FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚII

Gabi Balint vede o nouă putere în Liga 1, după anunțul clubului: „Cu antrenorul nu vor avea răbdare”

Gabi Balint e extrem de încrezător în noul proiect de la Rapid
Gabi Balint e extrem de încrezător în noul proiect de la Rapid

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 21:00 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 10:45

Rapid a anunțat oficial că omul de afaceri Dan Șucu este noul acționar al clubului, alături de Victor Angelescu! Proprietarul Mobexpert, cu o avere estimată la 143 de milioane de euro, a cumpărat 49,9% din acțiunile clubului. Gabi Balint e extrem de încrezător în proiectul alb-vișiniilor.

Eu cred că Rapid va deveni o forță în fotbalul românesc de la anul”, a declarat Balint în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1. Fostul mare fotbalist al Stelei a abordat și viitorul lui Adrian Mutu în Giulești:

„Antrenorul va fi bun dacă are rezultate. E adevărat că la Rapid nu prea e răbdare, mai ales când antrenor e Mutu, care nu e într-o relație foarte bună cu galeria”.

Balint a încheiat vorbind despre strategia Rapidului pentru sezonul viitor: „Au nevoie de un buget de 7-8 milioane ca să se bată la play-off. Depinde și de cum vor alege jucătorii, pentru că nu se va implica Șucu în achiziționarea jucătorilor, ci va delega oameni”.

Dan Șucu, noul acționar de la Rapid: „Ne dorim ca Rapid să nu stea niciodată cu mâna întinsă după bani publici”

Într-un comunicat postat pe Facebook, Rapid a anunțat că Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, a achiziționat aproape jumătate din acțiunile deținute de Victor Angelescu. 

Din informațiile Gazetei, Dan Șucu va avea 49,9% din acțiunile clubului. Surse apropiate clubului din Grant susțin că tot Victor Angelescu, cel care l-a adus pe Șucu în club, va avea ultimul cuvânt în luarea deciziilor.

Șucu va fi prezentat oficial miercuri, de la ora 13:00, când va susține o conferință de presă la stadionul Rapid. 

Ne dorim ca Rapid să redevină o echipă puternică, care an de an să lupte cu șanse reale la câștigarea titlului din Liga 1. Și, de ce nu, sperăm pe viitor să ne aducă satisfacțiile dorite și în competițiile europene. Da, ne-am dori mult ca toți fanii Rapidului să fie din nou mândri de performanțele echipei. Și tot pentru fanii noștri, ne vom strădui ca aceste performanțe să fie obținute prin seriozitate și corectitudine. 

Ne dorim ca Rapid să fie un exemplu în Liga 1, de club ce își respectă promisiunile cu adevărat. Jucătorii și angajații Clubului să fie plătiți bine și fără întârzieri, iar contractele semnate cu partenerii să fie onorate întocmai și fără excepții. 

De asemenea, ne dorim ca Rapid să se susțină independent și să nu stea niciodată cu mâna întinsă după bani publici. Mai mult, noi ne plătim taxele către stat și comunitate, și nu ne interesează să fim protejații niciunui politician. Ne dorim atât de multe pentru Rapid, și nu va fi ușor, dar cu toții știm că atunci când îți dorești ceva cu adevărat vei găsi soluția potrivită pentru a reuși 

- Comunicat Rapid 

Dan Șucu a investit deja 10 milioane de euro pentru Rapid

Recent, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Șucu dezvăluia ce planuri are alături de Rapid. Acesta a început o colaborare cu giuleștenii, pe bazele căreia urmează să se dezvolte o școală de fotbal, pentru sportul de masă, dar și o academie, vizând performanța. 

„Am cumpărat terenurile pe care se aflau două baze sportive. La Cores e vorba de două hectare și m-a costat două milioane de euro. La Constructorul sunt 3,5 hectare, iar prețul a fost de 3 milioane de euro. O altă investiție de încă 5 milioane de euro pe ambele baze, adică terenuri, de la cele pentru pitici până la cele mari, apoi infrastructură, vestiare, săli de antrenamente, de recuperare, de kinetoterapie. 

Chiar și săli de antrenament pentru părinți, să nu stea degeaba dacă tot vin cu copiii. La Coresi aș vrea să facem fotbal de inițiere, de masă, un ONG care să se numească Școala de fotbal Rapid. Iar la Constructorul să aducem 400 de copii, unii tot așa, pentru a face sport, iar alții de elită, la Academia Rapid”, spunea Șucu.

Gabi Balint vede o nouă putere în Liga 1, după anunțul clubului: „Cu antrenorul nu vor avea răbdare”
Dan Șucu, noul acționar de la Rapid

„Nu sunt neapărat rapidist, iubesc sportul de masă”

Nu, nu sunt neapărat rapidist. Sunt un iubitor al sportului de masă. E adevărat că se pregăteau deja la „Coresi" când am cumpărat baza, însă diferența e că atunci erau 100-120 de copii, iar când va fi gata, eu vreau ca acolo să se antreneze 700 de copii, în condiții absolut moderne.
- Dan Șucu într-un interviu pentru GSP

Cum spuneam, sunt părinte și cred că e datoria noastră, a fiecăruia, să ducem copiii la sport. Trebuie să-i scoatem de la calculatoare. Eu sunt un iubitor al sportului de masă. Știu cum erau pe vremea mea, cu bazele sportive pline. Nu știu un om de afaceri care să nu fi făcut sport în tinerețe. Pentru că asta te pregătește, îți dă ambiție și capacitatea de a înțelege că atunci când nu ești bun pierzi. Sportul te învață că dacă dai greș, înseamnă că tu ești primul vinovat, nu să dai repede vina pe alții. Eu așa îmi educ copiii.
- Dan Șucu pentru GSP

VIDEO. Florin Manea: „Nu am înțeles de ce a fost Grigore căpitan la Rapid. Eu nu i-aș mai prelungi contractul, nici lui Morais”

 Citește și:

Gabi Tamaș, ofertat de două dintre fostele sale echipe din România » Unde poate ajunge fundașul

Rapid a pierdut procesul cu fostul jucător și trebuie să achite 600.000 de euro » Daniel Niculae: „O mare nedreptate!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  25 Mai 2022, 18:37
Postat de ucluj2011 pe 25 Mai 2022, 06:51

Și eu cred că Rapid va fi noua forță din Liga I. Prima condiție este să ai foi super manageri de succes și care știu ce fac , iar Șucu chiar este cunoscut în Lumea afaceriștilor că pe ce pune mâna ... "ÎNFLOREȘTE"!!! Un om echilibrat , de bun simț , cu picioarele pe Pământ , la fel ca Victor Angelescu. Și apropo , Cineva spunea că Șucu are 51%. Șucu nu are 51% , are 49,9% , ceea ce face ca tot Amgelescu să aibe ultimul cuvânt de spus la deciziile importante.

Hai că și la voi, când pune patronul boc-boboc, se cunoaște și înflorește....Știi tu... s-a făcut frumos, s-a nins.....

fibra
fibra  •  25 Mai 2022, 08:25

Sigur ca da.O putere intre schiopi nu are valoare.Daca ar realiza ceva in Europa s-ar schimba situatia.

poison
poison  •  25 Mai 2022, 08:14

Respect pt un om inteligent și sincer. Bravo Rapid!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează