FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Probleme interne la CFR Cluj: doi jucători refuză cerințele clubului! Unul se răzbună pe Dan Petrescu + campioana are datorii uriașe

Francezul Pereira a fost adus de la Malatyaspor gratis în vara anului trecut +4   FOTO
Francezul Pereira a fost adus de la Malatyaspor gratis în vara anului trecut

Articol de - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 07:35

Yacouba Sylla și Michael Pereira , doi dintre străinii lui CFR Cluj, refuză încă să semneze că sunt de acord să renunțe la salariul pentru luna aprilie. Jucătorii ar recupera sumele doar în cazul în care echipa ar participa în grupele unei competiții europene.

Campioana a întârziat să taie salarii, nu a apelat imediat la măsura aceasta, așa cum au procedat FCSB și Viitorul, dar tot a ajuns să reducă bugetul până la urmă. Majoritatea jucătorilor au semnat că renunță la salariile pentru luna aprilie. Ei pot să recupereze banii doar în situația în care clubul va repeta performanța din sezonul acesta, adică va participa în grupele unei cupe europene și în ediția viitoare.

Inițial, dintre clujeni acceptaseră condiția doar fotbaliștii români din lot și Camora, căpitanul loial lui Dan Petrescu. Până la urmă, au semnat aproape toți.

Se răzbună fiindcă nu a jucat

Au mai rămas doi care refuză să renunțe la bani: Yacouba Sylla și Michael Pereira. Primul e supărat din cauza tratamentului de care a avut parte de când a ajuns la Cluj. Cumpărat de la Stromsgodset, din Norvegia, cu 400.000 de euro, malianul a venit cu un CV care îl recomanda drept un transfer important: internațional fost la Aston Villa, la Rennes, la Montpellier.

A prins numai cinci partide în vișiniu, una singură întreagă, pentru că nu a câștigat simpatia lui Petrescu. Dan l-a folosit pe Bordeianu ca închizător și, când n-a jucat mijlocașul fost la Botoșani, a avut mai multă încredere în "bătrânul" Hoban, 37 de ani, decât a avut în Sylla, 29 de ani. Trist că a jucat prea puțin, africanul refuză să semneze clauza acum.

Clubul mai speră să-l convingă pe Pereira. Francezul în vârstă de 32 de ani, mijlocaș ofensiv, a fost mai important de-a lungul sezonului decât a fost Sylla. El a adunat 13 jocuri în campionat și a marcat două goluri. A avut de suferit din cauza concurenței cu Deac, cu Costache și cu Omrani, extremele pe care Petrescu le-a utilizat cel mai des și îi va fi greu în continuare să își facă loc în echipă. 

22 de meciuria bifat Sylla la Aston Villa, la care a fost legitimat între 2013 și 2014. Au urmat în cariera lui Kayseri, Rennes, Montpellier, Panathinaikos, Mechelen, Stromsgodset, CFR

Tot mai rămân restanțe 

CFR a scăpat de plata salariului pentru luna aprilie, ca urmare a tratativelor purtate cu jucătorii, acum trebuie să achite alte restanțe. Fotbaliștii ar trebui să încaseze pe parcursul acestei luni salariile pentru luna martie, rămase neplătite. CFR a câștigat bani mulți datorită rezultatelor din acest sezon, în jurul a 15 milioane de euro doar grație parcursului european, dar a strâns și costuri foarte mari. Numai bonusurile de plătit către staff și către jucători înseamnă 3 milioane de euro, mai mult de o jumătate din bugetul anual de care dispune Dinamo!

163 de partideși 13 goluri a înregistrat Pereira la Mallorca, pentru care a jucat între 2009 și 2016.

Becali a tăiat jumătate din salarii pe 7 luni

O condiție asemănătoare a stabilit și Becali cu fotbaliștii lui. FCSB a înjumătățit salariile în perioada 1 martie-30 septembrie. Roș-albaștrii au și ei șansa de a căpăta jumătatea care le-a fost luată dacă vor prinde grupele în sezonul următor din Europa League. Gigi a economisit un milion de euro cu strategia aceasta, CFR salvează în jurul a 500.000 de euro cu anularea salariilor pentru o lună. 

FOTO. Imagini din amicalul CFR Cluj - Gaz Metan

VIDEO. Cozmin Gușă despre ascensiunea CFR-ului în vremea lui Paszkany

Citește mai multe știri despre CFR Cluj

CFR Cluj a reușit un supertransfer » Doar 300.000 de euro pentru serviciile unui triplu campion al României

Part-time la CFR Cluj: campioana e în pericol să piardă doi titulari în play-off!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
161594991646474
Pappa Giozi  •  11 Iunie 2020, 07:26

Bravogesepe.mai jos deatat,puteti?? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  10 Iunie 2020, 20:35
Postat de babuilie pe 10 Iunie 2020, 19:56

pai kvsc oricum dă faliment, conform site-ului anaf sunt pe -25 mil. dacă mai pui și bugetul de arbitri, e pa. așa că ești prost.

La valoarea lor-de fosti si viitori campioni-cele 25 de milioane sunt nimica toata!Trebuie sa primeasca vreo zece de la UEFA pentru participarea in UCL si UEL sezonul trecut,plus ce va mai primi si pentru sezonul asta in caliate de campioana!Asa,ca...ti-ai pus mana in cap singur!

babuilie
babuilie  •  10 Iunie 2020, 20:26

nu vă lăsați băieți, cereți banii, închideți șandramaua lu' varga!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează