FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CFR Cluj, butoi cu pulbere! Străinii nu acceptă propunerea șefilor + Djokovic a notificat clubul

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2020 07:25

CFR Cluj se pregătește de reluarea Ligii 1, dar situația la echipa lui Dan Petrescu e complicată! 

  • Surse apropiate clubului din Gruia susțin că, deocamdată, doar Mario Camora și Mike Cestor, alături de jucătorii români, au semnat anexele conform cărora ar ceda indemnizațiile lunare pe aprilie și pe mai, dacă CFR nu prinde grupele europene.

În plină epidemie, CFR nu a redus salariile cu 50%, nici nu a trimis jucătorii în șomaj, cum au făcut alte echipe, ci a găsit o altă modalitate de a mai scăpa de plăți în această perioadă. Fotbaliștilor li s-a propus ca toate datoriile, adică salariul pe martie, bonusurile și primele din cupele europene, multe restante de anul trecut, dar și din actualul sezon intern, să le fie achitate pe 25 iunie.

În plus, salariul pe aprilie să nu fie plătit deloc, iar cel pe mai să fie recuperat de club până la finalul anului, în 6 rate. Acestea ar urma să intre totuși în conturile jucătorilor, dar doar dacă formația lui Dan Petrescu reușește o nouă calificare în grupele cupelor europene. Iar propunerile au stârnit, evident, reacții diferite în lotul campioanei.

Străinii de la CFR nu acceptă să fie condiționați

Chiar dacă au avut rezerve, jucătorii români din Gruia au acceptat să semneze aceste noi amânări ale restanțelor, dar și clauzele legate de salarii. Străinii nu au acceptat însă clauza care le condiționează primirea drepturilor pe aprilie și mai de accederea în grupele europene. Ar fi de acord să le încaseze mai târziu, eșalonat, dar integral, indiferent de competițiile continentale.

Dan Petrescu a reușit să-i convingă deocamdată doar pe Mario Camora și pe Mike Cestor să semneze respectivele anexe financiare. Ceilalți străini nu au semnat încă, dar se mai poartă tratative cu ei.

Djokovic îi notificase pentru datorii

Unul dintre străini, Damjan Djokovic, a anticipat ce avea să urmeze cu aceste anexe și și-a luat măsuri. Cum CFR Cluj avea datorii mai vechi de 60 de zile la el, ca și la ceilalți jucători, croatul a decis să notifice clubul pentru plata restanțelor. Cum și termenul de 15 zile a trecut, el ar fi putut pleca liber, chiar dacă mai are contract încă două sezoane, până în vara lui 2022.

La negocierea pe anexe, mijlocașul a cerut și a obținut să îi fie plătite integral toate salariile, astfel: pe martie (termen limită 25 iunie), aprilie (25 iulie) și pe mai (6 rate lunare în perioada august - ianuarie 2021). La fel vor să procedeze și ceilalți străini, care nu au semnat încă noile condiții de plată ale datoriilor pe care le are clubul din Gruia. 

15.000 de euroeste salariul lunar pe care îl are Damjan Djokovici la CFR

Hoban și Vinicius, încă un an

Cei mai vârstnici jucători de la CFR Cluj, stoperul Paulo Vinicius (35 de ani) și mijlocașul Ovidiu Hoban (37 de ani), ale căror contracte expirau la 30 iunie, și-au prelungit cu încă un an înțelegerile cu ardelenii. Demersul campionilor a venit în urma insistențelor lui Dan Petrescu, un antrenor recunoscut ca fiind adeptul jucătorilor cu experiență. 

De azi, primul antrenament comun

  • Luni se împlinesc exact două săptămâni de când jucătorii și stafful tehnic de la CFR Cluj sunt în cantonamentul permanent de la hotelul Hilton, din oraș. 
  • În tot acest timp, în care au fost testați pentru coronavirus de 4 ori, fotbaliștii lui Dan Petrescu s-au pregătit doar în grupe de maximum 5 pe un teren de fotbal. 
  • Azi însă ar urma să aibă loc primul antrenament la care să participe toți odată, urmând ca lotul să fie împărțit în două echipe, care să dispute un prim meci amical. 

GALERIE FOTO Imagini de la antrenamentele lui CFR CLUJ 

+22 FOTO

VIDEO Cozmin Gușă despre ascensiunea CFR-ului în vremea lui Paszkany

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Pleacă Billel Omrani de la CFR Cluj? Oficialii campioanei, dezvăluiri pentru The Sun

Fantasticii CFR-ului! Doi jucători l-au încântat pe Dan Petrescu în cantonament » Singurii care au reușit să-i treacă testul: „E destul de rar”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
983732924972315
Soos Vilmos  •  02 Iunie 2020, 07:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luisharcsa
luisharcsa  •  02 Iunie 2020, 07:12
Postat de geogeo pe 01 Iunie 2020, 11:04

Aoleu, ce multi frustrati la comentarii...De ce sa fii frustrat talamb si sa vorbesti despre altii, daca articolul are un singur subiect: niste amanari de salarii, prime sau alte drepturi, lucruri care la alte cluburi sunt mult mai grave si de mai multa vreme. Titlul articolului e aiurea, la fel ca majoritatea titlurilor din ultima vreme, numai ca asta nu scuza prostia celor care ataca FCSB-ul pentru ceva ce n-are nicio legatura cu continutul articolului. Asa, pentru a va improspata memoria celor care spuneti ca GSP e pro FCSB, FCSB a fost singura echipa "tocata" de presa pentru o presupusa incalcate a protocoalelor. Atunci GSP era tot pro FCSB? Nu mai zic de articolele celebrului trio Udrea, Craitoiu si Raureanu care dezintegreaza FCSB-ul de cate ori au ocazia. CFR-ul e tratata de jurnalisti la fel cum o trateaza si arbitrii, cu ***

Oare. Na, mai incearca odata, dar fara stimulente, ca vei delira din nou.

luisharcsa
luisharcsa  •  02 Iunie 2020, 07:00
Postat de johnwick_chapter3 pe 02 Iunie 2020, 02:34

neluțuleee, bagă kvsc-ul în faliment, că banii nu ți mai scoți

Tot cu ***? Cel puti asa arata postarea ta. Na, sa te faci bine. Sunt calmante foarte eficiente, te pot ajuta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează