ar fi din obligatie pus intr-o echipa. Sa fie campionat de tineret sperante si atunci promovezi 15-18 juniori ....nu unul !!! Atunci vezi valoarea unui junior cand da 30-40 de goluri la U21 !..si poti sa il promovezi la 18-19 ani in echipa !

Vezi toate comentariile (41)
Comentează