FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ LA ASTRA

Avocatul jucătorilor suspendați de ANAD: „Pe Ioniță s-au răzbunat, după ce l-au păcălit, pe Fatai l-au găsit responsabil că i-a dus la clinică" + „TAS nu va judeca, Astra nu va fi exclusă"

Takayuki Seto și Kehinde Fatai +7   FOTO
Takayuki Seto și Kehinde Fatai

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 18:14 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 18:19

Paul Mincu, cel care i-a reprezentat pe jucători în disputa cu ANAD, explică de ce crede că există diferențele de suspendare între Fatai și Ioniță versus Seto, ce pași vor urma în acest scandal și anticipează că gruparea din Giurgiu nu are de ce să fie scoasă din Liga 1

ANAD a anunțat sancțiunile celor trei fotbaliști de la Astra Giurgiu care au fost acuzați de dopaj. Kehinde Fatai și Alexandru Ioniță au primit o suspendare de un an, iar Seto a fost suspendat opt luni. Dacă decizia va fi definitivă, Takayuki Seto va reveni la antrenamente la finalul actualului sezon, în luna iunie, iar Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai își vor relua activitatea în octombrie 2021. Totuși, avocatul Paul Mincu nu este mulțumit după decizia luată de ANAD și a oferit prima reacție.

- Domnule Mincu, cum comentați decizia Comisiei de audieri a ANAD?

- Injustă! De neacceptat!

- Care e motivul pentru care există diferențe la suspendare între cei 3 jucători?

- Nu știu exact, încă nu am primit motivarea, dar pot să bănuiesc.

- Și de ce bănuiți că Fatai și Ioniță au luat 12 luni, iar Seto doar 8?

- La Fatai probabil au gândit că el a fost cel care le-a propus celorlalți doi și chiar el i-a dus la respectiva clinică.

"Ioniță a fost influențat și păcălit, apoi au acționat pe filosofia lasă că îți arătăm noi ție"

- Și la Ioniță ce motiv bănuiți?

- La el nu bănuiesc, la el sunt sigur că au acționat din răzbunare!

- Membrii comisiei să se răzbune, de ce?

- Fiindcă Ioniță a avut curaj să spună adevărul. Și ei ce au zis: lasă că îți arătăm noi ție pentru ce ai vrut să faci. Și iată că i-au arătat! I-au aplicat o pedeapsă cu 50% mai mare decât în cazul lui Seto doar pentru că, repet, a avut curaj să ia atitudine și să dezvăluie situația reală, anume că a fost împins să dea în prima fază acea declarație. A fost influențat, a fost păcălit. El a făcut cererea de schimbare a declarației înainte de acest verdict, nu după ce a aflat cât a fost suspendat!

- O să atacați decizia de azi?

- Și dacă jucătorii ar fi primit avertisment sau mustrare, tot am fi mers mai departe!

- De ce?

- Pentru că nu acceptăm sub nicio formă ca ei să fie acuzați de încălcarea regulamentului antidoping. De ce? Fiindcă nu l-au încălcat!

"Nu ne vom putea adresa TAS"

- Și unde o să vă adresați? La TAS?

- La TAS nu vom putea ajunge!

- De ce?

- Fiindcă ei nu sunt sportivi de nivel internațional, ci de nivel național, caz în care suntem obligați să ne adresăm Comisiei de Apel de la ANAD. TAS ne-a spus că n-are competență când am ajuns acolo și când am contestat decizia lor de suspendare provizorie. Plus de asta, vom merge apoi, dacă nu vor fi achitați, în instanțele judecătorești.

- Dacă la Comisia de Apel se vor menține aceste sancțiuni, credeți că Astra are vreo posibilitate să nu fie scoasă din Liga 1?

- În opinia mea, Astra nu va risca așa ceva.

"Astra nu a avut nicio implicare, nu riscă nimic"

- De ce, din moment ce sunt mai mult de doi sportivi?

- Fiindcă Astra n-a avut nicio implicare. Implicarea pe care ai avut-o tu în acest caz de dopaj a avut-o și Astra, adică zero! Iar pe lângă acele prevederi ale legii, se mai specifică o chestiune importantă: sancțiunile trebuie să fie întotdeauna proporționale cu încălcările săvârșite, iar dacă Astra n-are nicio implicare, cum ar putea avea de suferit?

- Și cine va decide acest lucru?

- O comisie sportivă internă, care va deschide o procedură disciplinară. În lege scrie că e de competența organizatorului competiției, adică LPF, care ar putea să întocmească o comisie și apoi să decidă, mai ales că în baza Legii Sportului are postura de a exercita autoritatea asupra membrilor săi. Oricum, până nu se vor finaliza acțiunile din instanțe, nu se va putea lua nicio decizie în privința Astrei!

- Chiar și dacă la Comisia de Apel a ANAD-ului verdictul acesta va fi păstrat?

- Chiar și în acest caz! Păi, de ce vă mirați? Vă întreb un lucru. Ce facem dacă Astra ar fi exclusă, iar acțiunile noastre din instanțele judecătorești vor da câștig de cauză clubului? Ce mai faci apoi, după ce ai luat deja decizia de a elimina o echipă? Deci, din punctul meu de vedere, trebuie așteptat un verdict final și definitiv după ce ne vom judeca inclusiv în civil!

Avocatul jucătorilor suspendați de ANAD: „Pe Ioniță s-au răzbunat, după ce l-au păcălit, pe Fatai l-au găsit responsabil că i-a dus la clinică
Avocatul Paul Mincu

VIDEO Alexandru Ioniță dezvăluie cum a ajuns cu perfuzia în venă și cine a făcut pozele: „El ne-a rugat să mergem, pentru reclamă! Am vrut să ajut”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Imagini incredibile înainte de Sepsi - FCSB » Cum arată gazonul care miercuri era acoperit de zăpadă

Marius Șumudică, ironic după tirada lui Pițurcă: „Pregătesc FCSB și Craiova din living, înseamnă că sunt deosebit și foarte bun”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
deusdat
deusdat  •  09 Aprilie 2021, 20:38

Vor fi achitați la apel... în afara de bietul Ioniță. Dacă a vrut să coopereze... :) Balaj a avut nesimțirea să-l amenințe cu 4 ani de suspendare, când lui Sato i-au dat opt luni. Asta pățești cand te iei după Victor "Cip-cirip" Becali.

nickgraham
nickgraham  •  09 Aprilie 2021, 20:02
Postat de di.canio pe 09 Aprilie 2021, 18:57

Nici nu vrem Astra exclusă o vrem DESFINTATA!

pai logic ca o vreti pentru a nu retrograda voi. dar nu te stresa,astra sezonul asta sigur nu se desfiinteaza,dar voi da.

titiduru22
titiduru22  •  09 Aprilie 2021, 19:53
Postat de di.canio pe 09 Aprilie 2021, 18:58

*DESFIINTATA

Acum faci si pe profesorul de limbi ?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează