FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

UPDATE Li s-a tăiat finanțarea! Iar Prunea încinge spiritele: „Îl șantajează!” » Ce spun fostul președinte și primarul

Articol de - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 14:31 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 16:13

Consiliul Local Iași a votat astăzi împotriva continuării finanțării clubului, iar „vicele” Comitetului Director, Adrian Ambrosie, e acuzat de fostul internațional Florin Prunea că l-ar avea la mână cu ceva pe edilul Mihai Chirica.

UPDATE 16:10 » Mihai Chirica: „USR – PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!”

Mihai Chirica, primarul Iașiului a emis un coumincat cu privire la deiciza luată în Consiliul Local și a criticat tăierea finanțării echipei.

 În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, 7 aprilie, o nouă alianță a grupurilor de consilieri USR-PLUS și PSD a respins un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 390.000 de lei pentru acoperirea unor cheltuieli urgente ale Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași. Măsura era una de prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, clubul de fotbal fiind puternic afectat pe durata pandemiei. 

Proiectul de hotărâre a fost inițiat inclusiv în urma discuțiilor purtate în ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, 31 martie, în care o serie de consilieri USR-PLUS și PSD au solicitat o strategie de relansare a clubului de fotbal. Proiectul părea că are toate șansele să fie adoptat în condițiile în care, în ședința de luni, 5 aprilie, a Comisiei de Tineret și Sport a Consiliului Local, ședință în care a fost prezentată și o astfel de strategie, inițiativa primise aviz favorabil, cu sprijinul consilierilor PNL (11 voturi), PMP (2) și PSD (5).

Cu toate acestea, în ședința extraordinară de miercuri, 7 aprilie, cei 9 consilieri USR-PLUS și cei 5 consilieri PSD au decis să respingă acordarea sprijinului financiar pentru Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași. 

„Nici eu nu sunt mulțumit de activitatea conducerii executive a clubului de fotbal Politehnica Iași și am cerut o strategie de relansare și rezultate, nu pentru mine, ci din respect față de banii publici și pentru ieșenii care iubesc fotbalul.

Am explicat Consiliului Local că acest ajutor era o «gură de oxigen», aproape o ultimă șansă pentru ca Poli Iași să nu retrogradeze. Din păcate, astăzi am constatat cu tristețe că, în ciuda interesului mimat față de soarta clubului, consilierii USR-PLUS și PSD au ales politicianismul în locul responsabilității, iar ura față de primarul ales a îngropat Poli Iași. Nu vreau să folosesc sloganuri politice, dar aș vrea să le propun unul ieșenilor care iubesc echipa Iașului: «USR – PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!»
-  Mihai Chirica 

UPDATE 16:00 » Ciprian Paraschiv reacționează 

Fostul președinte al clubului a emis un comunicat pe contul lui de Facebook în care a criticat deciziile luate la Iași.

Nu am pronunțat deloc critic numele de Mihai Chirica până acum, în speranța că îl voi duce pe calea cea bună și va înțelege măcar în ceasul al 12-lea că drumul pe care a ales să meargă în sportul ieșean este falimentar.

Ultima brumă de speranță s-a risipit, așa că hai să spunem răspicat lucrurilor pe nume! În mandatul dumnealui, Iașul a îngropat cinci echipe de primă ligă. Acum, se duce spre groapă și regele fotbal.

Asta pentru că domnul Chirica susține un Consiliu Director decrepit, cu care s-a întâlnit de nenumărate ori la palat, pe care l-a făcut să ia decizii care au aruncat clubul în haos. A rupt echipa de suporteri, de consilierii locali care nu-i sunt sub papuc, atitudinea sa inexplicabilă generând și acuze publice că e șantajabil de Adrian Ambrosie.

Eu nu am venit la Poli ca să sărut inelul, am venit să pun în practică experiența mea derulată la cel mai înalt nivel al fotbalului, în țară și Europa. Nu eu am bătut la ușă să vin la Iași, am fost chemat, coincidență, înainte de campania electorală, de domnul primar. 

Am avut și reușite, și nereușite, dar, la fel ca anul trecut, salvam sigur echipa dacă eram lăsat în pace!

Acum intru în grupul unor nume imense ale fotbalului care nu au fost bune în Copou: Florin Prunea, Eugen Neagoe, Arcadie Zaporojanu (impresarul lui Mircea Lucescu), Tibor Selymes, Daniel Pancu, Andrei Cristea etc.

Domnul primar rămâne cu Adrian Ambrosie și alte persoane cu probleme majore de competență, moralitate și verticalitate, care au o singură calitate. Nu spun că împăratul este gol!
- Ciprian Paraschiv

Tensiuni la Poli Iași 

În vreme ce Poli se află la Ovidiu, pentru restanța de mâine seară cu Viitorul, dinspre Iași vin vești proaste. Consiliul Local a votat împotriva continuării finanțării clubului. De la reprezentanții USR au fost 9 voturi împotrivă, iar 5 PSD-iști s-au abținut. Motivația: „Consiliul Director n-a fost reformat, așa cum s-a solicitat". 

Contactat de GSP.RO, vicepreședintele CD, Adrian Ambrosie, a izbucnit: „Ăștia-s adevărații sabotori ai echipei! Cei care o nenorocesc". Oficialul moldovean a comentat și afirmația gravă făcută deunăzi, la Pro X, de fostul președinte al grupării, Florin Prunea, convins că „Ambrosie îl șantajează pe primar! Îl are cu ceva la mână!", aluzie la faptul că foarte mulți au plecat de la Poli, numai el a rămas mereu în picioare. 

Asta-i o mizerie. N-are absolut niciun suport. Clubul actual a fost înființat în 2010, prin fuziunea clubului meu, CS Navobi, cu Tricolorul Breaza. Atunci era alt primar. Dacă actualul edil și Consiliul Local decid să ajute e hotărârea lor. Vorbim de singurul ambasador al orașului la nivel înalt, în Liga 1. E condus de un Consiliu Director și eu am un singur vot dintr-un total de cinci.
- Adrian Ambrosie. 

Acuzat de formațiunea USR din Consiliul Local că el și membrii CD „sunt prietenii primarului Chirica și singura preocupare a conducerii este de a-și păstra salariile nesimțite și de a-i face imagine primarului", Ambrosie susține că „asta-i altă mizerie". „Vicele" CD a ținut să precizeze că „eu sunt apolitic, nu sunt înscris în niciun partid. Și nimeni din Consiliul Director nu-i angajat al clubului, deci nu ia bani de acolo. Interesul nostru acum e ca echipa să aibă liniște și să ne salvăm de la retrogradare". Primarul Mihai Chirica n-a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.

Decizia de a suspenda funcția președintelui Paraschiv am luat-o vineri, în CD, și a primit-o luni, prin executor judecătoresc. Oricum, va fi supusă la vot vineri, în cadrul Adunării Generale. Nu-mi doresc și nici nu se pune problema să fiu managerul executiv al clubului. Tot ce vreau e să scăpăm de retrogradare.
- Adrian Ambrosie, vicepreședinte CD Poli Iași

60.000 de euroar fi împrumutat primarul Chirica de la un investitor imobiliar local, Ion Zapodeanu, pentru a plăti săptămâna trecută o parte din salarii la club - scrie „topiasi.ro"

VIDEO Schimb de replici dur între Adrian Ambrosie și Ciprian Paraschiv, în direct la GSP Live

Citește mai multe știri din Liga 1. 

O nouă competiție în România?! Oficialul LPF oferă detalii: „S-ar putea ca în curând să aveți o surpriză”

Fiecare echipă cu arbitrii ei „de casă”! Concluzii incredibile: cine sunt „aliații” lui FCSB, CFR Cluj și CS Universitatea Craiova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
nebeleizis
nebeleizis  •  08 Aprilie 2021, 07:50

Mare club tricolorul breaza din iasi ... Sa se desfiinteze si asa sunt degeaba.

3273676242659958
David Titi  •  07 Aprilie 2021, 18:34

Din pacate, nu frumusetea si mărimea orasului conteaza....Alte lucruri sunt importante: banii, managementul si implicarea autoritatilor. Ce păcat, se vor bucura Voluntari si Clinceni si va juca la matineu Poli Iasi!

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  07 Aprilie 2021, 17:55

Pacat, inca un nume de traditie dispare iar guvernu nu ajuta cu nimic. Ar trebui o lege a sportului ca in Ungaria. USR e pus pe taiat tot.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează