FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SEPSI 3-0

video Rapid - Sepsi 3-0 » Dugandzic-show în derby-ul de play-off din Giulești

Marko Dugandzic a înscris 3 goluri în Rapid - Sepsi OSK // sursă foto: Facebook @ FC Rapid 1923
Marko Dugandzic a înscris 3 goluri în Rapid - Sepsi OSK // sursă foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 21:56 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 22:03

Rapid a rezolvat meciul cu Sepsi OSK încă din primele 20 de minute, când Marko Dugandzic a înscris 3 goluri și a stabilit astfel rezultatul final, 3-0.

Ploaia căzută în Giulești nu i-a ținut pe fanii Rapidului departe de echipa favorită. În jur de 9.000 de oameni au asistat la primul meci oficial al alb-vișiniilor după reluarea campionatului.

Și favoriții nu i-au dezamăgit. Rapid a deschis scorul rapid, în minutul 5, după o fază la care au participat trei fotbaliști: Alexandru Ioniță a depășit doi adversari, a trimis mai departe pentru Kait, iar estonianul l-a găsit în careul advers pe Dugandzic. Marko l-a fentat pe Ninaj, omul responsabil să-l marcheze, a preluat și a finalizat cu sânge rece.

La doar 8 minute distanță, Dugandzic a înscris golul 2, cu o lovitură simplă de cap după un corner, profitând de ieșirea complet neinspirată a lui Niczuly.

Recitalul marca Dugandzic s-a încheiat în minutul 19, de la punctul cu var, după ce rapidiștii au beneficiat de un penalty ca urmare a hențului comis de Dimitrov.

Din acel moment, Sepsi a încercat să reintre în joc, dar nu a creat suficient pericol încă să spere că poate pleca cu ceva din Giulești. Când s-a apropiat de poarta adversă, în minutul 44, Horațiu Moldovan a blocat șutul lui Marius Ștefănescu.

Hat-trick-ul lui Marko Dugandzic a rezolvat meciul Rapid - Sepsi OSK

În partea a doua, minutul 52, Dugandzic a fost aproape de „poker”. Emmers l-a servit pe 8 metri, dar Dugandzic a reluat în bara stângă!

Sepsi a forțat și a fost la un pas să reducă din diferență, când Ninaj a reluat cu capul din doar câțiva metri balonul expediat din afara careului. Poziționat excelent, Horațiu Moldovan a reținut mingea.

Rapid a răspuns prin Onea, șut de la mare distanță, respins cu dificultate de Niczuly, în bara transversală ('68).

La doar un minut distanță, Andres Dumitrescu a încercat să-l lobeze pe Horațiu Moldovan de la aproximativ 25 de metri de poartă. Dar a trimis foarte puțin peste!

Poate cea mai mare ocazie din finalul de meci le-a aparținut covăsnenilor. În minutul 85, Tudorie a lovit bara cu un șut din interiorul careului mic.

Rapid, din nou pe podium

S-a terminat 3-0, iar Rapidul ajunge la 41 de puncte și revine pe podium, locul 3. Are 3 puncte în plus față de FCSB și CSU Craiova, dar și un meci în plus.

Sepsi, în schimb, rămâne pe 6, dar poate fi depășită de Petrolul până la finalul etapei, în cazul în care ploieștenii o vor învinge pe CS Mioveni sâmbătă.

12 goluria înscris Dugandzic în acest sezon de campionat. Este al doilea cel mai bun marcator după Andrea Compagno, de la FCSB (13 reușite)

FINAL » Rapid București - Sepsi OSK 3-0

Rapid - Sepsi OSK, echipe de start:

Rapid (4-3-3): Moldovan - Onea, Săpunaru, Iacob, Junior Morais - Pănoiu, Kait, Albu - Emmers, Dugandzic, Ioniță
Rezerve: Drăghia, G. Gheorghe, Ignat, Ștefan, Ciobanu, Crivac, Sefer, Costache, Luckassen
Antrenor: Adrian Mutu

Sepsi OSK (4-3-3): Niczuly - Radoslav, Ninaj, M. Tamas, Ispas - Rodriguez, Păun, Matei - Rondon, Tudorie, Ștefănescu
Rezerve: Began, Dumitrescu, Ciobotariu, Bălașa, I. Gheorghe, Nistor, Achahbar, Renta, Safranko
Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Valentin Avram / A2: Bogdan Gheorghe / Arbitru VAR: Sebastian Colțescu / Arbitru AVAR: Marius Badea / R1: Iulian Dima / Observator arbitri: Eduard Dumitrescu
Stadion: Rapid Giuleşti 

Detalii de la stadionul Giulești despre Rapid - Sepsi

Lovitura de începere a fost dată de fostul jucător rapidist Costin Lazăr, însoțit dei cei doi fii, Ștefan Cristian și Nicolas Adrian, jucători la Centrul de Juniori ai Rapidului.

Gazonul arenei din Giulești a fost schimbat la finalul anului trecut, însă nu e complet refăcut pentru acest meci, după cum a spus ieri antrenorul rapidist Adi Mutu: 

+4 FOTO

Fundașul Dragoș Grigore nu a fost nici pe banca de rezerve. „E răcit”, a spus Adi Mutu la interviul dinaintea partidei.

Citește și alte știri din Superligă: 

VIDEO Adrian Mutu, prima reacție despre presupusa ofertă din Serie A » Antrenorul a explicat ce își dorește

EXCLUSIV VIDEO „Suporterii m-au iubit ” » Bergodi, înaintea meciului cu Rapid: „Publicul din Giulești e periculos”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (40)
freddy
freddy  •  21 Ianuarie 2023, 14:29

Un blat ordinar!

Normal
Normal  •  21 Ianuarie 2023, 14:19

Rapid, lumina , dragoste, viata !

adriann_
adriann_  •  21 Ianuarie 2023, 13:44
Postat de Normal pe 21 Ianuarie 2023, 09:52

Cum, adica, 9000 de spectatori ?! Adica prox o jumatatae de stadion a fost gol ??!!

Becalism in forma agravanta :)) La noi se raporteaza 9000 cu stadionul plin, la cioban 15.000 cand hauleste ecoul pe Arena Nationala samd :)) IN REST, E FABULOS SA VEZI CA IAR A FOST RANDOOM UN INVINGATOR ASEARA in timp ce lacrimile umilintei ii siroiau pe obraji. Asa ceva... :))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează