FOTBAL  »  Superliga  »  CS DINAMO

EXCLUSIV „Nu vedeți modelul CSA Steaua?” » Președintele de la CS Dinamo, despre planurile ministerului cu echipa de fotbal: „Obiectivul e unul singur”

Imagine din duelul CS Dinamo - ACS FC Dinamo, clubul lui Badea / Sursă foto: GSP
Imagine din duelul CS Dinamo - ACS FC Dinamo, clubul lui Badea / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 07:00 / Actualizat marti, 24 mai 2022 13:30

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a explicat, într-un interviu acordat pentru GSP.ro, ce intenții are cu formația de fotbal ce e pe punctul de a promova în Liga 3. Într-un context mai larg, ediția de astăzi a Gazetei Sporturilor scrie despre planul pe care Ministerul de Interne l-ar avea în cazul în care clubul din Liga 1 va retrograda în „B”. 

Suporterii lui Dinamo nu trăiesc doar cu amenințarea tot mai mare a ligii secunde, ei sunt față în față și cu o posibilă dispută identitară de durată. Asta fiindcă iminența unei retrogradări în Liga 2 ar veni la pachet și cu un adevărat „vârtej”!

În polemica născută între clubul încă în Liga 1 și pretențiile lui Nicolae Badea își croiește drum o altă entitate dinamovistă, echipa Clubului Sportiv Dinamo, proaspăt înființată și care e favorită să urce în „C”.

Duminică, la prânz, GSP.ro a purtat un amplu dialog cu Ionuț Popa, omul din fruntea CS Dinamo. În timp ce tot mai multe voci discută pe la colțuri despre un posibil schimb de putere între clubul muribund din Liga 1 și cel al M.A.I, președintele Clubului Sportiv din Ștefan cel Mare dezvăluie care ar fi menirea propriei echipe de fotbal, negând un ipotetic asalt spre prima ligă pe modelul CSA Steaua.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo: „Nu avem nici know-how, nici posibilitatea legală de a ajunge în Liga 1”

Echipa noastră din Liga 4 a fost înființată pe fondul construcției stadionului, pentru a avea echipă de fotbal și pentru a crea o continuitate a academiei, fiindcă avem copii la U16, U17 și U18 pe care-i debutăm la Liga 4. Am făcut asta pe modelul unor echipe cu mai mare experiență decât noi.

Dinamo din Liga 1 putea să fie și campioană, noi n-avem treabă. Speculații pot fi, dar nu vedeți modelul CSA Steaua și legislația în vigoare? Ei nu pot promova în Liga 1. 

Care e obiectivul cu echipa de fotbal? Unul singur, să avem continuitate pentru copiii din academie, atât. Nu avem nici know-how, nici posibilitatea legală de a ajunge în Liga 1”, a declarat, în exclusivitate pentru GSP.ro, Ionuț Popa. 

„Nu vedeți modelul CSA Steaua?” » Președintele de la CS Dinamo, despre planurile ministerului cu echipa de fotbal: „Obiectivul e unul singur”
Ionuț Popa, președintele CS Dinamo

Ionuț Popa respinge varianta unui „blat” cu Nicolae Badea: „Nu avem activități comune”

Numărul unu de la CS Dinamo respinge acuzațiile venite zilele trecute dinspre ultrașii din PCH, cei care lansaseră un scenariu incredibil, potrivit căruia clubul Ministerului și cel al lui Nicolae Badea și-ar fi dat mâna pentru a-i pune bețe în roate echipei din prima ligă.

„Noi nu avem nici 1%, nici măcar o activitate comună cu domnul Badea. Nici nu vorbim. Ultima oară când l-am sunat pe domnul Badea a fost să-i reamintesc că trebuie să-și achite o datorie!

Suntem independenți, ne urmăm drumul. Repet, nu avem nici cel mai mic aspect comun cu Nicolae Badea! Nu am discutat nici măcar 0,01 secunde despre o eventuală colaborare, e 100% real ce spun”, a mai spus președintele Clubului Sportiv din Ștefan cel Mare. 

Eu știu că palmaresul clubului de fotbal până în 1999 sau 2000 e la Clubul Sportiv, dar nu vreau să dezgrop acest subiect, nu vreau polemici. Unde e palmaresul? Cine trebuie să știe unde este știe unde este palmaresul, nu are sens să intru în polemici.

- Ionuț Popa, președinte CS Dinamo

Îmi doresc ca echipa din Liga 1 să evite retrogradarea, să joace și la anul în Liga 1, iar noi să scăpăm de speculații. Noi încercăm să intrăm în Liga 3, dar nu avem alte intenții. Nici n-am avea buget! O să jucăm acolo cu copii care vor să se afirme. Avem o grupă foarte bună la U17, eu zic că vom deveni atractivi cu o echipă în Liga 3.

- Ionuț Popa, președinte CS Dinamo

Cum arată „teorema celor trei Dinamo”

  • Dinamo, clubul din Liga 1, are sprijinul tuturor fanilor, dar a pierdut sigla la cererea lui Nicu Badea și ar putea rămâne în curând și fără palmares! Formația din prima ligă a primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Negoiță, cu o singură condiție: clubul să joace în Liga 1. Astfel, dacă roș-albii vor retrograda în liga secundă, actuala Dinamo va rămâne fără dreptul de a folosi palmaresul. Viitorul clubului ar fi oricum în ceață, din moment ce o eventuală prezență în liga secundă ar da complet peste cap planul de reorganizare.
  • CS Dinamo e clubul sprijinit de Ministerul de Interne. Echipa nu e susținută de galerie, însă va beneficia de viitorul stadion construit în Ștefan cel Mare, după cum a asigurat ministrul Bode. Câteva dintre gloriile clubului au aderat în proiect, unde s-au pus și bazele unei academii moderne de fotbal. Clubul își propune sa promoveze în Liga 3.
  • ACS FC Dinamo, clubul lui Nicolae Badea, participă de câteva sezoane în Liga 4 București, însă nu a atacat până acum promovarea. Formația e condusă de boss-ul de la Computerland și își dispută meciurile tot pe stadionul din Ștefan cel Mare, însă nici ea nu are suportul unei galerii organizate. Totusi, cu sigla și palmaresul în buzunar, clubul așteaptă eventuale “mișcări tectonice” pentru a face un pas în față.
„Nu vedeți modelul CSA Steaua?” » Președintele de la CS Dinamo, despre planurile ministerului cu echipa de fotbal: „Obiectivul e unul singur”
Imagine din duelul CS Dinamo, clubul M.A.I - ACS FC Dinamo, clubul lui Badea, meci jucat în Liga 4 București / Sursă foto: GSP

VIDEO Intervenția de azi a lui Ionuț Popa la GSP Live: “Suntem open-minded, nu vom lăsa Dinamo să moară”

CS Dinamo e lider în play-off, atacă promovarea în Liga 3

În timp ce Dinamo pare să-și trăiască în agonie ultima săptămâna în Liga 1, o altă echipă cu același nume are țeluri îndrăznețe.

CS Dinamo, aflată în subordinea Ministerului de Interne, e în cărți să promoveze în Liga 3, obiectiv asumat de formația la care lucrează, printre alții, Dănuț Lupu, Dănciulescu, Marius Niculae sau Iftodi și care beneficiază de un sprijin politic considerabil.

Echipa Clubului Sportiv e antrenată de Daniel Iftodi și a terminat pe primul loc sezonul regulat din Liga 4 București. 

Roș-albii s-au calificat într-un play-off din care mai fac parte CS Progresul București 2005, ACS Rapid „Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului” și Metaloglobus II. În cazul în care CS Dinamo câștigă play-off-ul, „câinii” Internelor vor disputa un meci de promovare contra unei reprezentante din Liga 4 Călărași. 

După o etapă jucată din play-off, CS Dinamo se află pe primul loc, cu un avantaj fragil, de doar un punct, față de Progresul 2005.

LocPuncte
1. CS Dinamo6p.
2. CS Progresul 20055p.
3. ACS Rapid „Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului”1p.
4. Metaloglobus II0p.
  • primele trei clasate au intrat în play-off cu bonusuri de trei, două, respectiv un punct 

Ultras „Tei” Dinamo, acum o săptămână: „Badea rezolvă cu jucătorii să retrogradeze echipa”

Facțiunea „Ultras Tei”, una dintre cele mai importante din cadrul PCH, a lansat acuzații serioase zilele trecute, după dineul organizat de Badea în Herăstrău

Ultrașii susțin că un grup format din reprezentanții Ministerului de Interne, cei ai clubului CS Dinamo, Nicolae Badea și fotbaliști legendari așteaptă retrogradarea echipei din Liga 1 pentru a prelua controlul de la suporteri!

„Ca și în cazul spaniolilor și altele, le-am cam mirosit din timp, repede, dar degeaba dacă cei mai mulți dintre noi află că focul frige abia după ce se ard pe propria lor piele. Planul este atât de simplu. 

Echipa «MI-CS-Badea-legende», imediat după ce vom pica în B (la dineu exact asta se rezolvă acum direct cu jucătorii), va anunța «adevăratul Dinamo», arătându-ne în același timp cu degetul pe noi, ultrașii, «fraierii» care n-am cedat, ca fiind «groparii lui Dinamo». Dacă mai dau și-un ciocan în stadion, la mișto...”.

Lucian Bode le-a promis dinamoviștilor un stadion modern

De ziua clubului, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a dezvăluit că a predat toată documentația stadionului către Ministerul Dezvoltării pentru construirea noii arene:

„Sper să avem și echipă în 2024, una de cupe europene. Am aflat însă că Dinamo va avea sigur un antrenor de cupe europene, pe Mircea Lucescu. Cum a zis și dânsul, acest club plin de nume ce-au adus respect țării merită un stadion nou. 

Clubul Dinamo e un simbol, azi scriem istorie pentru acest club. Construim o arenă multifuncțională pentru Dinamo. Stadionul va fi preluat de CNI curând”, a spus Bode.

VIDEO Stadion nou, cadou de ziua lui Dinamo » Anunțul ministrului Bode

Citește și alte știri despre Dinamo:

Mesaj dur pentru jucătorii lui Dinamo înainte de returul cu U Cluj: „Dacă o duc pe Dinamo în «B», să dea foc carnetelor!”

EXCLUSIV Ultimele vești de la Dinamo: care e situația jucătorilor accidentați + ce șanse au să joace în returul cu U Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
semperfidelis
semperfidelis  •  24 Mai 2022, 11:45

Ce vrajeala. Au facut echipa pt a promova juniori:)))

endeavour
endeavour  •  24 Mai 2022, 09:01
Postat de suporter pe 24 Mai 2022, 07:27

Ăștia sunt și mai și. Au trei de Dinam0.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

endeavour
endeavour  •  24 Mai 2022, 08:57
Postat de petschovschi pe 24 Mai 2022, 07:49

Și atunci de ce își dorește MAI un stadion nou de 25-30.000 de locuri ? Să joace în Liga a 3-a sau a 4-a pe el ? Că actualul Dinamo va falimenta mai devreme sau mai tîrziu. În rest, s-au construit destule stadioane noi în București (Național Arena, Steaua, Rapid, Arcul de Triumf), acum ar fi cazul să se mai construiască și prin alte părți (în primul rînd Timișoara, dar și Brașov, Iași, Constanța)

Dar csa steaua de ce a vrut să aibă stadion?.... Adică din București doar Dinamo București sa nu aibă! Asta e lozinca ta!..... Ba, tu ori ești p.r.o.s.t, ori rău intenționat! .... Dar eu te bănuiesc că ești stelist ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează