FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Piți mută periculos pentru olteni! Craiova are aceeași problemă din mandatul lui Devis Mangia

Articol de - Publicat marti, 26 noiembrie 2019 18:13

Schimbând portarul, un post-cheie, extrem de sensibil, Victor Pițurcă riscă să ajungă în situația din sezonul 2017-2018, când Mangia pendula între Calancea și Mitrovici.

În tentativa sa de a revoluționa Craiova, Victor Pițurcă a intrat sâmbătă, cu Hermannstadt (3-0), într-o zonă periculoasă. Înlocuindu-l pe Mirko Pigliacelli cu Laurențiu Popescu între buturi a creat tensiune în cel mai sensibil compartiment al echipei. 

Postul este unul cheie, ultima redută în calea adversarului, iar purtătorul tricoului cu numărul 1 trebuie să se bucure de încrederea totală a antrenorului, fiindcă presiunea asupra lui este foarte mare. Dacă un jucător de câmp își mai poate permite și câte o pasă greșită, goalkeeperul poate ruina toată munca echipei printr-o eroare. 

Popescu n-a greșit împotriva sibienilor, însă nici adversarul nu i-a pus cine știe ce probleme. În schimb, nu e greu de intuit ce se întâmplă în mintea lui Pigliacelli. Piți a admis că italianul s-a supărat rău, „el vrea să apere mereu”, și drept urmare l-a scos din lot pentru meciul cu Hermannstadt. 

Dar dacă antrenorul nu l-a înlocuit pentru o greșeală gravă, ceea ce ar explica logic mutarea, atunci pe goalkeeperul de 26 de ani l-a destabilizat psihic. Iar lui Popescu și lui Marinescu le-a transmis, indirect, că „la fel ați putea păți și voi”. 

Practic, Craiova este amenințată acum cu aceeași problemă cu care s-a confruntat ultima oară în sezonul 2017-2018, când Devis Mangia oscila între Calancea și Mitrovici. 

Niciunul nu s-a bucurat de încrederea deplină a antrenorului, niciunul n-a reușit să se impună. Iar liniște s-a făcut abia după aducerea lui Pigliacelli, care sezonul trecut, titularizat mereu, s-a numărat printre cei mai buni 3 portari din campionat. 

„Pigliacelli nu a jucat fiindcă eu am considerat că trebuie să apere Popescu. Dacă va apăra bine Popescu, va rămâne titular, dacă nu, urmează Marinescu. Eu vreau să le dau şansa tuturor să apere” 
Victor Pițurcă, antrenor U Craiova 

„Pigliacelli e profesionist, trebuie să se pregătească şi să prindă echipa din nou. Dacă nu, e problema lui! E angajat al clubului, e plătit, ia lunar salariu, trebuie să-şi facă meseria. Joacă aceia care sunt în formă”
Victor Pițurcă, antrenor U Craiova 

16 partide,din 17 posibile, a apărat Pigliacelli poarta Craiovei în acest sezon de Liga 1. A încasat, în medie, un gol pe meci

16 goluria primit Craiova în 2019-2020. Are a doua cea mai bună apărare din campionat, după CFR (13)

5,63 e medianotelor lui Pigliacelli în Gazeta Sporturilor. Sezonul trecut l-a încheiat cu 6,11

Vezi și:

DINAMO // Îi are pe ”câini” pe conștiință! Roș-albii îi vor rezilia contractul lui Linas Klimavicius

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
dansy
dansy  •  27 Noiembrie 2019, 17:35

Deoarece aceasta foaie de sport neavand subiecte inventeaza ,pur si simplu .Din fericire stim cu totii ce hram poarta,cat de impartiali sunt si ce IQ-uri medii au.

875360749272795
Costi Corabu  •  27 Noiembrie 2019, 14:39

Draga domnule jurnalist, nimeni dar absolut nimeni dintre cei ce au comentat nu-ti sustin aberatiile.

kaloogarele
kaloogarele  •  26 Noiembrie 2019, 20:54

nr 1 e popescu, typo

Vezi toate comentariile (14)
Comentează