FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Răzvan Burleanu, primele declarații după schimbările din Liga 1: „Înghețăm clasamentul! Sezonul viitor are 16 echipe”

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 12:27 / Actualizat joi, 06 august 2020 13:34

Azi, în consultarea Comitetului Executiv al FRF, s-a decis că din sezonul viitor de Liga 1 se va trece la formatul cu 16 echipe, iar Răzvan Burleanu, președintele Federației a făcut mai multe declarații despre schimbările din fotbalul românesc.

Ce e nou în Liga 1:

  • Sistem cu 16 echipe 
  • Play-off cu 6 echipe, care vor juca tur-retur, și play-out cu 10 echipe, care vor juca doar un meci. Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu.
  • 2 echipe retrogradează direct, 2 echipe joacă baraj. Din Liga 2 promovează direct 2 echipe, iar 2 joacă baraj
  • Locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală
  • În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.
  • Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.

„Sezonul 2019-2020 se încheie azi. Clasamentul se îngheață. Fiecare echipă își păstrează locul. Niciun meci nu se mai dispută, chiar dacă o echipă nu a jucat toate meciurile. Aceasta înghețarea presupune o măsură luată la restul eșaloanelor. 

În ceea ce privește sezonul 2020-2021 se va trece la 16 echipe. Echipa de pe locul 3 din Liga 1, Mioveni, va juca un meci de baraj cu locul 14 din Liga 1, Chindia Târgoviște. Barajul se va juca pe 9 și 12 august. Considerăm că este un moment oportun să creștem numărul de echipe și să nu mai așteptăm un an. Mă bucur că echipele din Liga 1 au susținut creșterea. Scopul a fost să găsim cel mai bun sistem competițional, ca să creștem veniturile și competitivitatea. 

Acest sistem competițional rezolvă câteva minusuri pe care le-am văzut cu toții. În primul rând, rezolvăm diferența de meciuri dintre play-out și play-off. Un alt minus pe care îl rezolvăm face referire la introducerea unei mize sportive pentru echipele din play-out.

Au fost meciuri fără miză sportivă în play-out și nu ne dorim asta. Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 și 8, vor juca un baraj. Învingătoarea va juca un alt baraj cu ultima clasată de pe locurile de cupele europene. Cine câștigă, va merge în cupele europene.

La finalul sezonului 2020-2021, din Liga 1 retrogradează două echipe direct și două merg la baraj. Din Liga 2 promovează două echipe și două joacă baraj.

Introducem și avantaje: vor fi mai multe oportunități pentru antrenori, jucători și telespectatori. Și punem în valoare infrastructura existentă și cea care se construiește. Și un alt aspect este legat de audiențele TV. Play-out-ul produce o audiență mai mică azi, decât sezonul regulat. Credem că va fi cel mai atractiv sistem competițional pe care l-a avut România. FRF și LPF vor să reluăm Liga 1 pe 21 august” , a declarat Răzvan Burleanu. 

VIDEO Prunea, fără milă față de Burleanu: "În '94 era cu biberonul în gură!"

Citește mai multe știri din Liga 1: 

UEFA a votat legi incredibile pentru cupele europene! Ce se întâmplă dacă un club nu poate intra într-o țară sau un jucător e pozitiv + de ce România e avantajată

EXCLUSIV Florin Prunea, fără milă față de Răzvan Burleanu: „În '94 era cu biberonul în gură! Are o ură viscerală față de generația noastră, dar să știe că-l urâm”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
sibelius
sibelius  •  06 August 2020, 15:05
Postat de cneius pe 06 August 2020, 14:59

Multe timpenii, asta sare in ochi: "Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 și 8, vor juca un baraj" ?!?!?! De ce mai joaca ele baraj ??? Locul 7 e mai bun decit locul 8, nu ??? In playoff nu joaca baraj locurile 1 si 2 ??? Iarasi e facut totul de mintuiala, iarasi vor fi probleme!!!

Stai ca poate 7 si 8 nu au licenta pentru Europa si sa vezi atunci locul 3 jucand baraj cu locul 9 sau 10...sau poate locul 13 joaca baraj si cu locul 3 din liga I si cu locul 3 din liga a II-a :)))

cneius
cneius  •  06 August 2020, 14:59

Multe timpenii, asta sare in ochi: "Cele mai bune echipe din play-out, locurile 7 și 8, vor juca un baraj" ?!?!?! De ce mai joaca ele baraj ??? Locul 7 e mai bun decit locul 8, nu ??? In playoff nu joaca baraj locurile 1 si 2 ??? Iarasi e facut totul de mintuiala, iarasi vor fi probleme!!!

sibelius
sibelius  •  06 August 2020, 14:57
Postat de adook pe 06 August 2020, 14:48

aia cu play-off-ul din liga2 a fost o chestie provizorie ca nu mai terminau in timp util campionatul. nu poti avea un campionat normal, indiferent de forma lui de organizare, in care fiecare echipa sa nu joace acelasi numar de meciuri acasa si-n deplasare.

A fost un exercitiu. Cred ca si scotienii au un play-off/out asemanator, iar la ei "sezonul regulat" e cu 3 meciuri.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează