FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Primarul din Clinceni: „Am fost înșelați de Chirilă, se comportă mizerabil!” » Furios că tehnicianul adus ca un salvator vrea toți banii

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 11:59 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 13:25

Situația la zi în scandalul de la Clinceni. Ionuț Chirilă mai e antrenor la Academica doar în acte. „Lanterna roșie” nu îl va demite, pentru a evita rezilierea unilaterală a contractului. Dar va apela la un artificiu: îl va suspenda pe Chirilă pe motiv de indisciplină și îl va instala pe Flavius Stoican ca „principal”, cu funcția de director tehnic în documente. 

Astăzi, Chirilă și primarul din Clinceni s-au înfruntat de la distanță, la nivel declarativ. Antrenorul a "punctat" primul, într-o intervenție în direct.

Ionuț Chirilă: „Nu plec de la Clinceni, să respecte contractul până la capăt”

„M-am prezentat la club și mi s-a spus din partea primarului că nu voi face antrenament. I-am cerut hârtia de reziliere a contractului. Eu mi-am spus punctul de vedere. Mi-am respectat contractul, am venit, am ajutat financiar clubul cu bani. Mai departe, vedem ce se întâmplă. Sunt la club cu John Ene, «secundul meu», un om admirabil. Clubul să respecte până la capăt contractul dintre noi”, a spus Chirilă în această dimineață, la Pro X. 

Chirilă ar fi de acord cu încetarea contractului doar dacă Academica îi va plăti toate salariile până la final. Are la Clinceni un acord valabil timp de două sezoane, cu un salariu lunar de 6.000 de euro.

Ionuț Chirilă: „Pentru mine, e foarte ciudat că am fost schimbat cu 48 de ore înaintea meciului cu Dinamo”

Ionuț Chirilă a încercat apoi să-și justifice rezultatele modeste din ultima perioadă. „Aveam nevoie de timp. Aveam o filosofie de joc și așteptam unele întăriri. Am jucat de la egal la egal cu Rapid, cu Gaz Metan. Să nu uităm că au plecat 10 jucători de la echipa care a ajuns în play-off. Am preluat o echipă în mijlocul campionatului”, a spus el la Pro X.

Pentru mine, e foarte ciudat că am fost schimbat cu 48 de ore înaintea meciului cu Dinamo. Eu am contract cu Academica Clinceni. Dacă Academica Clinceni îmi va rezilia contractul, vom vedea ce se va întâmpla.

Ionuț Chirilă

Adrian Budeanu, primar Clinceni: „Am fost înșelați de Chirilă, se comportă mizerabil”

La scurt timp după intervenția lui Ionuț Chirilă, Adrian Budeanu, primarul Clinceniului, a intervenit și el. Acesta a dezvăluit care ar fi suma reală pe care antrenorul ar fi adus-o în club: 12.500 lei.

„Ionuț Chirilă a fost adus la Clinceni pe baza unei promisiuni făcute de el, spunea că va ajuta echipa cu 700.000 de euro. El a fost angajat pe o înțelegere amiabilă. Apoi a venit doar cu o sponsorizare de 12.500 de lei pentru a plăti chiria la stadionul Astrei Giurgiu. Dar noi cheltuim și mai mult acum, ne trebuie o sponsorizare în plus doar pentru a plăti chiria de la Giurgiu!

Am fost înșelați de Chirilă, se comportă mizerabil! Clubul nu îi va rezilia contractul. Clubul e în pericol să intre în insolvență și în faliment, nu sunt deloc bani pentru despăgubiri.

Vom numi un nou director tehnic, iar lui Ionuț Chirilă îi vom suspenda activitatea. Există și posibilitatea să antreneze echipa a doua din Liga 3. Va fi suspendat pe motive de disciplină, pentru că în deplasarea de la Cluj el a plecat separat de echipă, cu avionul. 

- Adrian Budeanu, primar Clinceni

Încă nu am ajuns la o înțelegere cu noul finanțator al echipei. Nu pot spune numele lui, dar nu, nu este Nicolae Sarcină. Stoican va fi antrenor, Bobi Verdeș, secund, iar Augustin Călin, director tehnic

- Adrian Budeanu, primar Clinceni

Citește și alte știri despre Academica Clinceni:

EXCLUSIV Ionuț Chirilă e istorie la Clinceni! Nu a mai fost primit azi la antrenamente + s-au înțeles deja cu noul tehnician

Se apropie cutremurul în Liga 1: „Nu știu dacă vom termina sezonul. Toată echipa și-a depus memorii”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
171875491077582
Costel Chelaru  •  03 Decembrie 2021, 04:44

Rusine domn' primar. Da banii omului daca ai semnat ca primarul. Prost o fi Chirila de nu ti-o lua toti banii

2088807144750362
Marcel Pașcalău  •  03 Decembrie 2021, 00:09

Care Brașov? Steagul renașterea Brașov? Care Iași? Pe logica asta, hai sa înființăm și să promovăm direct in liga 1 FC Bihor, otelul Galați, Ceahlăul, FC Bacău, foresta Suceava, FC Olt și aș putea continua. De ce numai cele pe care le vrei? Timișoara are echipele in liga 2 pe locul 10. Vremurile s au schimbat, iar daca ar fi după cum vor unii am avea 40 de echipe în liga 1.

dodo001
dodo001  •  02 Decembrie 2021, 18:48
Postat de leu.mr pe 02 Decembrie 2021, 13:42

Nenea primar daca exista un contract trebuie sa-l respecti (chiar si la Clinceni). Restul sint vorbe goale !

Primarul crede ca e ca la Stat. Face ce vrea, discretionar. Doar ca noii patroni isi vor asuma atat activele, cat si pasivele. Iar acest contract e un pasiv destul de greu la balanta. Mai bine il păstrau, mai bun decat Chirila nu găsesc sa îi scoată din noroiul Clinceniului.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează